A cikket Szabó József (Magyarország pozsonyi Nagykövetségének volt alkalmazottja) ajánlotta figyelmembe a kommenttel együtt (-szerk, ag).

A Hamasz fegyveres terroristáinak rakétazápora, majd ezzel egy időben az izraeli területekre való behatolása után, a világ egyik legjobban képzett, és legkiterjedtebb kapcsolatokkal, hálózattal rendelkező izraeli titkosszolgálatát a Moszadot, joggal nevezhetjük Maszatnak is, hiszen olyan totális kudarcot vallottak a munkájuk során, ami valószínűleg a háború befejezése után vezetői fejekbe fog kerülni az mellett, hogy több ezer áldozata is van, és lesz is ennek a hanyagságnak...

Hogy hogyan történhetett az meg, hogy a Gázában élő Hamasz fegyveres csoportjainak teljes körű felfegyverzéséről semmilyen információ nem szivárgott ki, hogy a szinte hermetikusan lezárt területre, hogyan kerülhettek modern rakéták ezrei, hogy hogyan hatolhattak be egy időben a kerítéssel és 5 méter magas betonfallal védett határon át, az még egy ideig rejtély lesz.

De nem megfejthetetlen.

A hónapok óta tartó izraeli kormányválsággal, a folyamatos ellenzéki tüntetésekkel a kormány tervezett jogi reformja ellen, a titkosszolgálati vezetők megfelelési kényszerével, és a társadalom politikai megosztottságával ezt ugyan meg lehet ideig- óráig magyarázni, de hogy erről az akcióról a baráti ország a Nagy Testvér, a CIA szolgálata sem tudott, az meg teljesen kizárt. Ha pedig tudott akkor…. Amit most gondolok, azért nem merem leírni, mert még igaz is lehet.

Egy újabb háborús front megnyitása ugyanis lehetővé teszi az USA számára, hogy a választói előtt, jelentősebb arcvesztés és magyarázkodás nélkül, ki tudjon hátrálni a vesztésre álló orosz - ukrán háborúból. Hogy ezért beáldoztak volna-e több száz emberi életet? Nos erre a választ mindenki adja meg önmaga számára. Nekem nem feltétlenül kell ezt már megtennem. Hogy Irán nem jó szemmel nézte Izrael és Szaúd- Arábia békés közeledését egymáshoz, ezért felfegyverezte a Hamászt, hogy egy kicsit belekavarjon ebbe a nagy, kialakulófélben lévő barátságba? Biztos.

És ha még azt is hozzátesszük, hogy a vádak szerint Irán az oroszokkal is üzletel fegyvereladásban, máris itt vagyunk egy világpolitikai sakkjátszma kellős közepén ahol mindenki érdekelt mindenben, csak a békében nem. Mi parasztok pedig a feláldozható sakkfigurákként sorra elbukunk, ahogyan az már csak a sakkjátszmákban lenni szokott. Afrikában háborúk, Európában háború, a Közel -Keleten háború, örmények tízezreit üldözték le otthonaikból a Hegyi Karabahban, és a szomszédunkban itt ülünk egy lőporos hordó tetején szivarozgatva Koszovóban.

Ilyenkor szoktak a pesszimistább alkatú emberek kiugrálni az emeleti ablakon, de nem az első emeletről.

A tény Izrael megtámadása kapcsán viszont az, hogy az első napok káosza után, ahol a palesztin fegyveresek egy határ melletti fesztiválon lemészároltak több, mint 260 fegyvertelen civil fiatalt, akik szórakozni mentek oda, és a határ menti városokból civil és katonai túszokat ejtettek, elmondható, hogy phürroszi győzelmet arattak. De rögtön hozzá is tenném, ismerve az izraeli katonai politikát, hogy a végén totális vereséget fognak szenvedni, és az nem phürroszi lesz, hanem nyomorúságosan valós. Kegyetlen, és mindent letaglaló. Az, hogy a gázai övezetet Izrael teljes blokád alá vette, magyarul se áram, se élelmiszer se, se üzemanyag, se víz nem jut el a kétharmadnyi budapestnyi területen összezsúfolt és élő több, mint kétmillió embernek, hamarosan megfordítja majd az első napok eufóriáját.

Nem mellékesen ez hosszú és rövid távon is újabb menekülthullámot indít el, na hová? Persze hogy Európa, és nem Szaúd-Arábia felé. Hamarosan feltűnnek majd az Ipolyon átkelő palesztin katonák, akik nemrégen még zsidókat gyilkoltak, itt pedig majd gyári szakmunkások lesznek. Persze. Az izraeli hadsereg szárazföldi offenzívába kezd, azaz hosszú évtizedek után, ismét katonák lépnek be a gázai övezetbe háborús célokkal. Ahogyan az izraeli védelmi miniszter mondta: Mivel állatokként viselkedtek a civil lakossággal szemben, mi is így fogjuk őket kezelni. Ez mindent elmond, amit majd erről tudni lehet. A mintegy, 48 órán belül mozgósított 300 000 tartalékos bevetése, nem katonai művelet, hanem nyílt háborút prognosztizál.

