Ha már egy volt (szlovák!) EU-biztos is így látja, akkor lesz benne némi igazság.  A volt KDH-s képviselő és EU-biztos úgy látja, a Soros-szervezetek kritikus időben ássák alá az európai egységet...

A demokrácia elveivel ellentétes, hogy különböző NGO-k és külföldi megbízóik a társadalom akaratát semmibe véve avatkozzanak be egyes országok – például hazánk – belügyeibe, amiben ráadásul több nyugat-európai ország nagykövetsége is együttműködik velük. Erről Ján Figeľ korábbi uniós biztos értekezett a Europeanpost.co portálon, a Magyar Nemzet jogvédő szervezetek manipulációit leleplező cikksorozata nyomán. A szerző figyelmeztetett: az orosz–ukrán konfliktus miatt kialakult bizonytalan nemzetközi helyzetben különösen fontos lenne az európai egység, ám úgy tűnik, hogy az említett szereplők ezt feláldozhatják a rövid távú érdekeikért.

A Soros-hálózat az egész európai egységet alááshatja a manipulációival – jelentette ki Ján Figel korábbi uniós biztos a Europeanpost.co portálon. Az egykori szlovák közlekedési miniszter annak kapcsán tette közzé a jogvédő szervezetek működésével kapcsolatos súlyos aggályait, hogy a Magyar Nemzet cikksorozatából kiderült, a Soros-szervezetek egyebek mellett azon munkálkodnak, hogy kormányváltást érjenek el a nemzeti-konzervatív vezetésű országokban – köztük hazánkban –, és ebben még egyes nyugat-európai nagykövetségek, valamint az amerikai és az ausztrál külképviseletek is a segítségükre vannak.

– A demokrácia elveivel ellenkezik, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványokhoz (OSF) és az Amnesty International Magyarországhoz hasonló – nem választott – szereplők anyagi támogatás fejében gazdag, idegen donorok kívánságai szerint járnak el, a nagykövetségekkel együttműködve – fogalmazott Figel. Hangsúlyozta: a külképviseleteknek nem szabadna feláldozniuk a kontinens egységét vélt rövid távú érdekek miatt. Szerinte ugyanis az orosz–ukrán konfliktus következtében kialakult bizonytalan nemzetközi helyzetben különösen fontos lenne az európai egység, amit erősen veszélyeztet, hogy a követségek együttműködnek az NGO-kkal és a külföldi megbízóikkal abban, hogy bizalmatlanságot hintenek el a kontinensen és szítják a tagállamok megosztottságát.

– A magyarországihoz hasonló szuverén demokráciák ügyeibe külföldről történő beavatkozással ráadásul aláássák a szavazók akaratát, pedig egyedül ők lennének hivatottak dönteni a parlamenti képviseletről és így az ország politikájáról – tette hozzá Ján Figel.

Az egykori uniós biztos emlékeztetett: az OSF még ez Európai Bizottságnál is lobbizott azért, hogy befolyást gyakorolhassanak a magyar belpolitikára. A diplomácia elfogult politikai fegyverként történő alkalmazása egyik legemblematikusabb példájaként említette, hogy a korábbi budapesti holland nagykövet az Iszlám Államéhoz hasonlította Magyarország politikáját.

Ján Figeľ a napokban egy másik véleménycikket is közölt a témában. Az Európai Uniót érintő ügyekről tudósító Eureporter.co-n arra figyelmeztetett: azzal, hogy a Soros-szervezetek a sajtó manipulálásával igyekeznek negatív képet festeni a nemzeti-konzervatív vezetésű államokról, nemcsak ezen országok választási rendszereit forgatják fel, hanem végeredményben a kontinens demokratikus berendezkedését is veszélyeztetik.

A Magyar Nemzet a birtokába került Skype-interjúk alapján készült cikksorozatban számolt be arról, hogy a Soros-hálózat újságírók felbérlésével, lekenyerezésével, valamint megvezetésével manipulálja a sajtót azért, hogy több tagállamról eltorzított, kedvezőtlen kép alakuljon ki az unióban.

A tőzsdespekulánshoz köthető NGO-k egykori vezetői arról is beszéltek, hogy több fősodratú európai médiumban is megvannak a jól bejáratott kapcsolataik, akik révén el tudják érni, hogy a sajtó a jogvédő szervezeteknek tetsző módon írjon különböző témákról.

Magyarországon több lapról és portálról – köztük a 444.-hu-ról és a Magyar Narancsról – tudott, hogy Soros-pénzekből működnek és a milliárdos bizalmi emberei ülnek döntéshozó pozíciókban. Andrej Nosko, az OSF egykori igazgatója pedig kendőzetlenül vallott arról, hogy számos nyugati ország nagykövetségével van jól kialakított együttműködésük, s ezeket a külképviseleteket ideális belépési pontnak nevezte egy olyan célországba, ahol az NGO-k például kormányváltást akarnak elérni. Jeney Orsolya, az Amnesty International Magyarország korábbi vezetője is politikailag fontosnak nevezte az NGO-k nagykövetségekkel folytatott közös akcióit.

Kezdőkép: Ján Figeľ (Fotó: MTI/Kovács Márton)
forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/03/a-soros-szervezetek-kritikus-idoben-assak-ala-az-europai-egyseget-2