Ha van vegytiszta rasszizmus a fehérek ellen, akkor ez az! Donald Moss és Aruna Khilalani a világ legjobb egyetemein aktívan segédkezik a fehér civilizáció és benne önmaga gyorsított ütemű felszámolásában. A „Nyugat“ szerint ez pedig rendben van!…(szerk.)

- – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 

Bogár László: Fehér ember, végállomás?

 Donald Moss: A fehér ember egy kielégíthetetlen étvágyú perverz parazita, és kicsi az esély arra, hogy valaha is megváltozzon. Képtelen bármilyen tanulásra, ezért gyógyíthatatlan...

A kor, amelyben élünk, egy mindent felszámolni készülő permanens világháború korszaka, amelynek lényege a „múltat végképp eltörölni”. A múltat végképp eltörölni pedig úgy lehet, ha megbélyegzem az ember legalapvetőbb önazonosságát, a családhoz, nemzethez, kultúrához való tartozást. Az elmúlt néhány hét során két figyelemre méltó jelét is láthattuk ennek Amerikában. A Yale Egyetemen vezet kurzust egy fiatal pszichiáter professzornő, az indiai származású Aruna Khilalani. A kurzus címe a Fehér emberi gondolkodás pszichopatológiája. Lássuk miként vélekedik erről:

„A fehér emberekkel való beszélgetés időpazarlás. A fehér emberektől felforr a vérem. Azon gondolkodtam, milyen fantasztikus lenne revolvert fogni minden fehér ember fejéhez, aki utamba kerül, eltemetni a testüket, megtörölni véres kezeimet, majd bármiféle bűnös érzés nélkül továbblépni. Azzal az érzéssel, mintha egy rohadt nagy szívességet tettem volna a világnak. Arra kérünk egy elmebeteg, erőszakos ragadozót, aki azt hiszi, hogy szent vagy szuperhős, hogy vállaljon felelősséget. Nem fog megtörténni.

moss-khilalani 
Donald Moss és Aruna Khilalani

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy felesleges a fajokról való beszélgetés a fehér emberekkel, mert rossz helyről közelítik meg a témát. A rasszizmus kezelése feltételezi, hogy a fehér emberek képesek látni és feldolgozni mindazt, amiről beszélünk. Hát nem! Nem tudják, hogy álarcot viselnek. A fehér emberek azt gondolják, hogy ez a valódi arcuk.”

Khilanani indiai származású, így indulatait civilizatórikus konfliktusként is értelmezhetnénk, ám Donald Moss professzor a New York-i Pszichoanalitikai Intézetben fehér emberként mondja a következőket:

„A fehér ember egy kielégíthetetlen étvágyú perverz parazita, és kicsi az esély arra, hogy valaha is megváltozzon. Képtelen bármilyen tanulásra, ezért gyógyíthatatlan.”

Fel kell tennünk a kérdést, hogy mi is történik valójában? A felszínen ez egy, a fehér ember felszámolására irányuló globális háború, de látnunk kellene, hogy ki folytatja ezt a háborút, és miért, mármint mi okból és mi célból. Ha az uralkodó világértelmezési logikán belül maradunk, akkor ez egyszerűen a civilizációk összecsapása ahogy Samuel Huntington megjósolta, aki egyébként szintén a Yale Egyetemen végzett, noha később a Harvardon tanított, ahol az a Francis Fukuyama volt a tanítványa, aki azt írta a Történelem vége című művében, hogy a liberális demokrácia és szabad piacgazdaság világméretű győzelmével eljön az örök béke és jólét korszaka.

De akkor most miért zajlik a fehér embernek és rajta keresztül a civilizációs talapzatát jelentő Nyugat brutális terrorral való felszámolása? Ráadásul úgy, hogy e felszámolásban legalább fele részben fehér emberek játsszák a főszerepet. Az alapvető nehézséget az jelenti, hogy erre a kérdésre az uralkodó világértelmezési logikán belül nemcsak hogy nem találjuk meg a választ, de egész biztosan olyan tévutakra juthatunk, amelyek a kölcsönös megsemmisítésbe vezetnek.

Bibó István Eltorzult magyar alkat, zsákutcás magyar történelem című művének mintájára itt azt mondhatnánk, hogy Eltorzult európai alkat, zsákutcás modern Nyugat. A modern Nyugat ugyanis az egyetlen olyan, ahogy Oswald Spengler fogalmaz, „nagykultúra”, amely arra tett kísérletet az elmúlt több mint fél évezred során, hogy az egész emberiséget egyetlen univerzális civilizációba fogja össze.

Ám a legkényesebb kérdés az, hogy „ki is volt az alanya” ennek a végzetes következményekkel járó és eleve bukásra ítélt tettnek, a világ felelőtlen „összenyitásának”. Nincs igazán politikailag korrekt megnevezhetősége ennek az alanynak, nevezzük globális hatalmi szuperstruktúrának, ami önmaga létét is tagadja, és összeesküvéselmélet-gyártással és/vagy gyűlöletbeszéddel vádol meg mindenkit, aki létezését mégis feltételezi.

Az európai keresztény fehér embert ez a világerő mozgatta, és finanszírozta e projekt végrehajtásában, amelynek során a fehér ember többnyire brutális kegyetlenséggel kifosztotta Amerika, Afrika, Ausztrália őslakóit, és igen súlyosan felsebezte Ázsia nagykultúráit is.

Ráadásul a felfoghatatlan tömegű „haszon” nem a fehér embert, hanem ezt a bizonyos nem létező világerőt gazdagította, olyan globális hatalommá téve, ami ezelőtt sohasem létezett a történelemben. Ami pedig most zajlik, az egyszerűen annyi, hogy ez a világerő mint bűnjelet, megsemmisíti a fehér embert, úgy, hogy ítélet-végrehajtóként azt a mesterségesen gerjesztett féktelen indulatot használja, ami véres lincseléssé változtatja ezt a folyamatot, mint az iménti két amerikai egyetemi tanár esetében láttuk.

Látszólag ugyan a történelmi áldozatok leszármazottjai teszik ki ezt a tébolyult lincselő tömeget, ám ez az indulat professzionális pontossággal megtervezett és végrehajtott terrorakció, ahol a főkonstruktőr/fődestruktőr ezt az egész ördögi művet évszázadok óta felépítő világerő.

A fehér ember eddig a lehető legrosszabb választ adja erre. Vagy tagad, vagy bagatellizál, sőt igyekszik úgy beállítani, hogy éppen ő volt az, aki „civilizálta a világ vadembereit”, ami különösen Ázsia nagykultúrái esetében szánalmas és nevetséges próbálkozás. Vagy egyszerűen csőcseléknek tekinti az ellene lázadókat (ami egyébként formálisan igaz), és felfegyverkezve „saját kezébe” veszi a dolgokat.

Vagy, mint az imént Donald Moss esetében láttuk, fehér emberként aktívan segédkezik a fehér civilizáció és benne önmaga gyorsított ütemű felszámolásában. Ám amíg az uralkodó narratíva végzetesen hamis értelmezése keretén belül maradunk, csak ilyen torz és önpusztító válaszok létezhetnek. 

Bogár László (közgazdász)
forrás: https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20210623-feher-ember-vegallomas