Mostanság, ha kicsit modernek akarunk lenni, és meg szeretnénk felelni a világ szivárványosabb elitjének, bizony nem illik eldicsekedni azzal, hogy néhanapján szoktam orosz szerzők műveit is olvasni. Na jó, ott meg még nem tartok, hogy a dunyha alatt, villanylámpa fényénél olvassam a Háború és békét, de nagyapám mindig azt mondta, hogy ami még nem volt, az lehet… 

De jobb óvatosnak lenni. Sajnos ebbe a kendőzetlen, de régi hibába esett bele a szlovák ősiesség génjeiből alapított Slovan Bratislava futballcsapatának vezetősége, amikor is a téli felkészülés nyári meleget adó edzőtáborozásuk hevének óvatlan pillanatában, mert vigyázó szemeikből legalább az egyiket nem Washington vagy Brüsszel felé vetették, belegyeztek, rábólintottak, egy barátságos labdarúgó mérkőzés lejátszására, az ördöggel magával, akit most éppen a Dynamo Moszkva csapata testesített meg, és amit azon módon el is veszítettek.

Persze, jobb lett volna az elején tisztázni a világ hülyébbik, értsd nyugati, progresszív részével, hogy ez inkább amolyan barátságtalan mérkőzés, és nagyon nincs kedve senkinek sem ehhez.

De ami megtörtént, már megtörtént. A lócitromot nem lehet visszalapátolni az orosz trojkát húzó lovakba. Persze, lett volna még egy ócsított ,,B” verziós változat is a Slovan előtt, a Maccabi Tel Aviv FC csapatával, de inkább ne piszkáljuk a világvégét, hiszen a jelenleg Gázában folyó, angolul jogos önvédelem, etnikai tisztogatás, héberül népirtás, ami a globalisták által engedélyezett , és támogatott, a jó, környezetkímélő bombák felhasználásával zajlik hónapok óta, (mely hasznos munkahelyeket és HDP növekedést teremt az USA-ban is), és fehér foszforral, kazettás bombákkal, cirkáló rakétákkal, a kórházak templomok, iskolák, lakóházak, a civil élettér és lakosság ellen folyik.

A feldúlt és lerombolt mecsetek, temetők, a szó szerint kiszántott halottak, csak irányított , szakszerű népirtást feltételeznek, tehát nem összevethetőek egyáltalán azzal, amit a gonosz és megátalkodott oroszok csinálnak Ukrajnában. Az állati létből, az emberré válás evolúciós folyamata, többszázezer évig tartott, de úgy látszik, hogy a fordított evolúcióban, az állattá válás folyamatához sokkal rövidebb, néhány évnyi idő is elég az emberiség számára. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy az állatvilágban ilyen mérvű pusztítást soha nem tapasztaltam. A szegény kis palesztin gyerekek, kövekkel dobálják tehetetlen dühükben az izraeli tankokat, és a katonai buldózereket, melyek simára gyalulják a romokban lévő, egykori otthonaikat. De van úgy, hogy az embernek nincs elég köve.

Visszatérve az eredeti gondolathoz, lehet, hogy a Slovankonak, inkább a ,,B” verziót kellett volna elfogadni. Az eset olyan mély hullámokat vetett , hogy még az ezeréves, síron túli őstestvériségű, cseh hradzsini vár falai is repedezni látszanak, hiszen az oroszokkal való meccs lejátszása után a Slávia Praha vezetése azonnal lemondta a Slovannal megtartandó, februárra tervezett, most már szintén nem barátságos, hanem haragos mérkőzését.

Ha valakinek az az érzése támad, hogy ezt, vagy az ehhez hasonló történetet, már valahol olvasta a vak bolgár jósnő, Baba Vanga, szemfényvesztés kategóriájában tárolt jövendölései között, az nem téved. Szóval nagy az Isten állatkertje, de alacsony a kerítése, ahogy mondani szokás. Miközben Ukrajnában már kiirtották, és végképp eltörölték – mint a kommunisták a múltat - az orosz irodalom létezését is, és a könyvtárak, már nyomokban sem tartalmaznak, még orosz betűs névjegyzéktárat sem, idehaza is van, amit nem is éri meg elolvasni, inkább megnézni kell vagy lehet, az élet nagy vetítővásznán.

Ilyen a Rettegett Iván című szovjet filmdráma , mely az egykoron véreskezű orosz cárevics cárovicsot mutatja be. Volt belőlük elég, de ez volt a mindegyiknek a legnagyoBBika. Szlovákiának sem akkora történelme, sem akkora cárevicse nem volt soha, hogy ilyen történelmi filmet megengedhetne magának. Itt csak fokossal hadonászó, száraz borsón csúsztatott betyárocskákra futotta. Eddig. Mert végre, megjött, akire minden földi, meg nem földi halandó várt, minden idők legnagyobb Ivánja. Igaz, ez nem Rettegett, hanem egyenesen Rettenet, ami azért valljuk be, teljesen más dimenzió.

