Az, már szinte Nobel-díjat érő matematikai tétel erejével kijelenthető, hogy az égő csipkebokorban, a történelmi bibliai jelenések idején, sem volt annyi megvilágosodás, mint mostanság a nyugati politika elit berkeiben ...

A német kancellár, Olaf Scholz, a nemrégiben lezajlott, szó szerinti izraeli bukta után , ahol a reptéren fetrengve ismerkedett a kifutópálya aszfaltjával, és nem tudni , hogy a szurok penetráns szagától, vagy az ócsított légiriadót imitáló dunnaszínház soron lévő elődadása miatt, de egyszer csak megvilágosodott, és rájött arra, hogy ideje lenne kiebrudalni ,,Dojcslandból” a nem oda való, illegális migráncsokat, akik, amíg ő éppen a Közel-keleten bohóckodott, a branderburgi kapu előtti téren adtak hálát Allahnak az imaszőnyegen térdepelve Mekka felé fordulva, hogy sikerült minden ellenállás nélkül megszállniuk Európa egyik legnagyobb fővárosát a muszlimok számára.

Ilyen felismerés, sajnos nagyon ritkán állapodik meg politikus fejében. Ilyen pálfordulást, talán csak a szegény ember kutyájának a helyi tiszteletes által elutasított temetési felkérésén láttunk utoljára, amikor is a szertartásra felajánlott 500 euró, hirtelen mégis evangélikussá emelte a szegény kutyát. De mit ad Isten, a mindent is tudó svéd miniszterelnök, Ulf Kristersson, miután a Brüsszelben félbeszakadt Belgium-Svédország kvalifikációs mérkőzésen, a két svéd szurkoló halálához vezető terrorcselekedet után, ahonnan sebtében ki kellett őt menekíteni a stadionból, rögtön megvilágosodott, és kijelentette, hogy ki kell toloncolni azokat Európából és az országból, akik, nem tudnak beilleszkedni a társadalomba.

Mielőtt mélyebben belemennék annak elmagyarázásába, hogy ez miért nem lehetséges, a figyelmébe ajánlom azt a liberális kioktató filmet, amit a neomarxista liberális svéd elit készített Magyarország lejáratására, és amelyet oly nagy lelkesedéssel vetítenek a svéd iskolákban. Mert időközben a svéd iskolaügyi miniszter is rájött, hogy a svéd óvodákban , mintegy 21 volt terrorista, az Iszlám állam harcosa dolgozik, de az iskolákban, és állami intézményekben is dolgoznak olyan iszlamisták, akik nemrégiben még az ISIS kötelékében ugyanilyen intézményeket ápoltak Szíriában, no nem gyermekdalok kíséretében, hanem kazettás bombákkal, kalasnyikov zenei kísérete mellett. Nem árt Korán megtapasztalni azt, amit későn már nem lehet.

Úgy látszik a realitással való találkozás olyan folyamatokat is elindíthat néhány nyugat európai vezető fejében, ami esetleg pálfordulást is jelenthet, persze csak ideiglenesen, a fennálló katasztrofális állapotokban. Az ész(t)hez térés nehéz, de nem visszafordíthatatlan folyamataival, persze még nem mindenki él, mert az észt nem osztják ingyen. Így járt ezzel az észt miniszterelnök, Kaja Kallas is, aki a Kínában megtartott gazdasági csúcs alatt létrejött Putyin-Orbán találkozó után azt találta mondani: ,,Kellemetlen volt nézni, ahogy egy Uniós tagállam vezetője a bűnöző Putyin kezét rázza.”

Maradjunk annyiban , hogy nem kellemetlenebb, mint az, ahogyan 600 millió európai polgár kénytelen végignézni, ahogyan az ateista, új marxista, liberális európai zsoldos, vezető, politikai elit rászabadítja a keresztény Európára az iszlamista, muzulmán hordák millióit, akik aztán a szemünk előtt gyilkolnak le minket. Nos, a képmutatásért a nyugati vezetőknek ( ha Észtország egyáltalán nyugatnak számít ebben az esetben, hiszen egy volt Szovjet tagköztársaságról beszélünk, tetemes orosz kisebbséggel az országban) nem kell a spájzba menniük, ahol tudvalévőleg, már amúgy is ott vannak az oroszok. Észt ugyan nem tudunk adni a miniszterelnöki családnak, de legalább a Kaja mindig kéznél van a háznál, de szerintem sokkal kellemetlenebb az, hogy a választóknak fenntartott jóemberkedő pofamáz alól kiderül, hogy az észt miniszterelnök házastársa, 30 millió eurós értékben kereskedett az agresszorral - vagy ezen szóhasználat szerint bűnözővel - dehát nem vagyunk egyformák.

Olyan ez, mint megfőzni a ratyli levest, majd eladni töltött káposztának. Több észt ellenzéki politikai párt vezetője, sőt a legfelsőbb bíróság elnökének véleménye szerint is, az észt kormányfőnek le kellett volna mondania, amikor kiderült, hogy férjének az ukrajnai háború kirobbanása után is voltak még üzleti kapcsolatai Oroszországban. Ezt a véleményt osztotta, a parlamenti pártok vezetőivel folytatott egyeztetést követően Alar Karis észt államfő is, aki szerint az ügy ártott Észtország megítélésének. "Én személy szerint szerencsésebbnek tartottam volna, ha a miniszterelnök lemond ennek az eseménysorozatnak a kezdetén, amely miatt most egy válság középpontjába került". Ezzel a lépéssel megóvhatta volna a hitelességét, a családtagjait, a kormány működését és Észtország hivatalos állásfoglalásainak hitelét" – hangoztatta az elnök.

A bűnözőkkel való üzletelés, ha anyagi hasznot hoz a család bankszámlájára, vagy ha azt éppen a világcsendőr státuszára törekvő USA gazdaságát gyarapítja, akkor megengedhető, míg a kézfogás, mely után a béketeremtés szükségességéről esik szó, mely nem támogatja tovább az esztelen öldöklést és a globalista fegyvergyárak mögött, a hullahegyek árnyékában élősködő ,,Rohadtcsild” családok vagyonát, már nem megengedett az európai neomarxista, liberális logika szerint.

A miniszterelnök férje azzal védekezett, hogy az üzlet lévén meg akartak menteni egy észt céget a csődtől. ”Hangsúlyozta, ( vagy inkább azt hazudta) hogy neje, a miniszterelnök, nem tudott semmit sem az orosz kapcsolatokról, miközben szegény asszony 350 ezer eurós kölcsönnel támogatta a férje cégét, azt követően, hogy az nehéz helyzetbe került az Oroszországot sújtó szankciók miatt".

Itt egy cég megmentése érdekében dobták sutba egy ország állílagos jó hírét, de ha, mint azt Magyarország esetében, egy ország gazdaságának megmentése érdekében teszik, mely ország teljesen kiszolgáltatott az orosz energiahordozóknak, akkor az már bűn, sőt megengedhetetelen. Elég volt az európai képmutatásból és kettős mércéből. Ennek véget kell vetni!

Le kell csapolni az EU mocsarát a jövő évi EU-s parlamenti választásokon, és ki kell takarítani, majd ezt követően alaposan kiszellőztetni és kifertőtleníteni ezt liberális bűzt, ami már járvánnyal fenyegeti a vén kontinenst.

Hrubík Béla (FB-oldala)