Az ukránok Olodimyr Elenszkij vezetésével tökéletesre fejlesztették a dezinformációt. Ennek az a lényege, hogy minél jobban megtévesszenek mindenkit. De ennek van egy hártránya is, ami nem az előnye...

A mindenkibe ugyanis beletartoznak az ukrán mezei harcosok is. Miután néhány hete nagy csinnadrattával bejelentették, hogy hatalmas ellentámadásra készülnek egymillió katonával, mindenki várta a nagy áttörést, mint a kedves vezető Észak-Koreában az idei rizstermést.

De az csak nem jött. Sőt! Mostanában pedig arról szólnak a hírek, hogy a lakosságot arra kérik, meneküljenek. Most azért meneküljenek, mert jön a nagy ukrán ellentámadás, vagy mindenki mentse a bőrét és fusson, amerre lát, mert a kutya sem jön őket megvédeni. Mindenesetre jól megtévesztették az ellenséget is, mert az oroszok most megtorpantak. Addig is amíg nem tudják mit csináljanak, megszervezték a zaporizzsjai megyei népszavazást az Oroszországhoz való csatlakozásról.

Akárhogy is van, egyet nem mondhatunk, hogy nem optimisták. Nem is értem, miért sietnek úgy, hiszen az ukránok úgyis visszafoglalnak mindent, meg a Krímet is. Addig azonban nem tudják, hogy támadjanak vagy védekezzenek. Elenszkij pedig készül, mint Gyurcsány Feri Klarikámmal, a nagy Népek csatájára. Most éppen a népet keresik hozzá.

De már megtalálta.

A Nagy Ukrán Földrablás állami projektje mellett, ez a második legnagyobb találmánya. A legújabb hírek szerint egy ukrán parlamenti képviselő javaslatára, egy törvénymódosítást követően, ezentúl behívhatnák a seregbe a 60 év feletti polgárokat is, akik az ő állítása szerint, amire nem vennék mérget, a végsőkig akarnak harcolni az oroszok ellen. Nem hivatalos infók szerint lesz a fronton prosztata kommandó,, kaminkósbotos üteg egyfajta ukrán hajdúként, valamint műfogsoros oroszánok . Aki egy századba sem illik, azok a Bulgáriától ajándékba kapott rozsdás lőszerekről kaparják a rozsdát uzsonna helyett. Annyi biztos, hogy ezek a zászlóaljak már nem fognak elfutni az ellenség elől, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem bírnak elfutni.

Lassan, lassan elmaradoznak a külföldi vezetők vizitjei is Kijevben. Borisz Johnson sem jön önkéntesnek a frontra, pedig mennyire várták. Már csak az amerikai ,,B“ kategóriás, „futottak még“ tipusú színészek jönnek tiszteletüket tenni a nagy színész előtt, akinek a fénye úgy kopik, mint a 30 éves használt autóké, a kínai piacon. Arra azonban még van ideje a világ eszének, hogy riválisaival leszámoljon.

Nemrégiben három befolyásos és prominens ukrajnai zsidótól vonták meg az állampolgárságot, mivel az Olodimir Elenszkij elnökkel régóta dúló ellentétük az Oroszországgal folytatott háború közepette csúcspontjára ért. Hogy ez pontosan mit is jelent, azt csak a vak bolgár jósnő, Baba Vanga tudná megmondani, de már ő is eltávozott anélkül, hogy a saját halálát megjósolta volna.

A múlt héten Elenszkij állítólag lépéseket tett az ország két legismertebb oligarchájának, Igor Kolomojszkijnak és Hennagyij Korbannak, valamint Vadim Rabinovicsnak, az egykori mágnásból lett ellenzéki képviselőnek ukrán állampolgárságának visszavonására. A három férfi Ukrajna leggazdagabb állampolgárai közé tartozik, és a lépés hivatalos oka, hogy külföldi állampolgársággal rendelkeznek – többek között izraelivel.

