Szemlénkben az amerikai demokrata elnökjelölt állítása egy irányba mutat a titkosszolgálatok megállapításaival. Bidenék nem fognak ennek örülni... 

Augusztus 28-án a The Epoch Times amerikai, jobboldali hírportál közzétett egy felvételt, amelyen Robert F. Kennedy Jr. amerikai demokrata elnökjelölt arról beszélt, hogy az Egyesült Államok titkosszolgálata világszerte pénzeli a hozzá közeli médiumokat. Kennedy kijelentése annak fényében különösen érdekes, hogy a dollármédiumok létét nemrégiben a magyar nemzetbiztosági szervek igazolták.

Az ifjabb Robert F. Kennedy 1954. január 17-én látta meg a napvilágot az USA egyik legismertebb politikai családjának tagjaként: abból a Kennedy famíliából származik, amelynek története az elmúlt hét évtizedben szorosan egybefonódott a Demokrata Pártéval. Kennedy az Egyesült Államok 35. elnökének, John F. Kennedynek az unokaöccse. Robert F. Kennedy Jr. a tanulmányait a London School of Economicson, valamint a University of Virginia Law Schoolon végezte, az utóbbin jogi diplomát szerzett. Idáig az Egyesült Államok állampolgárai főleg a környezetvédelmi projektjei kapcsán halhatták nevét. Újságíróként is tevékenykedett, publicisztikáit az ország legnagyobb médiumai közölték le, mint a New York Times vagy a The Wall Street Journal. Elnökjelölti indulását 2023. április 19-én jelentette be, a Demokrata Párt színeiben az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden kihívója.

Robert F. Kennedy Jr. a demokrata elnökjelölti kampány igazi fehér hollója, hiszen több olyan témával kapcsolatban is megszólalt, amelyet pártja került, ilyen például a koronavírus elleni vakcinák hatékonysága. Nem meglepő tehát, hogy az egykori elnök unokaöccse azzal kapcsolatban is képes kimondani az igazságot, hogy az Egyesült Államok propagandacélokra külföldi újságírókat fizet le. A fent említett interjúban a The Epoch Timesnak Kennedy a külföldi médiumok amerikai támogatásáról szó szerint ezt mondta:

A CIA mára az újságírás egyik legnagyobb támogatója világszerte. A legnagyobb támogatást a USAID-en keresztül juttatják. Az Egyesült Államok a világ szinte minden országában pénzeli az újságírást. Birtokában vannak médiumok, és több ezer újságírónak állja a fizetését. Ezt nem tehetik meg az Egyesült Államokban, de 2016-ban Obama elnök úgy módosította a törvényt, hogy az legális legyen a CIA számára, hogy propagálják az amerikaiakat.

Az egykori, demokrata párti amerikai elnök unokaöccsének kijelentése újabb bizonyítékul szolgál arra, hogy az Egyesült Államok, illetve elsősorban a CIA a kiválasztott médián – amelyet Robert F. Kennedy Jr. szerint ők maguk birtokolnak – keresztül beavatkozik a külföldi országok politikájába.

(...)

A NED-ről (National Endowment for Democracy) annyit mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a szervezetet 1983-ban alapították az Egyesült Államokban, fő célja a demokratikus folyamatok támogatása volt a világ országaiban. Nemzetközi vonalon a szervezet részese volt a 2006-os fehérorosz ellenzéki elnökjelölt kampányának, a 2011-es arab tavasz során ellenzéki pártokat támogatott, nagyobb összeget juttatott ujgur csoportoknak Kínában, valamint 2019-ben hongkongi civil alapítványokat is finanszírozott.

Amerikai elemzők szerint a NED programjai a 2020-as évtől kezdve kevésbé agresszív célokat követnek. Éves előirányzatot kap az Egyesült Államok költségvetéséből, az USA külügyminisztériumának az USA Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) fejezetében szerepel, és civil szervezetként kongresszusi felügyelet alatt áll. 2019-ben a NED 135 millió dollárból gazdálkodott, amely összeg teljes egészében az Egyesült Államok kormányzati szerveitől származott.

A nyílt forrásokban gyakran visszatérő állítás szerint a NED lényegében a CIA hivatalossá tett megjelenése külföldön. Allen Weinstein, aki segédkezett a NED létrehozásában, 1991-ben kijelentette: „Annak, amit ma csinálunk, a nagy részét 25 évvel ezelőtt a CIA rejtetten csinálta.”

(...)

Az elnöki családból származó, demokrata párti Robert F. Kennedy Jr. elnökjelölt kijelentése tehát egy újabb bizonyíték arra, hogy a dollármédiumok nemcsak hogy léteznek, de azok működését tulajdonképpen a legfelsőbb amerikai körök befolyásolják.

Az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázó Robert Kennedy Jr. amerikai ügyvéd és környezetvédő aktivista, a merénylet áldozatául esett Robert Kennedy egykori igazságügyi miniszter fia.

forrás: https://www.flagmagazin.hu/mondom-a-magamet/breaking-kennedy-elmondta-az-igazsagot