Az utóbbi időben a britek úgy cserélgetik a "prajminisztereiket” mint egy jobb módú középosztályú családban az alsógatyákat. Ursula van még Leyyebb angol reinkarnációja Lizz Truss, aki annak idején azzal írta be magát a Lavrov orosz külügyminiszterrel folytatott tárgyalásával, hogy követelte az oroszoktól, hogy azonnal vonuljanak ki Tiraszpolból, ami ugye, orosz területen van…

Valószínűleg nemcsak a földrajzból vannak hiányos ismeretei ennek a hirtelen szőke birodalmi tehénnek, hanem az atom és egyéb maghasadás következményeivel sincs tisztában, hiszen még megválasztása előtt kijelentette, neki nincs gondja azzal, hogy megnyomja az atomháborút elindító piros gombot. Nos, ezzel a nővel úgy jártunk, mint a székely a tombolán nyert döglött lóval, csak ezt nem lehet visszaadni mint a tombola árát.

Esküszöm, hogy nem is lesz baj, ha Európában egy kicsit sötét lesz az áramhiány miatt, mert ezek a szellemi krumplibogarak a fényre jönnek, mint a cigányasszony hatos ikrei. Ha annak idején a rabszolgasors című brazil szappanopera hősnőjét Izaurát, a magyar nép közadakozásból felszabadította volna, akkor már még Izaura is komolyabb politikai súllyal rendelkezne mint ez a Mounika showból szalajtott politikus imitátor. Tőle csak a mi Ursulánk nagyobb barom, aki azt tervezi, hogy korlátozná az Európába bejövő orosz gáz árát.

Az oroszok rögtön meg is kérdezték, hogy melyik gázra gondol, mert hogy olyan gáza nincs Európának, aminek az árát korlátozhatná. A kilátástalanságot csak fokozza az a szánalmas vergődés, amivel a történelem leghitványabb európai vezetése bizonygatja, hogy ebből csak Európa kerülhet ki nyertesen. S miközben az ukrán zöld zselé, aki elnöknek álcázza magát, olcsó villanyáramot ígért Németországnak. Az oroszok úgy döntöttek, hogy véletlenül, baráti tűzzel lekapcsolták az ország egyik legnagyobb atomerőművének, a Zaporizzsjainak szolgáltatását az ukrán hálózatról.

Most már csak az a kérdés, hogy melyik áramot exportálja zselé. Ami nincs, vagy ami lesz? Az lehet, hogy Európa majd hosszú távon valamikor nyer, de előtte beledöglünk mindannyian, az biztos. A brüsszelita politikusok szerint semmi sem drága, és újabb szankciókat követelnek, mondván, hogy az unió polgárainak el kell viselniük ezeket a terheket, hogy Putyint térdre kényszerítsék.

Ugyanezek a politikusok furcsa módját választják a spórolásnak, ha róluk van szó. Guy Verhofstadt liberális fogtündér, például több százezer euró közpénzből újította fel a luxusvilláját, így spórolva a családi kasszának. Persze ennek sem lesznek következményei, mint a Csekk Atka nevű magyar ellenzéki képviselő cégének milliárdos csalása kapcsán. Meddig mehet ez így? Nos erre is választ kaphatunk majd hamarosan a forró őszi gesztenyesütések idején a köztereken.

A hetek óta tartó holland gazdatüntetés után, ahol is végül lemondott a mezőgazdasági miniszter, most ,Csehországban is több mint százezren vonultak ki a cseh liberális csicska kormány politikája ellen. Az olaszok is utcán ünneplik az őszt. Számlákat égetnek, hogy ne fázzanak. Közben forrnak az indulatok egész Európában. Németországban napi szinte tízezrek tüntetnek a magas energiaárak és a kilátástalan impotens kormány döntései ellen. Persze a FOS (Független Objektív Sajtó) erről mélyen hallgat, elvégre sajtószabadság van. A gazdik megmondják, hogy mit szabad. Ez a nyugati sajtószabadság. Persze egészen másképpen van tálalva a médiában és az amerikai zsoldban álló kornányok által, ha a nép kimondja az igazságot.