De hát kis ország, kis rettegés. Így jutottunk el egy (sors)csapásra a rettegéstől a rettenetig, mely Ivan Korcok képében már itt kopogtat az ajtóinkon, kérve, hogy engedjük már be. Arról, hogy Rettenet Ivánra napi szinten figyeljünk, Közép-Európa második leglúzerabb ellenzéke gondoskodik az utcákon. Az első méltó helyet, itt is a magyarországi moslékkoalíció, élén a DK-val foglalja el, vitathatatlanul. Olyanok szegények, a kétheteses előzetesből szabadult, borostás pofával a színpadon ordibálva vonagló Martin Šimečkával, mint a karácsonyi bejgli. Mert elmúlik az karácsony, de az bejgli nem múlik el vala, és elmúlik az parlamenti választás, de az tüntetés nem múlik el vala.

Furcsa, hogy azok, akik most a törvényes választásokon, törvényesen megválasztott pártokból alakult, legitim, új szlovák kormány ellen tüntetnek, néhány hónappal a választások után, még a 100 nap türelmi időt sem megadva nekik a bizonyításra, nem akarják elfogadni a saját maguk által is vallott demokráciát. Ettől, csak az abszurdabb, hogy az ellenzéki mintademokrácia jegyében, keleten, a becsapott romák, még mindig az út szélén várják az Igor Matovic által beígért, a rá leadott szavazatokért járó 500 eurót, amit azokkal a Fiat 500-as autókkal fognak valószínűleg (nem) odaszállítani, melyeket szintén kisorsoltak, de a sors szeszélyénél fogva még nem gördültek le a gyártószalagok sorairól, főleg a Vörös tengert sokkban tartó jemeni, húszi lázadók támadásai miatt.

Itt minden mindennel összefügg. A tüntetések, persze azt a látszatot próbálják kelteni, hogy a tereken van az ország java ( vagy a föle, mint a födémesi tejfölnek, mely tudvalévően alul van) a józan többsége, plusz Mózes Szabolcs és Rigó Konrád, és az igazság, amit természetesen kizárólag ők határoznak meg, hogy milyen legyen, és ki mondhatja azt ki. Szóval, ezzel a nevetséges fetrengéssel próbálják még ideig-óráig elhitetni, hogy az emberek liberális változást, fordulatot akarnak. Teljesen logikus, hiszen ezért nem választották meg a lipsiket újra. Ezért életbevágó, de legalábbis haláli, hogy Rettenet Iván alias Ivan Korčok népszerűségének látszatát fenntartsák, ameddig az magától össze nem omlik, mint Bábel tornya.

A globalista, uszító, a háttérből irányító liberális nyugati meg atlantista elitnek sikerült már megosztania egész Kelet-Európát és Amerikát is, így Szlovákia sem lett ez alól kivétel. Nincs az univerzumban jelenleg olyan ember, aki ennek a kis országnak a polgárait, tisztességes, és nem szolgai,vagyis zsoldos módon, a köztársasági elnöki székben, egyesíteni tudná. Ez, mondjuk meg, a világ proletárjainak sem sikerült anno, és legyen ez a javukra írva. Ebben az egyesítési szándékban a legmesszemenőbbig legalkalmatlanabb lenne , az az Ivan Korčok, aki az rendszerváltás óta, már minden színű és szagú kormányt kiszolgált szemrebbenés, és politikai lelkiismeret nélkül, és elkötelezettségtől függetlenül, és további szolgálataira, és hazaárulására , éppen most tart igényt, jó zsold és koszpénz fejében, nagyreménytelenségű Szoros, Szőrös, Sörös, vagy Soros ( a nem releváns törlendő) birodalom apraja és nagyja, élén a tüllszoknyás, kis pápaszemes Alexandrával.

A recept mindig ugyanaz. Elég megnézni, hogyan lett a cseheknél kitalálva a kommunista ügynök és Moszkva-barát ezredesből, NATO-tisztté aljasult Petr Pavel köztárstalansági elnöknek. Makulátlan kinézet, szinte már festőien, tökéletesen precíz haj és arcszőrzet vágás, szimpatikus benyomás az első megszólalásig, vékony, sportos testalkat, hogy az özvegy és vénlányokból álló, országosan sem jegyzett, hímző és hízó szakkörökben, ivartalanított csivavákat simogató, tüsténkedő asszonyságok, hosszú sorokban vágyakozzanak a választási urnák előtt, a tetemre hívásra. De így vertek át minket is, a szőke ciklonunkkal, a napi Čaputovánkkal, de csak egyszer, mert nem lesz többször Bugár, kutyavásár!

Nos, a Pert Pavel, liberális, globalista szolga, csökkentett habzású szlovák változata, Ivan Korčok. Minden özvegy alma, es. Aki ezt nem látja, az már ne költsön szemüvegre. Kidobott pénz. Ezek után, két forgatókönyv lehetséges. Mindkettőt kerüljük messzire, már csak azért is, nehogy a Rettenet Ivánból, végül mégis csak Rettegett, ne adj Isten, Rengeteg (a tereken tolongó, apró) Iván legyen. És legyünk éberek, mert tudjuk, hogy az ördög sose alszik!

Hrubík Béla (FB-oldala)