Úgy látszik, közeleg a kaszaegyengetések ideje.   A globális hatalom célja az elnéptelenedés és az irányított civilizációs összeomlás; a mezőgazdaság leállítása az ökológiai gazdálkodás népszerűsítésének leple alatt  – ezek az intézkedések már nem szolgálnak semmiféle környezetvédelmi célokat...(szerk.)

Ben Bartee a The Daily Bell-en megjelent írásában arról beszél, hogy az államok a szemünk láttára veszítik el a szuverenitásukat, miközben egy technokrata világuralmi törekvés a végső összeomlás felé tereli az emberiséget. Bartee szerint a nyugati médiában láthattunk néhány szenzációhajhász tudósítást a Srí Lanka-i (teljes nevén Srí Lanka-i Demokratikus Szocialista Köztársaság) zavargásokról, de valószínűleg egy olyat sem, amely mélyrehatóan feltárná a szigetállam összeomlását okozó valódi folyamatokat.

A The Daily Bell újságírója szerint a társadalmi nyugtalanság csak a tünet; a technokrata társadalomtervezés a betegség. A szerző egy párhuzamos gazdaság és társadalom felépítését javasolja megoldásként.

„A Srí Lanka-i gázárak soha nem látott magasságokban vannak; kevés az élelem; a kormány nem teljesítette adósságkötelezettségeit; az országot uraló 'kövér macskák' csak isznak és játszanak, miközben körülöttük összeomlik az ország. Ők a válság ellenére időközben csak gazdagabbak lettek (ismerősen hangzik?). A válságra válaszul az országot felügyelő erők digitális üzemanyag-bérletet vezettek be, és elképesztően alacsony szinten állították be a napi adagokat. A gazdaság nem magától, nem csak egy varázsütésre omlott össze. A jelenlegi válság az uralkodó család évek óta tartó öncélú gazdálkodásának, a WEF (World Economic Forum /Világgazdasági Fórum) és kapcsolódó szervezeteinek, valamint a globalizáció új trendjeit erőltető technokraták szándékos manipulációjának következménye. A világjárvány előtt a turizmus Srí Lanka GDP-jének 12%-át tette ki. Srí Lanka-iak millióinak megélhetése függött a látogatók beáramlásától. A brutális COVID-19-zárlatok lényegében egyik napról a másikra felszámolták a gazdaságnak ezt a fontos részét.

Ennek kompenzálására elképesztő megoldást javasoltak. Állítólag a 'srí lanka-i civil társadalom' kérésére felszámolták a külföldről érkező mezőgazdasági műtrágya és növényvédő szerek behozatalát. Az uralkodó családhoz tartozó Rajapaksa elnök hirtelen bejelentette, hogy országa átállt a teljes biogazdálkodásra.

Az ökológiai gazdálkodás optimális az emberi és környezeti egészség szempontjából – de ebben az esetben a kormány nem tett erőfeszítéseket sem a gazdálkodók képzésére, sem az alternatív természetes trágyák biztosítására. A kényszerátállás előtt az ország mezőgazdasági termelésének csak a 3%-a volt biotermelés. A kormány gyakorlatilag törvényen kívül helyezte a korábbi gazdálkodási formákat, mivel azok a 'klímaváltozás' leküzdésével és a takarékossággal kapcsolatos célok számára akadályt jelentettek. A folyamat során hétköznapi emberek millióinak kellett megbirkóznia az intézkedések okozta zűrzavarral – pontosan ugyanez a folyamat zajlik jelenleg Hollandiában."

„A holland demonstrációk hulláma válasz a parlament által a múlt hónapban bevezetett éghajlatváltozási politikára, amelyek célja a gazdálkodók műtrágya-használatának visszaszorítása és a birtokukban lévő állatállomány csökkentése a nitrogén-oxid-kibocsátásuk csökkentése érdekében. Mivel az ammóniakibocsátás elsődleges okozója az állatállomány, a holland kormány az állatok 30%-ára kényszervágást írna elő. A törvényhozók szerint ezekre a lépésekre feltétlenül szükség van az ország éghajlat-változási céljainak eléréséhez.”

„A tiltakozók ellenállását semmibe véve ugyanilyen, a nitrogéntartalmat korlátozó tilalmakat vezetnek be a közeli jövőben Kanadában és minden nyugati államban.

A WEF és az ENSZ a 'fenntartható fejlődés' – a mezőgazdaság leállításának eufemizmusa – előmozdítása érdekében évek óta szorgalmazza a gazdálkodás visszaszorítását az éghajlatváltozás miatt.

