Olvasom, hogy jobb dolguk híján az európai néppártos brüsszeli urak a szlovákiai kereszténydemokraták (KDH-szerk.) kizárására spekulálnak. Igaz, egyelőre csak afféle ejnye-bejnye hangzott el, az is feltételes módban, hiszen a parlamenti választások előtt még sok szerencsét kívántak nekik. De mivel Majerskýék a javulásnak nem nagyon mutatják jeleit, előbb-utóbb, ha csak össze nem kapják magukat, nekik esnek, és kitúrják őket onnan, ahol semmi keresnivalójuk...

 Mi a bűnük? Homofóbok. Márpedig a homofóboknak nincs helyük a „jobbközepűek” felkent klubjában.

Ugyanezen a helyszínen a szocialisták sem tétlenkednek, ők rövid úton egy slukkra függesztették fel a tagságát a Smernek és a Hlasnak. Tévedés ne essék, Ficóéknak és Pellegriniéknek véletlenül sem az a bűnük, hogy egy jobbra áttal kiléptek a háborús uszítók, a háborúban tevőlegesen részt vevő „békepárti” kardcsörtetők hadosztályaiból. Nekik az a priuszuk, hogy lepaktáltak (kormánykoalícióra léptek) a szélsőségesen jobboldali Szlovák Nemzeti Párttal. Amely azelőtt talán nem is volt szélsőségesen nacionalista, csak most lett hirtelen azzá, hogy Fico bejelentette: nem óhajt több fegyvert szállítani Ukrajnának. És hát a brüsszeli újkommunistáknak Robert Fico szóhasználata sem volt az ínyére.

Namármost. A szocialista-szociáldemokrata vircsaft tegyen amit akar, marakodjanak egymás kedvére, ám egy kereszténydemokrata pártot azért megbélyegezni, mert védi az évszázados keresztény, konzervatív értékeket, azért az elég nagy blaszfémia.

Ha egyáltalán tisztában vannak a szó jelentésével a szebb és keresztényibb napokat megélt „jobbközép” pártcsaládban. Amelynek jó ideje szinte semmi köze a jobbközép jelzőhöz. A mai Európai Néppártból talán még Helmuth Kohl CDU-ját is kizárnák, ha az európai konzervatívok nagy öregje vezetné, ahogyan mondvacsinált okokkal a Fideszt is kituszkolták onnan. Zárójelben: nemzetes néppárti uraimék 2018-ban a demokrata és keresztény SDKÚ-t is elcsapták, igaz, ők rászolgáltak: gyakorlatilag megszűntek létezni, és nem fizették a tagdíjat.

Anélkül, hogy mosdatnánk a Smert, a Hlast vagy akár a KDH-t, azért elég humoros dolog azt látni, hogy mind a bal, mind a jobb oldalon a pszichiátriai kezelésre érett emberek csoportja (akik lassan az egyedüli kisebbségnek tartják magukat, pedig a legtöbbjüknek csak elgurult a gyógyszere, vagy nem is vételezett) zárja karanténba az egészségeseket.

Pusztán azért, mert nemzetiek mernek lenni, vagy merészelik tovább vinni a kétezer éves zsidó-keresztény kultúra hagyományát, amely Európát naggyá tette.

De hiszen tudjuk, hogy valami hagymázas ötlet alapján napjainkban éppen Európa zsugorítása és agyatlanítása folyik. S aki ennek újtában áll, annak nem kegyelmeznek.

Így hát nincs is igazán min megbotránkoznunk. A részletek, a súgólyukból a rivalda fényébe penderülő alakok tülekedése azonban elég vérlázító. Miről is van szó? Az Európai Néppárt (EPP) az idén befogadta a magára „jobbközép” jelzőt aggató LMBTQ-szövetséget, és támogatni óhajtja annak a céljait. Ez a nemi sokszínűséget mint mindenek fölött álló értéket képviselő csapat (amely ráadásul az EPP értékrendjét is igyekszik a legtermészetesebb emberi gerjedelmek irányába terelni) fordult szembe a KDH-val, mert nem elég „progresszív” a hozzájuk való viszonyulásban. Legalábbis vezetőjük, Fredrik Saweståhl szerint, aki úgy tartja, nem jól van az úgy, hogy egy tagpárt nem elég „progresszív”, vagy ne adj’ isten, az ellenkező irányba halad. Ennek az EPP pótkocsijára felkapaszkodott „szövetségnek” természetesen az olasz kormány is a bögyében van, mert Giorgia Meloni koalíciós társát, a Forza Italiát – nem mellesleg szintén az EPP tagját – zavarja a „szivárványos családmodell”. A KDH-nak ennél is nagyobb bűne, hogy egyedüliként szavaztak szivárványosék ellen az EPP-hez történő csatlakozáskor.

Pozsonyból tehát egyelőre csak a brüsszeli finom csokoládéból (színe és állaga szerint mással is behelyettesíthető) kiemelkedő ujjat látni, de hamarosan elérkezik az az idő, amikor a jobbközép csak akkor lesz igazán „jobbközép”, ha teljesen progresszívvé, maradéktalanul libsivé válik, és szivárványos zászlót lengetve vonulgat a mindenfélék büszke ünnepén. Hiába, a progresszió nem alkuszik.

Kövesdi Károly
forrás: https://ma7.sk/tollhegyen/homofobiatlanitas-brusszeli-csokival