Néha egy kis iróniával többet lehet elérni, mint komoly írástudással (szerk.)...

A nagyon tudósok szerint állítólag még egymilliárd évünk van arra, hogy elhagyjuk a Naprendszert és találjunk egy újabb lakható bolygót az emberiség számára, melyet ismét egy milliárd év alatt lelakhatunk. Ez némi időt jelent még a mélyebben szkeptikusok számára is. Talán megkockáztatom, hogy lehet még akár tartós tejet is venni, nem savanyodik ránk. Akár Jakab Péternek is lesz még egy-két évtizede, hogy induljon a miniszterelnöki megmérettetéseken, és ez az idő számára még némi reményt is ad, hiszen tudvalévő, hogy a medúzák hatvanmillió éve élnek agy nélkül. Rossz vagy Orosz nyelvek szerint, ez a szivarnyi idő még arra is elég lesz talán, hogy Nagy Józsi vegyen egy tisztességes öltönyt magának, az összebútorozási bálra, mely két hét múlva esedékes, bár azt mondják az ízlés és az ember nem változik idővel sem., és amúgy se a ruha teszi az embert. Laji, aki egy kisfröccs mellett a sarki kocsmában erre a jó fajta hírekre szokta mondani, no erre igyunk! Miért nem lehetnék egyszer az életben minden nap részeg?

Az Európai Parlamentben is beindult az őszi élet, meg nálunk is. Hullanak a falevelek meg a pártok. Az Emberekért, vagy ,,délamerikaiindiánosan" még inkább Az Emberek nélkül nevű szlovák kormánypártból, csak a szóvivő maradt meg, de már felmondott magának az is,mielőtt lecsuknák, vagyis becsuknák azt. Közben megtartotta első ülését a jogállamba vetett bizalom helyreállításáért létrehozott munkacsoport.. Egyenlőre még a jogállamba vetett bizalom nem vett részt az ülésen.. Az ülés végén közösen elénekelték a Mámma Mi a? című Abba slágert. A felvidéki magyar politikai akácerdőben is lehullott a levelek zöme, és eléggé zavar van az avarban, s annyi fölünk maradt csak mint egy latte kávéban: három az egyben. Olyanok vagyunk ,mint a krumpli: a java a földben! Igaz, hogy az emberek mellett álltunk, csak az emberek ezt nem vették észre, és elmentek mellettünk!. Induljunk azonnal! Talán nem késő még utolérni őket! Az EP-ben, a fecskék után a fizetett parlamenti képviselők is melegebb éghajlatot kerestek maguknak, meghosszabbítva a nyarat, merthogy a munkahelyükön nem voltak a bizottság elnökének esedékes őszi beszámolóján az hótbiztos. Csekk Katalin, momentál még EP képviselőt is állítólag a Pécsi Priden látták, de könnyen fel lehetett őt ismerni, hiszen pont úgy nézett ki mint a többiek. De Ursula Van Dér Leyyebb az EP-ben láthatóan nem zavartatta magát az üres terem miatt. .A beszéd tartalma ugyanis pont ugyanúgy nem szólt az európai emberekről és embereknek sem, mintha a terem tele lett volna. Miután az előző ülésen a EP LMBTQ liberál-bolsevista szárnya megszavazta, hogy immár a férfiak is szülhetnek, Ursula asszony a tehertől felszabadultan láthatóan megkönnyebbült. Egy új gondolatot sem szült. A teremben békésen kötögető Ylva Johanssonnak sem voltak szülési fájdalmai e napon:

ep_kotogeto_500 

Az Európai Bizottság svéd tagját sem zavarta láthatóan a beszéd. Ő az Európai Unió egyik legfontosabb politikusa, tulajdonképpen az EU “belügyminisztere”. Ő kezeli például a bevándorlási ügyeket. De hát jönnek az új bevándorlók , akik láthatóan hosszú, tömött sorokban araszolnak Európa felé, mert jobban bíznak a uniós ellátórendszerben ,mint Allahban, kell a sál, sapka. Sokk kell! Csak emlékeztetőül, ha valaki nem tudná, az uniós biztosok alapfizetése 22300 euro. Pamutra minden esetre elég. Az Európai Szocialisták vezetőjét sem zavartatta sem a beszéd, sem a horgolás, ő a horkolást választotta. Egy számára készült LMBTQ-s szájmaszban álmodozott az új Európa jövőjéről..Gondolom elalvás előtt levette a szagmintát a gazdájáról. És , hogy mi a különbség a horgolás és a horkolás között? Úgy havi 16 000 euró. Ha valaki felháborodna esetleg, vagy szeretne beszólni néhány vezetőnek, mondjuk elküldené az édes 1 szülejébe, ne tegye, mert már készülőben van a törvény, az európai sajt Ó szabadság(?) jegyében, hogy aki megsért egy politikust, és az meg is sértődik ez miatt, azt akár 500 euróra is büntethetik.

Hrubík Béla (FB-oldala)