Miközben a parasztok biogazdálkodásra kényszerülnek anélkül, hogy az átállásban segítenék őket, a feudális jelleggel bíró uralkodó réteg és a nagy mezőgazdasági társaságok továbbra is büntetlenül permeteznek vegyszereket a terményeikre és használnak GMO-kat: 'Bill Gates, Amerika legnagyobb termőföld-tulajdonosa és Pat Brown, az Impossible Foods alapítója úgy gondolja, hogy a géntechnológiával módosított vetőmagok és kémiai gyomirtó szerek megfelelő dózisban – és nem az intenzív biogazdálkodásban – kulcsfontosságúak a szén-dioxid-kibocsátás visszaszorításában.'

Az ember tényleg kénytelen elgondolkodni azon, hogy ha az ENSZ maga is megjósolta, hogy a COVID-19-elzárások világszerte 132 millió embert taszítanak éhségbe, miért is kényszerít olyan politikát az országokra, amely a globális élelmiszerellátás csökkentéséhez vezet?

Hatalmas erőforrásaikkal és aktuáriusi (valószínűségszámítási, statisztikai) adataikkal a technokraták mindenkinél jobban tudják, hogy politikájuk éhínséggel fog végződni. Megértik a tragikus következményeket, de nem törődnek vele. Most nem csak arról van szó, hogy nem érdekli őket.

Az elnéptelenedés és az irányított civilizációs összeomlás a cél; a mezőgazdaság leállítása az ökológiai gazdálkodás népszerűsítésének leple alatt – ezek az intézkedések már nem szolgálnak semmiféle környezetvédelmi célokat.

Az ökológiai gazdálkodásra való kényszerű átállás a szükséges eszközök és know-how nélkül olyan, mintha a gyarmatosítók begurulnának terepjárójukkal egy barlanglakó telepre, és azt mondanák nekik, hogy 'ezt nem folytathatjátok így tovább, lőfegyvert kell használni az állatállomány megöléséhez, nem pedig íjat és nyilat'. A szólamok után pedig minden eszközüket elkoboznák. 'Rendben' – válaszolná a bennszülött. – Akkor adj nekünk lőfegyvert, ha elveszed az íjainkat és a nyilainkat. 'Ezt nem fogom megtenni' – válaszolná a gyarmatosító. – Találd fel magadtól, te hülye!

Srí Lankán a növénytermesztés 40-50%-kal esett vissza néhány hónap alatt a kikényszerített biogazdálkodási forradalmat követően. A sziget legnagyobb exportcikke a tea is csak fele termést hozott. Srí Lanka szinte egyik napról a másikra rizsexportőrből rizsimportőrré vált. A folyamat persze úgy folytatódik, hogy Srí Lanka korrupt elnöke meggondolatlanul aláír egy újabb külföldi adósságcsomagot. 2022 áprilisában a kormány nem teljesítette az 51 milliárd dolláros adósság éppen esedékes részletének fizetését, és most a Nemzetközi Valutaalap (IMF) bűnözői bankárjaihoz kell folyamodnia egy mentőcsomagért. Mint mindig, az IMF-függőség tovább veszélyezteti a nemzeti szuverenitást, akárcsak 2010-ben Görögországban és a világ számos más államában.

Amint Srí Lanka gazdasága (majd kormánya) összeomlott, a WEF készen állt arra, hogy zökkenőmentesen telepítse bábkormányát és tovább szilárdította az ország felett gyakorolt hatalmát. Srí Lanka új elnöke, Ranil Wickremesinghe a WEF tagja.

Megbocsátható, de korábban azt feltételeztük, hogy az ilyen jellegű technokrata hatalomátvétel a banánköztársaságokra jellemző, nem pedig a Nyugatra. Ugyan miért ne következne be máshol is?

Ha van egy dekadens uralkodó osztályunk; rekord inflációnk; szárnyaló élelmiszer- és gázárunk, a WEF egyre inkább ellenőrzése alá hajtja az adott ország kormányát.

Be kell látnunk: minden szükséges hozzávalójuk megvan hozzá. Valójában ez egy globális napirend, és nem a Srí Lanka-i vagy holland típusú politikai, társadalmi és gazdasági viszály lesz az utolsó, ami ennek szellemében fog lezajlani. Erre gondolt Klaus Schwab, a WEF vezetője, aki korábban azt nyilatkozta, hogy 'fel kell készülnünk egy dühösebb világra'.

A WEF és az ENSZ ahelyett, hogy bármit is tanulnának a válságokból, amelyeket ők okoztak, inkább csak "megduplázzák a tétet". Új normalitás felé vezetnek bennünket és nem érdekli őket, hogy ez milyen súlyos társadalmi katasztrófákhoz vezethet.

A túléléshez most jobban, mint korábban valaha, egy alulról jövő kezdeményezésekre épülő, párhuzamos gazdaság és társadalom felépítésére van szükség. Ellenkező esetben megengedjük, hogy a róka őrizze a tyúkólat.”

Vukics Ferenc
forrás: https://www.szilajcsiko.hu