A „keresztény kultúra“ szókapcsolat nem valamelyik keresztény vallást jelenti, hanem elsősorban a görög-római kulturális és jogi rendszeren, valamint a Tízparancsolaton felépülő társadalmi magatartást. Ezért egy igazi európai akkor is keresztény, ha történetesen ateista. Mit mond erről Rod Dreher, akinek gondolatait a Körképből szemléztük…(szerk.)

- – – – – – – – – – – – – – – – – -
Rod Dreher: Mennyire fanatikus az európai elit az LMBTQI-ideológiával kapcsolatban?

Mennyire fanatikus az európai elit az LMBTQI-ideológiával kapcsolatban? Lássuk! Mark Rutte, Hollandia miniszterelnöke szerint Magyarország vagy hagyja el a blokkot, vagy helyezze hatályon kívül a pedofiltörvényt. Néhány kelet-európai ország kormánya azonban nem volt hajlandó csatlakozni ahhoz a 17 államhoz, amely közös nyilatkozatban ítélte el Magyarországot.

(…) “Bár az EU-nak nincs ereje ahhoz, hogy egy tagállamok távozásra kényszerítsen, ezt lépésről lépésre el lehet érni” – mondta Rutte az újságíróknak Brüsszelben. “A célom, hogy térdre kényszerítsem Magyarországot ebben a kérdésben” – mondta. (…)

Hát, én kíváncsi vagyok, hogy támogatják-e az európai muszlimok a magyar pedofiltörvényt. Ha nem, akkor vajon nekik sincs helyük az Európai Unióban? Valakinek meg kellene kérdeznie a holland miniszterelnököt.

Ez tényleg nagyon különös. Egy olyan országot, amely már ezer éve része Európában, más európai vezetők kiközösítenének, mert tilt egyfajta gyermekeknek szóló szexuális tartalmat. Pedig ezt a tilalmat valószínűleg minden európai ország támogatta – úgy negyven-ötven évvel ezelőtt.

R.R.Reno a következőképp írt a “szivárványos rezsimről”:

“A szivárványos zászló főszerepet kapott. Ez ma a globalista elit zászlaja, amely “sokféleséget és befogadást” hirdet. És ezeket az elveket a kormányzáshoz való kizárólagos joguk forrásaként azonosítják.

(…) A szivárványos zászló azt a rendszert képviseli, amelyet a globalizált elitünk fenntartani igyekszik. Rendszerként illegitimnek tekint minden ellenvéleményt. Azokat, akik kifogásolják a szivárványos zászlót és azt, amit képviselt, “gyűlölködőknek” és “bigottoknak” nevezik, nem pedig olyan személyeknek, akik amiatt aggódnak, hogy egy társadalom nem működhet a férfiak és nők közötti természetes különbségek nélkül.

Amerika megteremtette a nyitott társadalom konszenzusát, amely az idő múlásával a határokon átnyúló, nyitott kereskedelem, a sokszínűség és befogadás rendszerévé fejlődött, amely most annyira magától értetődő és vitathatatlan, hogy lényegében kötelező. Amerika feltalálta a szivárványos zászlót, követségeink pedig az egész világra exportálják.

(…) Úgy jósolom, hogy eljön az idő, talán hamarosan, amikor az amerikai elit elnyomja az amerikai zászlót, hogy a szivárványos lobogót helyezhessék előtérbe. “

(…) Emmanuel Macron francia elnök a magyar pedofiltörvény kapcsán kijelentette: “Ez egy szörnyű visszalépés. Ez kulturális, civilizációs csata, amelyet meg kell vívnunk. Nem engedhetünk neki”.

Ezen érdemes elgondolkodni. Franciaország elnöke úgy véli, hogy a gyermekek transzpropagandához való jogának védelme “civilizációs csata”. Tudják mit, igaza van, de nem azért, amire ő gondol. Valójában, ami most történik, az támadás a kereszténység és a hagyományos család ellen. Macron úgy véli, hogy a szexualitásról és a nemekről szóló keresztény tanítás, valamint a társadalom azon joga, hogy eldöntse, mi a megfelelő, összeegyeztethetetlen a civilizációval.

Ez a keresztények tényleges üldözésének előjele. Päivi Räsänen büntetőeljárás elé néz Finnországban, mert tweetelt egy részt Pál apostol Rómaiakhoz írt levéléből, amely kritizálja a homoszexualitást, valamint azért, amit 15 évvel ezelőtt írt a homoszexualitással kapcsolatos keresztény állaspont védelmében, illetve a finn evangélikus egyház Szivárványos Pride-dal kapcsolatos álláspontjának bírálatáért.

Ez az a bizonyos “kulturális, civilizációs harc”, amelyet a hatalom birtokosai, mint Emmanuel Macron a keresztények és más “eretnekek” ellen folytatnak.

Forrás:https://korkep.sk/cikkek/szemle/rod-dreher-mennyire-fanatikus-az-europi-elit-az-lmbtqi-ideologiaval-kapcsolatban/

Az eredeti cikk linkje itt:
https://www.theamericanconservative.com/dreher/eu-orban-every-knee-shall-bow-to-rainbow-flag-viktor-orban-lgbt/

U.I. (szerk.): Nem tudom eldönteni: sírjak-e vagy nevessek? Meddig tart még ez a genderőrület? A férfiak is szülhetnek - így döntött az Európai Parlament, lásd a cikket itt:
https://ma7.sk/aktualis/a-ferfiak-szulhetnek-igy-dontott-az-europai-parlament?fbclid=IwAR1hJ2yRmSYgrlQuVwYmPcjcUVwcz6PxyDUOidlT1ChRvm4EWZLx_4gk_uc