Nagy bajban lehetnek most a Boris Kollárral szimpatizáló szlovák hölgyek, mert fennáll a veszélye, hogy a parlament elnöke csapatával hátat fordít a kormánykoalíciónak...

Ha a Sme rodina kilép a kormányból, a mi Borisunk is búcsút inthet a közjogi méltóságának, a hölgyek pedig csalódottak lesznek, hogy nem a parlament elnökével, a második számú közjogi méltósággal bújhatnak ágyba, aki köztudottan és bizonyítottan (11 gyerek 10 nőtől) nem veti meg a gyengébb nemet, hanem csak egy parlamenti képviselő-közkatonával.

Talán most ezek a Sme rodinába tömörült és Kollár körül settenkedő hölgyek szurkolnak leginkább a kormánykoalíció megmaradásának.

De Kollárnak most az egyszer nem csak a nőkre kell gondolnia! Erősen mérlegelnie kell a politikai jövőjét és a csábításokkal és csábulásokkal kecsegtető jelenét!

Ha ügyesen manőverezik, akkor a további politikai karrierje érdekében könnyen beláldozhatja pártjának kormánytagságát, saját közjogi méltóságát is. Ennek érdekében meg is tesz mindent! Mondják egyesek, hogy a Sme rodinának a kormányból való kilépéssel való fenyegetőzése és ijesztgetése messze felülmúlja Sulíkék Matovičnak küldött korábbi hadiüzenetét!

Most viszont az SaS nagyokat hallgat, nem akarja a miniszterelnök megbuktatása után ugyanezt cselekedni a parlament elnökével is. Mert utána már csak egy hölgy maradna a három közjogi méltóság közül, és ugye Sulík ezt nem akarhatja.

Időben kell gondolnia a liberális párt elnökének a következő választások utáni időre is. Koalíciós partnerként Kollárék arcnélkülisége, ideológiamentessége szinte mindenkinek megfelel. A Sme rodina koalíciós partnerként tehát lehet akár a jobb-, akár a baloldalon, de még balközépen is, ha egyáltalán léteznek ilyen ideológiai jellegű csoportosulások Szlovákiában, és nem csupán a hatalom érdekében történő összefogások.

Most Kollárnak az a legfontosabb, hogy mindenki számára elfogadható mennyasszony legyen. Az se baj, ha közben prostituálódik az ara...

Tehát Kollár mostani tevékenysége nem biztos, hogy csak a koalíció fenyegetését jelenti, hanem inkább egy átgondolt előre tekintést. Most megmutatja Pellegriniéknek, mennyire tökösen viselkedik a koalícióban, képes kőkemény feltételekhez kötni a tagságát. Teszi ezt egyrészt a Büntetőkönyv 363-as paragrafusának védelmével, amely lehetőséget biztosít a főügyész számára, hogy megállítson bizonyos büntetőjogi eljárásokat, ami ugye nem lehet az ellenzék ellenére sem.

Másrészt a bérlakás-építési program melletti kiállással is harcolnak, amelyet tartalmazott a párt választási programja is. Kollárék szintén a távozással ijesztgetnek, amennyiben nem lenne meg ehhez a koalíciós akarat. Legalábbis ezt állítják.

A kormány által támogatott olcsó bérlakásépítési programmal nagyot lehet kaszálni a választóknál, még akkor is, ha nem jön össze, mert a Sme rodina legalább megpróbálta.

Ezzel a kettős konfrontációval az ellenzéki pártoknál is jó pontokat szerezhetnek, még akkor is, ha mindkettőben alulmaradnak, és mégis a kormányban maradnak. A koalíciós partnerek azzal szúrhatnak vissza, hogy abban az esetben is tudnak tovább kormányozni, ha Kollár pártja kilép a koalícióból. Igen, maradna nekik 76 képviselőjük, ami nagyon csekély többséget és vékony jégen való táncolást jelentene.

Úgy tűnt, eddig a korrupció elleni harc tartotta úgy, ahogy egyben a koalíciót. Mint ahogy az előzőt maga a korrupció. Ki tudja, mit hoz a jövő! Marad-e minden a régiben, vagy a Kollár-fanatikus hölgyeknek várniuk kell egy kicsit a huncut közjogi méltóságra és a sorukra…

Száraz Dénes
forrás: https://ma7.sk/tollhegyen/boris-a-huncut?fbclid=IwAR2QFNbOTTPTxFJTaxesAFstgmAIKqCDtiLspc6ss3KO3Kg6sIl09QaR9a8