AZ USA, mint Izrael állam legfőbb szövetségese a Földközi-tenger keleti részére vezényelte legmodernebb repülőgép anyahajóját, hogy megakadályozza a további fegyverek tengeri úton való bejutását a gázai övezetbe. Ez totális blokád lesz, aminek több tízezer áldozata lesz, és nem tudni, hogy hogyan eszkalálódik a háborús helyzet a Közel–keleten, hiszen mind Iránban, Libanonban, és Szíriában is üdvözölték a Hamász akcióját, nem mellesleg fegyverekkel és katonákkal is támogatták azt bizonyosan.

Mind e közben Európa számos nyugati országában a nagyvárosokban palesztin szimpatizánsok tömegei ünnepelték a zsidók vérontását. Azokban az európai országokban ( nem Budapesten, Varsóban, Pozsonyban) melyek folyamatosan antiszemitizmussal vádolják Budapestet. Most a zsidók gyilkosait éltetik, demokratikusan és etikusan, minden állami beavatkozás, rendőri oszlatás nélkül. Érdekes, hogy a nyugati kormányok állami szervei, csak a békés ellenzéki, vagy jobboldali tüntetéseket szeretik szétverni.

Az új európai migráns hátterű, baloldali és liberális szavazók fontosabbak az európai liberális, kommunista hatalom megtartása érdekében, mint az évtizedek óta hirdetett, hamis antiszemitizmusuk. De nemcsak Európába, hanem a szabadság, az ígéret, és a befogadás földjén,New Yorkban, és a kanadai Torontóban is éltetik a gyilkosokat. A kanadai parlamentben, ahol nemrégiben Zelenszkij ukrán elnök látogatása kapcsán, felállva ünnepeltek egy Kanadában élő, egykori ukrán banderista nácit, akinek a lelkét több száz ember halála terheli, most ismét terroristákat ünnepelhetnek. A kanadai náciknak, akikből Kanada a II. világháború után , több ezret is befogadott, még emlékműveik is vannak. Ahol a nácikat éltetik. Ez ám a demokrácia bölcsője. A szélsőliberális, szivárványagyú, LMBTQ pártoló, Fidel Castro klón, Justin Trudeau miniszterelnök büszke lehet magára és összetákolt nemzetére.

Földi László biztonságpolitikai szakértő, egy televíziós beszélgetésben, arra a kérdésre, hogy szerinte mennyi terrorista érkezhetett a menekülthullámokban Európába, azt válaszolt, hogy nem ez az igazán érdekes, hanem az, hogy több, mint egymillió migránsról, nem tudják a hivatalok, hogy valójában kicsodák. Bemondásra írták be az adataikat a papírjaikra, hamis születési adatokkal. Még csak azt sem tudják, hogy az származási ország, amit bemondtak, igaz-e. Mert hogy érkeztek, és érkeznek kiképzett muszlim, arab katonák és terroristák menekültnek álcázva. az bizonyított tény. Tudjuk hogy hazudnak. Ők is tudják, hogy hazudnak. És azt is tudják,hogy mi is tudjuk, hogy hazudnak. Mégis hazudnak. Ezt eredetileg Szolzsenyicin mondta a kommunistákra. De miben is különbözik a mai európai vezetés tőlük?Semmiben.

Vagy mégis. Igen. Sokkal rosszabbak.

Hrubík Béla (FB-oldala)

- – – – – – – – – – – – – – – – - 

U.I. (szerk.): Egy a sok komment közül – Németh Gabriella

Béla, megint egy nagyon jó írás, ami előre vetíti Európa sötét jövőjét! Ami azonban cikkből kimaradt, de elgondolkodtató: a vasárnapi londoni palesztin felvonulásról, vagy inkább a palesztin csőcselék vérszomjas üvöltözéséről- halált a zsidókra, erőszakoljátok meg a lányaikat stb.-az angol BBC az esti hírekben semmilyen információt nem közölt, pedig készültségben volt a rendőrség, a katonaság, akik némán nézték a megvadult tömeget. A lányom tőlem tudta meg, hogy mi van, amikor aggódva felhívtam, hogy ők rendben vannak-e, náluk nincsenek- e zavargások. Ez az objektív tájékoztatás BBC módra! Féltek megmutatni a bevándorlókkal és migránsokkal teli Angliában a valóságot,mert náluk már több a migráns,mint az angol.