Orbán Viktor tusványosi beszédét értékelve egy sor nyugat-európai lap minősítette szélsőjoboldali összeesküvés-elméletnek az európai népességcseréről elmondottakat...

Nézzünk akkor néhány adatot:

Németországban tavaly a Deutsche Welle portál (www.dw.com) kimutatása szerint 15,3 millió olyan ember élt, aki nem Németországban született, és további 4,9 millió, akinek egyik szülője sem Németországban látta meg a napvilágot.

Ez a szám 6,3 százalékos növekedés 2021-hez képest, így a közvetlenül migránshátterű lakosok aránya az összlakosság 24,3 százaléka, magyarán negyede. További 3,9 millióan vannak (4,6 százalék), akiknek az egyik szülője volt migráns.

Kétségtelen, hogy a magas számban benne van az a több mint egymillió ukrán, akik a háború kitörése után érkeztek. Nézzünk tehát egy korábbi adatot: 2016-ban a németországi újszütöttek 23 százalékának mindkét szülője migránshátterű volt, tehát vagy ő maga, vagy a szülő mindkét szülője Németországon kívül született.

Ha mindehhez hozzávesszük, hogy tavaly, részben a Covid hatására, de nem csak amiatt a német termékenységi mutató (tfr) 1,6-ről visszaesett 1,4 alá, a bevándorlás pedig szakadatlanul folytatódik, reális az a lehetőség, hogy Németországban a német hátterűek aránya mindössze negyed század elteltével, 2050-re azzal együtt is 50 százalék alá csökken, hogy a másod- és harmadgenerációs bevándorlókat már németnek tekintik.

Ezt magyarul népességcserének nevezik.

Európa népei, mivel a biológiai reprodukcióra egyik sem képes, csupán három lehetőség közül választhatnak.

– Ellenállnak a migrációnak, és valamilyen mértékű népességvesztést elszenvedve, minden erejükkel a biológiai reprodukciós képesség visszaszerzésére törekednek, vagy

– ellenállnak a migrációnak, és tudomásul veszik a folyamatos népességvesztést, vagy

– a migrációt beengedve, tudomásul veszik a népességcserét.

Ez ma Európa igazi, történelmi léptékű kérdése. Az összes többi, az LMBTQ, a jogállamisági ügyek és hasonlók mind csak a felszín locsogása.

Bencsik Gábor
forrás: https://demokrata.hu/velemeny/az-igazi-kerdes-712391/