A cikkíró Amerika-szakértő. Eddigi elemzéseinek és "jóslatainak" nagy része bejött. Ezért érdemes lesz odafigyelni, főleg a Kercsi-szoros felett átívelő híd felrobbantása után, nem babra megy a játék...(szerk.)

- – – – – – – – – – – – – – -

 A washingtoni globalista rendszergazdák nyilvánvalóan kételkedtek Németország eltökéltségében, hogy lemond az orosz földgázról, azon egyszerű oknál fogva, hogy Németország nem tud lemondani az orosz földgázról. Valószínűleg utasították lakájaikat a térségben, a lengyelekkel az élükön, hogy tegyék lehetetlenné a gázáramlás potenciális biztosítását, bármilyen szükséges eszközzel.

Németország azonban az USA katonailag megszállt protektorátusa, ezért Lengyelország büntetlenül szabotálhatja az energiaellátását, hogy ily módon egész Európát káoszba taszítsa. Alternatívaként az amerikai vagy a brit haditengerészet közvetlenül is megtehette ezt tengeralattjárókkal, ami nem változtat azon a tényen, hogy Lengyelország szokásához híven ismét a kontinens békéjét fenyegeti. Az angolszászok célja nyilvánvalóan az, hogy tönkretegyék a német ipart, és az európai gazdaság maradékát alávessék a davosi Nagy Újrakezdésnek (Great Reset), amelynek fő haszonélvezői a Szilícium-völgy turbómilliárdosai meg persze a Wall Street és a City bankszterei.

Az orosz gázszolgáltatás katonai blokkolásával Samu bácsi és kiszolgálói Németországot terrorizálják, hogy megszüntessen minden gazdasági együttműködést Oroszországgal. Német–orosz együttműködés nélkül nincs európai stratégiai autonómia, amely a washingtoni globalisták rémálma már 1914 óta. Amerika a második világháború vége óta igyekszik ellenőrizni a Németországba áramló természeti erőforrásokat. Nem azért, mert fél Oroszországtól, hanem mert fél Németországtól. Nagyon jól tudja, hogy a német népnek megvan a képessége, az intelligenciája és a mérete ahhoz, hogy gazdaságilag, tudományosan és katonailag is túlszárnyalja. Több mint 70 éve próbálja megfékezni és leláncolni Németországot a NATO révén, amelynek köztudomásúlag az a szerepe Európában, hogy Oroszországot kint, Németországot pedig lent tartsa.

Az USA egy évszázad alatt már harmadszor próbálja tönkretenni a német gazdaságot. Az Északi Áramlatok szabotálása Németország elleni háborús cselekmény volt, a német vazalluskormány azonban kussol. Szó sincs „káoszról” vagy „inkompetenciáról” a részéről, éppen ellenkezőleg: minden, amit tesz, a megszálló NATO-rezsim tervei és utasításai szerint történik. A kolosszális adóssághalommal együtt, amelyen az EU ücsörög, a német ipar összeomlása az utolsó szög lehet a kontinens koporsójában.

Nyomorúság és nélkülözés vár Európára, a jenkik kénye-kedvének kiszolgáltatva, az iszlámmal és a woke-izmussal súlyosbítva. Németország, ez a feminista hisztérikák és szélsőbalos homoszexuálisok által irányított NATO-gyarmat zokszó nélkül eltűri ezt a hátba szúrást is, miközben az amerikai média nyíltan triumfál. „Mivel Európa tántorog az ukrajnai háború és a rekordmagas gázárak miatt, a nyilvánvaló nyertes az amerikai gazdaság.” (The Wall Street Journal, Twitter, 2022. 09. 22.) Amerikának és Izraelnek közvetlen anyagi haszna is származik az egészből. Az orosz földgázellátás megszüntetésével ugyanis Németország kénytelen lesz tőlük beszerezni cseppfolyós gázt jóval magasabb áron, ami egyrészt csökkenti a német ipar nemzetközi versenyképességét, másrészt növeli Németország geopolitikai kiszolgáltatottságát Amerikával és Izraellel szemben.

