Szeptember 30-án megválasztjuk az új Parlamentet. Nem mindegy, hogy ki lesz ott. Ezért szerkesztőségünk két komoly dologra hívná fel a figyelmet, amit jó volna szavazással is kimutatni nemzeti érdekeink érvényesítése mellett. Az egyik a mai Kondor Katalin-cikk, a másik holnap lesz Jeszenszky Zsolt tollából. A választási anyagokat pedig nemsokára posztoljuk, még van a választásokig 51 nap…(szerk.)

- – – – – – – – – – – – – – – -
Kondor Katalin: Az elhülyülés útján

 Mármint a világ jár az elhülyülés útján. Méghozzá nagy sebességgel. Olvasom, hogy átlag napi négy órát játszanak a gyermekeink a telefonjukon. Gondolom, ez egy átlag szám, egy középérték. Mégis értetlenkedem. Ki és miért oly közömbös, tudatlan, hogy egy gépféle diktátorra bízza gyermekét? Magyarán börtönbe zárja. A számítógép, az online, az olcsó kínálat, olcsó szórakozás börtönébe. Az általam olvasott felmérésben nem közölték, milyen tartalmat nézegetnek a gyermekek átlag napi négy órában, mindenesetre ellenőrzésképen beütöttem a pornográf tartalmak címszót. Nem részletezném, milyen képek jöttek fel villámgyorsan. Hát nem a szép szerelemről, s nem a gyengédségről „meséltek” ezek a képek. Azt üzenték, hogy éljenek és virágozzanak az agymosottak! S bizony virágoznak is. Győzelemre állnak a sátáni erők, az agymosás hívei, s vesztésre a méltó életet élni akarók. Ez vár ránk, kiáltják a tudósok, pszichológusok, agykutatók, csak éppen nem történik semmi, hogy ez ne így legyen. Napi négy óra? Nincs ellenszer, hallom sokaktól, ilyen a mai világ. Tényleg nincs ellenszere az elhülyítésnek, agyunk kalodába zárásának? El kell fogadnunk, hogy meglehetősen sok ember szórakozásnak tartja a Facebookot nézegetni, s oda mindenféle idióta tartalmat feltölteni? Valamint ostoba, gonosz vagy éppen unatkozó emberek véleményét olvasgatni? Egyelőre nagyon is úgy tűnik, hogy el kell fogadnunk.

Tetszik, nem tetszik, jó ideje már elmemanipulációs kísérletek alanyai vagyunk. Talán úgy kezdődött, hogy feltalálták az úgynevezett nyomkövetőt, ami kezdetben csak azt tudatta az illetékesekkel, hogy az a bűnöző, akit helyelhagyási tilalommal sújtottak, éppen merre jár, betartja-e a helyelhagyási tilalmat. Ezekben az esetekben még helyeselhető is az eszköz használata, hiszen megkönnyíti a bűnüldöző szervek munkáját. Ám jött a mobilvilág. S villámgyorsan bekövetkezett és nyilvánvalóvá vált, hogy a mobiltelefonunk használata esetén mindenkiről pontosan tudták, tudják, merre jár, hol tartózkodik, nyomkövető bilincs se kellett hozzá. Végtére is ezt akár biztonságunk védelme címszóval is el lehet adni az embereknek. Aztán persze jött az egyre csak „tökéletesedő” internethálózat használata. Ami annyit is jelent, hogy ma már számolatlanul kapja az ember az olyan ajánlatokat, amelyekről nyomban kiderül, hogy azért érkeznek hozzánk, mert a megfelelő helyeken gyűjtik rólunk az információkat, mégpedig a számítógépünk totális megfigyelésével. Így aztán jöhetnek az ilyen-olyan kereskedelmi ajánlatok, s még örülhetünk is, hogy egyelőre csak azok jönnek. Ugyanis jöhetnének az elménk, a gondolkodásunk, véleményünk megfigyeléséből származó egyéb manipulációs kísérletek is. „Aktákba írják, miről álmodoztam / s azt is, ki érti meg. / És nem sejthetem, mikor lesz elég ok / előkotorni azt a kartotékot, / mely jogom sérti meg” – írta József Attila hajdanán, félelmetes előrelátással, 1935-ben. S ez az idő bizony elkövetkezett. Bekerültünk az aktákba, tetszik, nem tetszik, de még veszélyesebb, hogy a mindennapos befolyásolás technikai feltételei is adottak, mert beléptek az otthonainkba. Komoly pszichiáterek már régóta figyelmeztetnek arra, hogy a technikai „fejlődéssel” együtt jár az emberi kapcsolatok leépülése is. Ha csak nem tekintjük emberi kapcsolatnak a számítógép meg a telefon segítségével fenntartott kapcsolatokat, melyek azért „emberinek” nemigen nevezhetők. Nekem is van olyan ismerősöm, aki a covid időszak óta ki sem jön a lakásából, a házmester vásárol neki, ő meg egész nap a számítógép mellett ül, külföldi barátaival ezen keresztül valamilyen kártyajátékot játszik. Ez számomra azt jelenti, hogy a riogatás, a megfélemlítés eszköze lehet betegség, járvány, lehet időjárási jelenség s persze háború is, de még akár egy reklám is. Mindegyikkel hatásosan lehet a félelmet kelteni, s elrettenteni az embereket mindenféle normális emberi kapcsolattól, de ha ettől nem, akkor például bele lehet ültetni betegségfóbiát.

