A Wall Street, a kapzsi vállalati vezetők és igazgatóságok, valamint az inkompetens washingtoni politikai döntéshozók kihelyezték az amerikai gyártást, és importfüggővé tették az Egyesült Államokat... 

Az Egyesült Államok hatalma a második világháború óta azon a pénzügyi dominancián alapul, amely abból ered, hogy arany helyett a dollár a központi bankok tartalékvalutája. Mivel a dollár volt a nemzetközi kereskedelmi elszámolások pénzneme, minden országnak dollárra volt szüksége. Ez biztosította a dollár iránti nagy keresletet, ami elnyelte az Egyesült Államok növekvő költségvetéséből és kereskedelmi hiányából származó a dollárkínálatot. Valójában a dollár, mint a világ tartalékvalutája lehetővé tette az Egyesült Államok számára, hogy számláit pénznyomtatással fizesse ki.

Az elmúlt évek során Washington visszaélése az Egyesült Államok pénzügyi erejével, mint például Oroszországgal és más országokkal szembeni szankciók, valamint az orosz jegybanki tartalékok ellopása, arra tanította a világot, hogy Washington a dolláralapú rendszert kényszerítő célokra használja, hogy megtámadja más országok függetlenségét. Következésképpen, amint Pepe Escobar kifejti, gyors elmozdulás történt a dollár tartalékvalutaként való használatától. Más szóval, a dollár iránti kereslet csökken. https://www.lewrockwell.com/2023/04/no_author/de-dollarization-kicks-into-high-gear/Az amerikai költségvetési hiány billió dollárokra rúg. Közben a Federal Reserve csökkenti a gazdasági növekedést és az adóalapot, és semmit sem lehet tenni az Egyesült Államok kereskedelmi hiánya ellen. Az amerikai gyártás offshore-ra vonatkozó döntése gazdaságromboló döntés volt. Az Apple, a Nike, a Levi és az összes többi Kínában és Ázsiában gyártott áruk importként kerülnek az Egyesült Államokba. Az USA-nak, miután a gyártást offshore költöztette, alig van exportja, hogy fedezze az importból eredő kereskedelmi hiányt. Azáltal, hogy az Egyesült Államokkal fennálló kereskedelmi többleteiket az amerikai kincstárjegyek megvásárlására használták fel, vagyis külföldiek finanszírozták az Egyesült Államok költségvetési hiányát, ténylegesen az Egyesült Államok háborúit. Ahogy az országok egyre inkább egymás valutáikkal rendezik kereskedelmi tevékenységüket, az Egyesült Államok adóssága iránti külföldi kereslet csökken.

Ennek az a következménye, hogy a dollárkínálat növekszik, de a irántuk a kereslet csökken. Ez a dollár árfolyamának csökkenését jelenti, ami az importárak emelkedését jelenti. A legrosszabb inflációt egy valuta árfolyamának csökkenése okozza. Ez egy olyan infláció, amelyet a jegybank nem tud leküzdeni azzal, hogy munkanélküliséget generál.

Ez Amerika jövője, és nem tíz éves távon. Figyelmeztettem erre a fejleményre, de a szajha média nem közöl semmilyen, a hivatalos narratívával ellentétes tényt, amelyek mindegyike hazugság. Az Egyesült Államok még egy ideig kitarthat, ha a japán, az európai és a brit központi bank nyomtatott valutáján amellyel dollárt vásárol és ezzel tompítva a dollár hanyatlását. De ennek az a következménye, hogy ezeknek a valutáknak az értéke is csökkenni fog a dollárrendszeren kívüliekhez képest. Más szóval, a dollár sorsa az egész birodalomra kiterjed.

A Wall Street, a kapzsi vállalati vezetők és igazgatóságok, valamint az inkompetens washingtoni politikai döntéshozók kihelyezték az amerikai gyártást, és importfüggővé tették az Egyesült Államokat. Ezután megsemmisítik a dollárt, mint a világ tartalékvalutáját, és ezzel a dollárt más valutákkal szembeni leértékelésre ítélték, ami meg fogja semmisíteni az Egyesült Államok hatalmát.

Forrás és fordítás: antalffy-tibor.hu (a kezdőképen)