Ha lassan is, de megmozdult valami Nyugaton, talán ébredeznek. Így lehetne értékelni Francois Fillon volt francia miniszterelnök egy konferencián elhangzott szavait: „…Saját arroganciánktól elvakulva, a woke-izmusról vagy a nemek tagadásáról szóló, abszurd vitáink közben, a túlbecsült orosz fenyegetés megszállottjaiként nem voltunk hajlandók észrevenni a totalitárius iszlám által jelentett, fokozódó veszélyt…“

A Hamász által elkövetett mészárlás nem egy félrevezetett kisebbségi terrorista csoport elszigetelt cselekedete. Ez egy olyan, mély gyökerekkel rendelkező mozgalom egyik legerőszakosabb és legszélsőségesebb megnyilvánulása volt, amely már a világbékét fenyegeti – fogalmazott François Fillon az általa alapított és vezetett Cselekedet a békéért a Kelet keresztényeivel (Agir pour la Paix avec les Chrétiens d’Orient, APCO) szervezet minapi rendezvényén.

A Valeurs Actuelles című lap szerint Fillon hozzátette: a Hamász mozgalma a palesztinok kétségbeeséséből táplálkozik, akiknek nehéz helyzetéről a Nyugat már elfeledkezett. A szervezet küzdelme azonban sokkal szélesebb körű, mint pusztán a palesztin kérdés, és az Al-Kaidához, az Iraki és Levantei Iszlám Államhoz, valamint a Muzulmán Testvériséghez hasonlóan része egy globális projektnek, amelynek célja egy totalitárius rendszer létrehozása a világ nagy részén, az iszlám színeiben.

Saját arroganciánktól elvakulva, a woke-izmusról vagy a nemek tagadásáról folytatott abszurd vitáink közben, a túlbecsült orosz fenyegetés megszállottjaiként elfelejtettük a lényeget: a radikális iszlamizmus folyamatos előretörését Délkelet-Ázsiától Nyugat-Afrikáig, Seine-Saint-Denis-en, Molenbeeken és Birmingham-en keresztül – idézi a konzervatív hetilap a korábban felsőoktatási miniszteri posztot is betöltő volt politikus.

(...)

Mindenekelőtt hosszú távú stratégiát kell elfogadnunk a béke megőrzésére és civilizációnk védelmére – javasolta Fillon. Szerinte „ez azt jelenti, hogy visszaszerezzük az irányítást választásaink felett. Az ukrajnai konfliktus kezdete, 2012 óta az amerikaiak döntései és európai partnereink ehhez való, vak igazodása húz minket a mélybe”.

(...)

Stratégiáink és cselekvési eszközeink alapos felülvizsgálata nélkül egy harmadik világháború felé közeledünk, alvajáróként - idézi a Valeurs Actuelles. A politikus rámutatott: „Azt állítjuk, hogy értékeink nevében cselekszünk, de döntéseink egyenesen a pusztulásukhoz vezetnek.”

Több részlet itt (hiradó.hu).

forrás: https://demokrata.hu/vilag/a-volt-francia-miniszterelnok-kiakadt-a-genderpropagandara-755637/