Az ember azt hihetné, hogy napjaink extrém magas hőmérsékletei némi hatást fejtettek ki Bélára, az alábbi cikk szerzőjére. De nem! Mert a helyzetet, ami adott és evidens, másképp nem lehet elviselni, csak iróniával és humorral! Sajna...az ember nem tudja, hogy sírjon vagy nevessen... (szerk.)

- – – – – – – – – – – – – – – – 
Nagyapám mindig mondta, hogy a dolgok egyszer körbeérnek. Ami már volt, az megint lesz, csak nem ugyanott. A nagyapák bölcsessége utolérhetetlen, mint a háromkerekű Trabant lejtmenetben.

Mark volt, de Rutte, holland kormányfő kormányának összeomlása után, a józan ész is összeomolni látszik a tulipánok, szélmalmok és a fapapucsok hazájában, ahol már a csuhások nem járnak benne, de a víz már nyakig ér.

Hollandiában egy transznemű nő, a 22 éves Rikkie Valeria vagy Malária Kollé nyerte a Miss Nederland vagy Genderland szépségversenyt. No nem azért mert egyedül indult, ami némileg enyhítené ezt, a holland nőkre nézve nagyon megalázó helyzetet, hanem azért, mert ez az ország már olyan fejlett, hogy nőből sincs eléggé szép választék, vagy felhozatal. Ahogyan Bendegúz mondaná, az Indul a bakterházból, ,, ilyen rusnya teremtés még a kalendáriumban sincs.” A homo genderlandis eme remekbe szabott példánya, Pürrhosz-i győzelmén, meg amúgy is felhevülve , máris azt vizionálta, hogy példaképe szeretne lenni az emberiségnek, de a világbéke nélkül, mert az már elavult.

Nos, ha addig ki nem hal, hát legyen , de tulipánhagymával már ne keresztezzék, ha lehet. Ha valakinek olyan ,,bikicsunaj” érzése van most, ne fogja vissza magát. Mindenben van valami jó is. Még ebben is...

Ez a Malária már legalább nem szaporodik tovább. A holland evolúciós zsákutca újabb utcasöprőjét emelték fel a nyugati kultúra Rigói rothadásának magasába. Tehát egy biológiai férfi - ahogyan Lacika barátom nyomatná - egy csávó lett, egy női versenyen az első helyezett. Nagyapám erre azt mondaná, a józan paraszti eszével, hogy akinek pöcse van, a nem lehet jány.

Mielőtt azonban odahaza, a hányás után a kardjaitokba kezdenétek dőlni, elemezzük kicsit nagyapám okítását. Annak idején a kommunizmusban, mely minden szempontból , de főleg semmilyenből, megelőzte az akkor már dekadens nyugatot is, megtörténtek furcsa dolgok. Például a Nőszövetség helyi szervezetében is Józsi bácsit, a párttitkár elvtársat tartották a legtöbben a legalkalmasabb vezetőnek. Ez nem olyan nagy dolog volt akkor, de ebből is látni, hogy mi már fényévekkel a hollandok előtt jártunk. Mi már akkor balról előztük a nyugatot. Hát most utolértek minket. Bő harminc év után, ugyanott vagyunk, ahol már akkor sem akartunk lenni.

Innen nézve az a hír, hogy Ricky Martin és férje, Jwan Yosef bejelentették, hogy hat év házasság után elválnak, már nem is annyira bizarr. Lehet, hogy én vagyok a hülye, de mindig azt hittem, hogy Ricky Martin férfi. Kiderült, hogy nem, és ez egy nyári optikai csalódás, mert van férje. Beszarás nem?

Azt nyilatkozták, hogy „egy ideje már fontolgattuk, hogy átalakítjuk a kapcsolatunkat, és alapos megfontolás után úgy döntöttünk, hogy véget vetünk a házasságunknak” . Lehet, hogy Martinnak nem lehetett gyereke. Más ok passzé. A matyóhímzésű zsebkendőket később sorsorjuk ki a sírni vágyók között, ha addig nem jelent fel az Amnesty Intemacerál vagy Interracional nevű, a világ számára a leghaszontalanabb és legértelmetlenebb szervezete, akik már kisebb dolgokért is akasztásokat hirdettek.

Jelenleg a szivárványos fapadokat festik és védik kamerával megfigyelve Budapesten, a Ferencvárosban, nehogy leszarja a galamb. Ennek a szervezetnek a tagjai, akik hamburgert zabálnak és cukormentes ,valamint gondokodásgátló Coca kólát isznak, sokkal veszélyesebbek az emberiségre nézve, mint a kankó meg a malária együtt. Akiket ugyan nem zavar, ha Kijevben kikötözik a fához az embereket önkényesen, vagy bezárják a teplomokat, és üldözik a vallást gyakorlókat, de zavarja ha Budapesten átfestenek egy padot, hogy hirdethessék a gazdik utasítására, jelen esetben Szoros György és lánya Alex fizetési szalagjára csatlakozva, milyen diktatúra is van Magyarországon. A nagy melegben úgy látszik, a hőguta a fénnyel együtt terjed megállíthatatlanul.

Igyunk sokat, de ne csak feltétlenül vizet, mert ezt józanul igen nehéz lesz elviselni a nyár végéig.

 

Hrubík Béla
forrás: Hrubík Béla FB-oldala