Minden tényező egy amerikai szabotázs forgatókönyvét valószínűsíti, maga a helyszín is. A dán Bornholm szigetén van az amerikai haditengerészet egyik csoportosulása, a tenger körülötte hemzseg a NATO-hajóktól. Vajon Oroszország elkövethetett volna szabotázst egy ilyen helyszínen, ráadásul észrevétlenül? Oroszország, amelyet a nyugati katonai elemzők folyamatosan kigúnyolnak az ukrán fronton tanúsított „dilettantizmusa” miatt? Oroszország, amely „rozsdás Kalasnyikovokkal” harcol? És itt, az amerikai haditengerészet orra előtt egy ilyen profi teljesítményre lenne képes? Arról nem is beszélve, hogy Oroszországnak semmilyen haszna nem származna saját infrastruktúrájának a tönkretételéből, amelybe húszmilliárd dollárt fektetett. Putyin az előző években maximálisan szívén viselte az Északi Áramlat sorsát, nagyon is tisztában lévén a projekt fontosságával, amelynek a jövőben jelentős hasznot kellett volna hoznia Oroszországnak, a jelenben pedig jótékony hatást kellett volna gyakorolnia a német–orosz kétoldalú kapcsolatok alakulására, lehetőség szerint semlegesítve az oroszellenes angolszász háborús propagandát. A gázvezeték tönkretétele csak az Egyesült Államoknak előnyös.

Történelme során az amerikai kormányzat számtalan aljasságot követett el más államokkal és saját népével szemben. Így nem kétséges, hogy nemcsak technikailag, hanem erkölcsileg is képes egy ilyen cselekedetre. Emlékeztetőül néhány az amerikai történelem aljas hadműveleteinek hosszú sorából.

1889. A Maine hadihajó elsüllyedése Havanna partjainál: az USA hadüzenet nélküli háborút indít Spanyolország ellen.

1964. Tonkin-öbölbeli kamuincidens: az USA „különleges katonai műveletet” indít Vietnám ellen.

2001. A New York-i World Trade Center elleni repülőgépes támadás: az USA globális háborút hirdet a terrorizmus ellen, amely Afganisztán két évtizedes megszállását eredményezi.

2003. Szaddám Huszein képzelt tömegpusztító fegyverei: az USA „különleges katonai inváziója” Irak ellen.

2010–12. Arab tavasz: polgárháborúk kirobbantása arab országokban, amelyekben az USA és NATO-csatlósai katonai műveleteket hajtottak végre.

2013. Kijevi tüntetés és erőszakos hatalomátvétel CIA-rendezésben: ukrán polgárháború és ukrán–orosz testvérháború… Ezek mind amerikai hamis zászlós (ön)támadások vagy az USA fedett akciói voltak, hogy igazolják a külföldi katonai beavatkozást.

Hihetetlen, hogy az emberek és a kormányok még mindig bíznak az USA bármilyen intézményes nyilatkozatában. Az amerikaiak mindig is azért hajtottak végre ilyen akciókat, hogy szabadjára engedjenek olyan eseményeket, amelyek globális uralmi terveikhez passzolnak. Summa summarum, az USA ipari terrortámadást intézett Németország ellen, és környezeti katasztrófát okozott Európa partjainál. A történelem valószínűsíti, hogy az USA tette. A gazdaság valószínűsíti, hogy az USA tette. A geopolitika valószínűsíti, hogy az USA tette. Európában sokan még mindig tagadják, hogy Amerika hibrid háborút folytat ellenünk. Ez olyan, mint amikor valaki Stockholm-szindrómában szenved, újra és újra visszatérve a bántalmazó szeretőjéhez. Nagyon ideje volna már, hogy Európa szakítson Samu bácsival, és új szeretőt keressen magának.

Gazdag István
forrás: https://demokrata.hu/velemeny/angolszasz-szabotazs-nemetorszag-es-europa-ellen-589152/