Elkezdődött Ukrajna lomtalanítása. A lomtalanítás a tavasz közeledtén a háztartásokba fölöslegessé vált holmik utcára, majd szeméttelepre való szállítását jelenti... 

Miután az amerikaiak sikeresen felhergeltek mindenkit, az oroszokon kívül, főleg önmagukat, elkezdték lomtalanítani az USA érdekeltségeibe tartozó ukrán földön lévő hivatalokat. Az amerikai külügyminisztérium „a folyamatos orosz katonai fenyegetésre" és a súlyos koronavírus-járványra hivatkozva Ukrajna elhagyására szólított fel vasárnap minden amerikai diplomatacsaládot.

Most hirtelen nem is tudjuk, hogy akkor mi van-e? Az ukrán külügy, mely konkrétan beszart, úgy áll most az érthetetlen felszólítás előtt, mint a ledöbbent közönség Gáspár Laci legújabb Omega slágerének, a „Ződ hajú jánynak“ az eléneklése után a Kóbor János emlékkoncerten.

Az ukrán biztonsági helyzetben ugyanis nem történt változás a külügyi szóvivő szerint, hacsak nem az, hogy az ország irányítása kezd kicsúszni a „hegedűs a háztetőn“ főszerepében ideiglenesen tündöklő ukrán elnök kezéből, akinek egyre jobban a torkán akad a tengerentúlról exportált demokrácia. Nem tudjuk, hogy melyik vírus, a Corona, az amerikai hadigépezet, vagy az országban ideiglenesen állomásozó ,,Cia Timikém“ ügynökök és katonai tanácsadók keltette kényszerpálya ijesztette meg jobban az ukránokat, de láthatóan már nem ők irányítják az egykori szovjet utódállamot.

Talán már arra is rájöttek, hogy a világ nagyhatalmi játékainak, önszántukból és saját hülyeségükből kölcsönadott terepen, mely sajnos emberek millióinak otthona, ha háborúba sodorják őket, nem seggrepacsizást fognak játszani a többszázmilliós katonai gépezettel felvonuló hadseregek, és mire bezár az óvoda, már nem is lesz kis- és nagycsoport nyitva az új nemzedéknek.

Amerika megint háborút akar kiprovokálni Európában, hogy kipróbálhassa új fegyvereit, mert jelenleg sehol sem gyilkoltathatja ingyen és felelősségmentesen csapatait a világban, és mint tudjuk, ez az USA legnagyobb exportja, a BLM és a hibbant gondolkodás után: a gyilkolás.

Ebből tartják fenn a hadseregüket, a gazdaságukat, az alacsony munkanélküiséget, a világ csendőreire játszó országban, immár Vietnam óta, ha valakinek ez még nem esett le. Nem akarom védeni az oroszokat sem ebben a helyzetben, de úgy néz ki, hogy jó adag türelemre lesz szükségük, hogy az emberiség és főleg Európa elkerülje az újabb világháborút.

Mivel Szlovákia, egyetértésben a nagy világdemokrácia exporttal, megengedte, hogy az ország területén a szlovák-amerikai védelmi egyezmény keretén belül támaszpontok létesüljenek, potenciális célpontokká váltunk az orosz rakéták számára. Csak gratulálni tudunk ehhez a kiváló helyzetfelismeréshez és döntéshez az ország vezetésének, nem beszélve arról, hogy egy háborúban milliónyi nagyságú menekültáradat indul majd el Szlovákia felé is. Arról nem szólnak a hírek, hogy háború esetén az ország is beszáll-e mind a négy tankjával a konfliktusba, vagy meghagyja azt, valamelyik keleten lévő kocsma védelmére. Ha azt körülveszik, legalább egy biztonságos épület már lesz az országban, ahol nem halnak szomjan, miután éhen haltak.

Kicsit megnyugodtunk.

Hrubík Béla (FB-oldala)

(U.I.-szerk.: kicsit komolyabban kérdezem: az USA 28500000000000 dolláros államadóssága, a hanyatló gazdaság, Európa tönkretétele, az orosz nyersanyagkincs és az ukrán termőföld megér egy háborút?)