No fene. Mi van itt-e? A kettős állampolgárság Ukrajnában technikailag illegális, de a gyakorlatban széles körben elnézett. Gyakorlatilag Elenszkij kormányának majdnem minden tagja rendelkezik kettős állampolgársággal, nem beszélve a Klicsko fivérekről. Persze amit szabad Pálnak, azt nem szabad az ökörnek, értse mindenki, ahogyan akarja. Szagértők szerint valószínűsíthető, hogy Elenszkij azért végez tisztogatást az ukrán oligarchák között, hogy bebizonyítsa az Egyesült Államoknak és más nyugati országoknak, hogy Ukrajna nem tolerálja a korrupciót. És ez így is van, hiszen itt csak a zöld emberkének a tudtával szabad lopni…

Gyakorlatilag ma már az ide szállított nyugati fegyverekenek a 60-70 százaléka tűnik el nyomtalanul, az univerzum fekete lyukában, amit Ukrajnának hívnak. A legújabb agymenése a színészek Mózesének, hogy a világ minden országa tagadja meg az orosz állampolgárok belépését a saját országuk területére. Ez egy akkora érvágás lenne Moszkvának, hogy a Marsig szaladnának ijedtükben. Azt nem tudjuk, hogy ezeket a hülye, futószalagon gyártott tanácsokat a delírium, vagy a szippantott szerek hatására izzadja ki magából kelet gyöngye, de mindig akad a botra kutya, aki máris csatlakozik ezen elmebeteg tévelygésekhez a nagy nyugati alomból.

Legfrissebben az Észtek szőke esze, a nemrégiben megbukott, de már újra szalonképes kormányfő kapott a légyre, és rögtön bejelentette, hogy nem osztanak ki több vízumot az orosz turistáknak. Mivel ő észt, nem tudjuk, hogy neki ki osztja az észt.

De térjünk vissza az ukrán oligarcha zsidók üldöztetéséhez. Természetesen ebben az esetben nem lehet szó antiszemitizmusról, de igény az volna rá, főleg az Azovi zászlóaljban szolgálóktól, akik azonban már annyira megfogyatkoztak, mint fürdetett kutyában a bolha, vagy mint a normalitás az EU vezetésében. Amennyi megmaradt belőlük, azok éppen valamelyik szibériai bányában tolják az elkövetkező harminc évben a csillét, ez az igényük egyenlőre elmarad, mind az ukrán zsold.

A három ukrán zsidó, köztük két olyan, aki nagy szerepet játszott a zsidó infrastrukturális projektek finanszírozásában főleg Dnyipro városában, úgy tűnik, hogy többé nem szívesen látott személy szülőföldjén. Korbantól már meg is tagadták a belépést Ukrajnába egy határátkelőn, és ukrán útlevelét is elkobozták az ukrán jelentések szerint. Más vélemények szerint a konfliktus legalább annyira szól a hatalomról, mint az ideológiáról. 2019-es megválasztása óta Zelenszkij folytatta az elődje, Petro Porosenko által megkezdett oligarchaellenes reformot, hogy lazítsa Kolomojszkij hatalmát a gazdaság, a média és más hatalmi központok felett. Ugyanakkor ez a lépés sokakat meglepett, mivel Kolomojszkij Zelenszkij legfőbb támogatói közé tartozott, és csak az elnök 2019-es megválasztása után tért vissza izraeli száműzetéséből. Erre mondhatják, hogy akiknek ilyen barátjuk van, mint a kis zöld ember, már ellenségekre nincs szükségük.

Az Ukrajnának szánt emrikai dollárilliárdok, amelyeket oly hangosan emlegetnek a liberális sajtóban, mideközben el sem jutnak Kijevbe, mert a támogatások az Ukrajnába exportált katonai felszerelés és nehézfegyverekért cserébe, egyenesen a fegyvergyárosokhoz kerül, akik egyenes módon támogatták és még támogatni is fogják Joe Biden kampányát. Ha a háború okaira vagy kíváncsi, kövesd a pénzt!

Ez a nagy trükkök hazája, és ne csodálkozzon senki, ha egy bohóc bűvészkalapjából nyúl helyett egy idióta, globalista pénzember ugrik ki, és tartja a markát. Így működik a világ. Csak egy ukrán komikus kellett hozzá, aki a vén zongorán eljátssza a szíved dalát, de becsülendő legalább, hogy nem a más, hanem a saját f….val.

Hrubík Béla
(az írás megjelent a www.piros7.es hírportálon )