Orwell után persze nehéz okosakat mondani arról, hogy létezik vagy nem létezik gondolatrendőrség, hiszen jóslatai szóról szóra beváltak, „elkövetkeztek”. A Nagy Testvér tényleg figyel bennünket. S azon mondásán, avagy jóslatán is érdemes elgondolkodni, miszerint. „A világunkban a haladás több fájdalomhoz vezet. A régi civilizációk azt állították, hogy szereteten vagy igazságosságon alapulnak. A mienk a gyűlöleten alapul. A mi világunkban nem lesznek más érzelmek, csak félelem, düh, diadal és megalázkodás. Minden mást elpusztítunk; mindent.” Nos, napjainkban nehéz lenne ezekkel a gondolataival vitatkozni, hiszen igazak. A manipulációk, az ostoba reklámok, a méretes hazugságok, a jól kiépített megfigyelések, ellenőrzések korában élünk, magyarán bennünket megfigyelnek, felettünk a sátáni erők uralkodnak. S ezek az erők ellenőrizhetetlenek, naponta tapasztalhatjuk mindnyájan.

S pont ez az érdekes. Manapság már számtalan újságcikk, regény, tudományos kutatás foglalkozik a körülöttünk lévő világ ellentmondásaival, hazugságaival, manipulációival, de lényegében semmi sem történik. Kivéve, hogy olykor áldozattá válik egy-egy igazat író ember, különleges módon eltűnik, megbetegszik, de nem történik semmi sem. Sőt őrültebbnél őrültebb „jelenségeknek” lehetünk tanúi, BLM, woke-kultúra, a nem tudjuk hányféle másság ájult tisztelete, a népek egyfajta olvasztótégelybe történő belesuvasztása, s még sorolhatnánk az életünk mindennapjait megzavaró történeteket. Az egyik kedvenc havilapomban éppen a minap olvastam, hogy Svédországban azt is rasszizmusnak tekintik, hogy a sebtapaszok a fehérek testszínéhez igazodnak. A példák tényleg a végtelenségig sorolhatók. Lázadozásainkat pedig lassan már magunk is unni kezdjük, mert azt látjuk, hogy lényegében nem érünk el vele semmit. Annak ellenére sem, hogy – legalább is az én tapasztalatom szerint – egyre többen vannak, akik legalább gyanakodni kezdtek, mert megérezték, megsejtették vagy éppen maguk is megtapasztalták, hogy számos manipulációnak, agymosásnak vagyunk, lettünk áldozatai. S egyelőre nemigen hallunk olyan receptről, mely meggátolná a további agymosást.

Azt azért megjegyzem, hogy ez az egész világőrület és a kollektív elhülyülés talán ott kezdődött és attól fogva erősödik nap mint nap, amikor megengedtük, hogy mi magunk is és gyermekeink napi négyórányi időt töltsenek, játsszanak a manipuláció legfőbb eszközeivel, a számítógéppel és a roppant okos mobiltelefonnal, készségesen megfelelve ezzel az új világrend rabszolgatartóinak.

Post scriptum: Ennyi nyomasztó tény, valójában megfigyelés papírra vetése után úgy éreztem, valami szépet kellene még leírni. János evangélista volt a menedék: „És láték egy angyalt leszállani a mennyből, akinél vala a mélységnek kulcsa és egy nagy lánc a kezében. És megfogá a sárkányt, azt a régi kígyót, aki az ördög és Sátán, és megkötözé azt ezer esztendőre. És veté őt a mélységbe, és bezárá azt és bepecsételé ő felette, hogy többé el ne hitesse a népeket. És láték kiráyi székeket, és leülének azokra, és adaték nékik ítélettétel; és ítélik a Fenevadat és akik annak szolgáltak, és látám azoknak lelkeit, akiknek fejöket vették a Jézus bizonyságtételéért és az Isten beszédéért, és akik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és nem vették annak bélyegét a homlokukra és kezeikre; és éltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig.”

Kondor Katalin - www.magyarhirlap.hu