Egy kis akasztófahumor nem árt az ilyen melegben! Csak ne legyen igaz…

- – – – – – – – – – – – – – – -
Ungváry Zsolt: Ideológia

 A 2029-ben megválasztott Európai Parlament már az újonnan felépített brüsszeli épületében, Molenbeek kerületben ült össze. A képviselők több pártcsalád frakciójában foglaltak helyet, ezek közül legnagyobb a Mohamed Fiai, a Saria és a Mi Magunk avagy az Iszlám Állam. A kisebb szövetségekhez tartoznak a liberálisok és szocialisták fúziójából létrejött Happy Future, a Konzervatív Blokk, illetve az egykori Néppártból megmaradt CDU.

A parlament gyorsan munkához is látott, számos égető kérdésről kellett döntenie. Luxemburg ugyanis nem volt hajlandó eltörölni az egyneműek házasságát lehetővé tevő törvényét, ezért a testületben abszolút többségben lévő Saria és Mohamed Fiai megszüntették a nagyhercegség hat képviselőjének szavazati jogát, és mindaddig felfüggesztették az ország teljes jogú tagságát, amíg nem orvosolja ezt az európai értékekkel összeegyeztethetetlen helyzetet. (A Dzsihád Mártírjai küldötteinek javaslatát, hogy vezessék be a megkövezés büntetését, egyelőre elvetették.)

Ugyancsak aggodalomra adott okot Molenbeekben, hogy több közép-európai országban ragaszkodtak az alkotmány által garantált egynejűséghez; kimondták, hogy a családot egy apa, egy anya és a gyerekek alkotják. A kisebbségi liberálisok jelezték, hogy ők már régóta próbálják megfékezni ezeket a maradi nézeteket, amelyek nevében családról meg Istenről szónokolnak. Ilyesminek nincs helye a materialista alapokon nyugvó Európában. Beszédét azonban nem tudta befejezni, mert a Mohamed Fiainak javaslatára az összes istentagadó pártot betiltották az unióban.

Ezek után még arról kellett rendeletet alkotni, hogy az EU területén az éttermekben és iskolai menzákon nem szolgálhatnak fel disznóhúst. Az otthoni fogyasztást nem, de a sertéstartást, a sertéshús-kereskedelmet, valamint a sertés szó használatát betiltják.

– Klassz dolog ez, hogy az európai értékek védelmében ilyen hatékonyan tudunk eljárni – összegezte az EP elnöke, Salah Abdeslam.

Ungváry Zsolt
forrás: https://demokrata.hu/velemeny/ideologia-406373/