A szerző most sem tett hangtompítót a szája elé, a tőle elvárható megszokott módon keményen elitéli az értelmetlen és kiprovokált öldöklést...

Nagy bajban vagyok, mert nem tudom, hogyan is szólítsam Önt?

Uramnak nem merném nevezni, mert nem az, parasztnak meg azért nem, mert a napokban, az európai utakon és tereken tüntető gazdák és parasztok lelkét sérteném meg vele, akik az ön asztalára is megtermelik, előteremtik a jó minőségű élelmiszert, és akik magasan az Ön, és a hasonszőrű globalista senkik erkölcsi, és emberi mivolta fölött állnak.

Felháborodással, és mélységes aggodalommal olvastam a nyilatkozatát, melyet néhány héttel ezelőtt, már az idomított papagáj módjára, szinte szóról- szóra elmondott az egyik beosztottja is, miszerint "a NATO-nak fel kell készülnie egy hosszabb, elhúzódó háborúra Oroszországgal.”

Nos, nem tudom, én nem vagyok sem katona, sem mocskos háborús uszító, de még olyan vezető sem, aki egy állítólagos védelmi, és nem támadó szövetségnek a főtitkára. De szeretném megérteni, hogy miért is kell felkészülnie egy védelmi szövetségnek egy olyan háborúra, (ha csak nem azért, mert ezt akarja) amelyet senki nem üzent meg, mert tudtommal Oroszország nem küldött hadüzenetet a NATO-nak, és külön önöknek sem. Ellenben Önök minden eszközzel, hamis módon , tanácsadóknak álcázva, feltételezve, hogy mindenki hülye Önökön kívül a galaxisban, titokban, minden lehetséges, és nem lehetséges módon támogatják azt az Ukrajnát , mely jelenleg Oroszországgal vív egy olyan háborút, melyet még az elején meg lehetett volna akadályozni , de amit a szövetség oszlopos tagjai, név szerint Nagy Britannia akkori miniszterelnöke, Boris Johnson, és az USA is, határozottan ellenzett.

Önök nemcsak hogy békét nem akartak Ukrajnában, és a világon, de egyenesen, tudatosan előkészültek arra, a háttérben felfegyverezve Ukrajnát, (ahogyan arról Angela Merkel és Francois Holand egykori nyugati vezetők is nyíltan szóltak) hogy kiprovokálják ezt a háború. Önök egy nyílt konfliktusba léptek a háttérből, a világ egyik legnagyobb atomhatalmával szemben, és azt hiszik, hogy ez csak valami jó móka, játék, és azóta sem törekednek semmilyen módon a béke megteremtésére, esetlegesen egy tűzszünetre, melyet már minden harcoló katona és az ukrán lakosság is elvár.

Mindenki belefáradt az értelmetlen öldöklésbe., Önökön kívül! Ha önt kivezényelnék a frontra harcolni, és két év óta ott fetrengene a sárban, mocsokban, vérben, ágyúzásban és rakéták becsapódásának örökös zajában, a háború poklában , hidegben, esőben, fagyban, éhesen , talán másképpen értelmezné a háborús uszítást, és a hosszan elhúzódó háborúra való felkészülés igényét.

Persze a meleg szobában, és kifényezett bútorok között, az irodában, sok mindenre fel lehet készülni. De a háborúra biztosan nem. Minden katonai szövetség vezetőjét a kinevezése előtt, köteleznék egy kétéves sorkatonai szolgálatra, akár éles bevetésen is, hogy elképzelése legyen arról, mi a halál közelsége, az emberi élet, és félelem, a család nélkülözése. Könnyű a más életével hazardírozva játszani a nagymenőt. Könnyű más vérét, életét, jövőjét feláldozni egy értelmetlen , csak a globalista háborús nyerészkedők zsoldjában tetszelegve észt osztani, aminek sokszor nincsenek is a birtokában. Önnek semmilyen erkölcsi és egyéb joga és felhatalmazása sincs azon NATO szövetséges tagállamok polgáraitól, hogy a fiaikat, férjeiket, édesapákat, háborúba , halálba, és hogy őket a családjaikat apa nélkül felnevelni kényszerülő helyzetbe juttassa. Önt senki nem hatalmazta fel, hogy egy, akár az emberiség jövőjét és életterét elpusztító uszításba, mely akár világháborúba is torkollhat, kezdjen , mert ön nem Isten. Ön egy senki a szememben, és az is marad. Ha Istenre akar játszani, válasszon magának egy másik univerzumot. Ezért ne is viselkedjen úgy.

Nincs elég nyomor még a világban? Nem haltak még meg elegen a háborúk következtében fellépő nyomorban, a bombáik következtében, éhínségben, vagy a globalista fegyvergyárosok és az örök rabszolgaságba taszító bankárok kölcsönei miatt? Nincs még elég nyeresége a fegyvergyártó multiknak? Nem az a baj az emberiséggel hogy a szegényeket nem tudnánk megetetni, hanem az, hogy az olyan gazdagoknak , mint a maga és megbízói fajtája, soha nem sikerül megtöltenünk a mocskos, feneketlen gyomrát. Nem tömték még degeszre a zsebeiket véres haszonnal a nem létező háttérhatalom urai? Mennyi embert küldenének még a halálba, parancsszóra? Mennyi lenne, a még feláldozható emberfölösleg?

Tudja, hogy ma a világon nem lenne éhezés, ha az egy évben, a világon a fegyverekre költött pénzeknek csupán az egy százalékát élelmiszerre költené az emberiség? Mennyi árvát és özvegyet taszítanának még a reménytelenség, a kilátástalanság, az árvaság és a magányos élet börtönébe? Mennyi új sírt akarnak még ásatni azoknak a hősöknek, akik számára a sokat emlegetett dicsőség, csak a halál végtelen sötétjét jelenti, és az önök fajtájának pedig a jó életet, a dőzsölést. Miért van az, hogy az a maguk fajtájának a béke, az emberiség békéje és nyugalma nem opció. Miért is hívják ezt a mocskos, véres, szövetséget védelmi szövetségnek, ha állandóan a háború tüzét, és a világuralmi törekvéseiket szítják? Ha harcolni akar, ajánlom figyelmébe Gyóni Géza, Csak egy éjszakára című versét. Ne szégyellje végig olvasni.

Csak egy éjszakára:

Mikor siketítőn bőgni kezd a gránát
S úgy nyög a véres föld, mintha gyomrát vágnák,
Robbanó golyónak mikor fénye támad
S véres vize kicsap a vén Visztulának.
Csak egy éjszakára küldjétek el őket.
Az uzsoragarast fogukhoz verőket.

Csak egy éjszakára:
Mikor gránát-vulkán izzó közepén
Úgy forog a férfi, mint a falevél;
S mire földre omlik, ó iszonyú omlás, –
Szép piros vitézből csak fekete csontváz.

Csak egy éjszakára küldjétek el őket:
A hitetleneket s az üzérkedőket.

Maradok őszinte megvetéssel és sajnálattal, egy igaz hang, a béke vágyának oldaláról. Ideje lenne eltakarodniuk a Naprendszerünkből. Nem tudom, hogy az Önök számára, a háborús hiénák számára, mi lenne a legjobb hely a világon. Talán ugyanaz, mint amit Önök szánnak az emberiség javára. Egy sír. Mely ápol, s (eltakar) elkapar!

Hrubík Béla (FB-oldala)