Róbert Švec nem indulhat az államfőválasztáson. Most már csak az a kérdés, hogyan tudnak ebből a katyvaszból a legkisebb veszteséggel kijönni a szlovákiai magyarok...?(szerk.)

A TV Markíza információi szerint a házelnök nem fogadta el Róbert Švec jelöltségét. Az ok az, hogy nem teljesítette az induláshoz szükséges feltételeket, mégpedig azzal, hogy a támogatásával kapcsolatos petíciójának nincs elég aláírása.

Így minden bizonnyal tízen szállnak harcba az államfői székért, ábécésorrendben Andrej Danko, Patrik Dubovský, Forró Krisztián, Štefan Harabin, Ivan Korčok, Marian Kotleba, Ján Kubiš, Igor Matovič, Milan Náhlik, Peter Pellegrini.
(…)
Az elnökválasztás első fordulója március 23-án, szombaton lesz. Az esetleges második fordulóra április 6-án kerül sor. Zuzana Čaputová köztársasági elnök mandátuma 2024. június 15-én lejár. Čaputová nem indul újra a tisztségért. Az elnökválasztási kampány már megkezdődött, a jelöltek félmillió eurót költhetnek. A választás napja előtt 48 órával kampánycsend lép életbe.

forrás: https://parameter.sk/csak-tizen-maradtak-az-egyik-jelolt-nem-indulhat-az-allamfovalasztason