Valami eltörött, valamit átléptek, többezer éves dogmát dobtak a sutba. Meg ezzel talán valami (félelmetes) is elkezdődött (szerk.)…

Miután a kongresszus alsóháza múlt pénteken adott végső hozzájárulást, Joe Biden amerikai elnök ünnepélyes ceremómia keretében aláírta az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényt

A jogszabályt a Demokrata Párt képviselői szerették volna mielőbb elfogadtatni, mert attól tartottak, hogy a Legfelsőbb Bíróság, amely júniusban megvonta a terhességmegszakításhoz fűződő szövetségi szintű jogot, megváltoztatja az azonos neműek házasságának országos szintű elismerését biztosító, 2015-ös határozatát. Amennyiben a bírói testület megvonja ezt a szövetségi jogot, akkor az egyes szövetségi államok szabadon dönthetnek arról, hogy mely házasságformákat ismerik el törvényesnek saját területükön.

A Fehér Ház kertjében tartott aláírási ceremónián Joe Biden elnök úgy fogalmazott, hogy „ez a törvény és a szeretet, amelyet védelmez, csapást mér a gyűlölet minden formájára”, és hozzátette, hogy a jogszabály minden egyes amerikai embernek számít.

Az ünnepségen részt vett Kamala Harris alelnök és férje, valamint számos ismert melegjogi aktivista, illetve homoszexualitását nyíltan vállaló közszereplő, és meghívást kapott a tulajdonosa annak a Colorado Springs-i LMBTQ éjszakai szórakozóhelynek, ahol novemberben egy szintén a közösséghez tartozó férfi öt embert megölt, és kettőt megsebesített.

Joe Biden elnök 2010-ben még alelnökként egy televíziós interjúban támogatta először nyilvánosan az azonos neműek házasságának legalizálását. 1996-ban szenátorként még megszavazta a kongresszusban a házasság védelméről szóló törvényt (Defense of Marriage Act), amely kimondta, hogy a házasság egy nő és egy férfi közösségét jelenti.

Az azonos neműek házasságáról szóló jogszabályt több hónapos, elhúzódó vita után fogadta el az Egyesült Államok Kongresszusa, a törvény az elnök aláírása után léphet hatályba.

MH, MTI
forrás: https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/tisztelet-a-hazassagnak

U.I. (szerk.): Megesz a kíváncsiság, mit csinál majd ezzel Ferenc pápa – mert a könyvek Könve mást mond.  Ugyanis Biden katolikusnak tartja magát és így vezet félre 360 milliót az USA-ban. És nem csak ott…