Ha tiltakozunk a drágulások ellen, az orosz propaganda. Ha azt mondjuk, hogy szüksége van Európának az orosz energiahordozókra , az orosz propaganda. Ha azt állítjuk, hogy Ukrajnát az amerikaiak irányítják, és ez a háború valójában Amerika és Oroszország között zajlik, az orosz propaganda. Ha kijelentjük, hogy a Donyeck medencében nyolc éve tartó, náci ukránok által elkövezett népirtás a háború egyik kirobbanásának az oka, az orosz propaganda. Ha megkérdezzük, hogy az oroszok által elfoglalt atomerőművet, az EU szerint miért az oroszok lövik, hogy kirobbantsanak egy Csernobilhoz hasonló, de méreteiben sokkal nagyobb atomkatasztrófát, akkor az orosz propaganda. Ha tiltakozunk az európai országok vezetőinek amerikai érdekeit kiszolgáló politizálása ellen, az orosz propaganda. Ha nem akarunk megfagyni a télen és normális emberi életet szeretnénk a megdolgozott fizetésünkért, az orosz propaganda. Ha azt mondjuk, hogy az EU-s szankciók sokkal többet ártanak Európa gazdaságának és az európai embereknek, mint az oroszoknak, az orosz propaganda.

Ha azt állítjuk, hogy a szankciók nem okoznak olyan kár kárt az orosz gazdaságnak, amint azt elvárták volna, az orosz propaganda. Ha azt állítjuk, hogy a nyugat évek óta készült erre a konfliktusra Oroszországgal és az ukrán náci Azovi csapatokat Nyugat Európában képezték ki, az orosz propaganda. Ha megkérdezzük, hogy az ukránok 2014-től miért nem egyeztek meg az oroszokkal a Minszki Egyezmény alapján, ahol a keleti szakadár köztársaságoknak önállóságot adhattak volna, a nélkül, hogy azok kiváltak volna Ukrajnából, akkor az orosz propaganda.

Ha azt állítjuk, hogy Petro Poroshenko volt ukrán elnök nácikkal és börtönből kiengedett köztörvényes bűnözőkkel irttatta a donyecki civil lakosságot, az orosz propaganda. Ha azt álltjuk, hogy az ukrán katonák kifejezetten célirányosan kvártélyozzák be magukat iskolákba és kórházakba, azt feltételezve hogy majd akkor az oroszok nem lövik őket, az orosz propaganda. Amikor kiderül, hogy Amerika titkos biológiai laboratóriumokat működtetett Ukrajna területén, aminek a szálai egyenesen a demens Biden elnök fiához, a drogos Hunterhez vezetnek, az orosz propaganda.

Ha azt állítjuk, hogy az európai politikai vezetés komplett idiótákból áll, no az nem orosz propaganda, hanem a színtiszta igazság. Ha azt állítjuk hogy Putyin nem akar a nyugati új világrend kiszolgálója lenni, hanem a saját nagyhatalmi és országa érdekeit veszi előtérve, no, az nem orosz propaganda, hanem a teljes igazság. Ha azt állítjuk, hogy Ukrajna Európa legkorruptabb országa, élén a farkával zongorázó elnökével, aki annyit hazudik, hogy már saját magának sem hisz, akkor az nem orosz propaganda. Az ukrán külügy közben megtalálta az okot, hogy miért nem működnek az Oroszország elleni szankciók és miért nem áll nyerésre az ukrán hadsereg: Orbán Viktor.

Mi meg üzenjük az ukrán külügynek, hogy megint elfelejtettek egy szót megemlíteni Magyarországgal kapcsolatban: Köszönjük!

 Hrubík Béla (FB-olala)