A Hlavné správy szlovák internetes laptól a Magyar Hírlap vette át és tette magyar nyelven elérhetővé. Mi hozzuk az eredeti cikk linkjét is. A szlovák lap arról ír, hogy az amerikai Biden-kormányzat kísérletet tett színes forradalom kirobbantására azokban az országokban, amelyek „még mindig vonakodnak a liberális világnézet elfogadásától, különösen Orbán Viktor Magyarországán”. A napokban volt egy puccskisérlet Szerbiában is…

Az USA színes forradalomra készül Magyarországon címmel cikk jelent meg a szlovák lapban annak kapcsán, hogy feltűnt a színen Samantha Power. Az orgánum szerint, amelyet a Mandiner.hu is szemlézett csütörtökön, Power asszony számára (hmm..., micsoda beszédes vezetéknév: power/erő) a „demokratikus” szó egyet jelent az „Orbán-ellenessel”– ezt már a The American Conservative állapítja meg az USAID közép-európai tevékenységének újraindításával kapcsolatban.

A washingtoni székhelyű USAID külföldi fejlesztési ügynökség nemrégiben új programot indított a közép-európai országokban a demokratikus intézmények megerősítésére és a médiapluralizmus támogatására (főleg a V4 országokba, Bulgáriába, Romániába és Szlovéniába - szerk. az eredeti cikk alapján).

De nagyon kilóg a lóláb, a The American Conservative szerint ez csupán egy újabb kísérlet a színes forradalmak kiváltására azokban az országokban, amelyek még mindig vonakodnak a liberális világnézet elfogadásától, különösen Orbán Viktor Magyarországán.

Az USAID a kilencvenes években már szerencséltette a közép-európai régiót, úgymond felügyelte a Varsói Szerződés országainak demokratikus átalakítását, majd amikor úgy érezte ezzel megvolna, kivonult a térségből.

Több liberalizmust szeretne az USA Magyarországon

A tavaly decemberben megjelent sajtóközlemény szerint a USAID azért tér vissza Közép-Európába (különösen a V4-országokba), hogy „erősítse a demokratikus intézményeket, a civil társadalmat és a független médiát”– írta a Hlavné správy.

A USAID-nek – és így a Biden-kormányzatnak – nem az a baja, hogy Magyarország nem elég demokratikus, hanem az, hogy nem elég liberális.

Ezen a ponton a Kassán szerkesztett lap beemeli Rod Dreher konzervatív amerikai író és újságíró február 12-én a Twitteren megjelentetett üzenetét, amelyben figyelmezteti Magyarországot a színes forradalom veszélyeire.

A cikk emlékeztet Samantha Power előéletére és arra, hogy híres volt a Közel-Keleten végrehajtott katonai beavatkozásokkal kapcsolatos hamiskás álláspontjáról, és akinek neve – Clintonnal és Obamával együtt – félig-meddig a demokráciaexport szinonimájává vált.

Majd újra idézi a The American Conservative-ot: „soha nem jó, ha Samantha Power azt mondja, hogy a városban van, és kész segíteni.”

1. forrás: https://www.hlavnespravy.sk/usa-pripravuju-farebnu-revoluciu-v-madarsku/3046366
2. forrás: https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20230216-amerikai-elokeszuletek-a-magyarorszagi-szines-forradalom-kirobbantasara

kezdőkép: Samatnha Power

U.I.: (szerk.) a budapesti antifa-támadások, amiket küflödiek követtek el, véletlenül illenek bele a leírtakba?