Szabó József Magyarország pozsonyi Nagykövetségének volt chargé d´affaires diplomatája megint talált valami rendelleneset a Bizottság működésében...(szerk.)

Olvasgatom, hogy az Európai Bizottság összeállította azon büntetőintézkedések listáját, amellyel Oroszországot sújtanák abban az esetben, ha az megtámadná Ukrajnát. A Bizottság ezen intézkedések körét nem osztotta meg a tagállamokkal annak okán, hogy azok tartalma ne derüljön ki idő előtt.

Én meg csak lesek ki a fejemből, hogy most mi van???

Az EU működéséről szóló szerződésekben hol van lefektetve az, hogy a Bizottság titokban, a tagállamok háta mögött, az Európai Tanácsot megkerülve ilyen kérdésben bármilyen döntést hozzon vagy készítsen elő ily módon?

Ráadásul szerintem nem állok messze az igazságtól, amikor azt feltételezem, hogy nem is a teljes Bizottság, hanem annak csak egy szűk csoportja döntött arról, hogy egyáltalán legyen ilyen lista, és hogy annak mi legyen a tartalma. A rule of law legnagyobb dicsőségére. No, meg a tagállamok teljes egyenlőségének elvét tiszteletben tartva, az átláthatóságról meg már ne is szóljunk.

Szabó József FB-oldala (Magyarország pozsonyi Nagykövetségének volt chargé d´affaires diplomatája)

U.I.: (szerk.) Eggyel több ok az EU átható reformjára, a Bizottságban félistenként viselkednek!