Az elmúlt több, mint két évben már sok mindent próbáltak lenyomni a torkunkon a Covid elleni oltással. Megszokhattuk, hogy mit jelent kirekesztettnek lenni, vagy éppen azt, hogy milyen engedelmesség esetén kivételezettnek lenni. Mindenki döntse el, hogy melyik csoportba helyezték, vagy helyezte el magát... 

A világot felosztották oltottakra és oltatlanokra. Címkékkel, ahogy az dukál. Hogy ez minek a főpróbája volt, majd kiderül előbb, vagy utóbb. Szerencse a szerencsétlenségben- láss csodát - hogy a kötelező oltás gondolatát, a Coviddal együtt, kisöpörte a világból egy nagyobb tragédia. Egy háború.

Senki sem ujjong ettől, de mégis rávilágít valamire. A világ, egy olyan választóvonalhoz érkezett, ahol a szabad gondolkodást, egyáltalán a gondolkodás szabadságát tesztelik, kezdik megkérdőjelezni. Abszurd, minden szabadságjogot nélkülöző lépésekkel, rendeletekkel.

Németországban, a szabadság és európaiság bölcsőjében, abban az országban, ahol egykoron zsidók százezreit jelölték meg a fasiszták sárga csillaggal, most a demokrácia jegyében teszik ugyanezt az oroszokkal. A Németországban élő kettős,vagy sima orosz állampolgárok személyi számláit, a német állam zárolta, hogy az egyszerű, kétkezi munkából, vagy a saját tehetségéből élők, állítólag ne tudják támogatni Putyin diktatúráját és háborúját, miközben a német állam havonta 900 millió eurót fizet az orosz energiáért a zsebdiktátornak.

Csak megjegyzem, hogy Európában a lengyelek és a hollandok mellett, a németek exportálják a legtöbb olajat. Naponta kétmillió hordót. Elképesztő, hogy mégis az orosz kőműves, vagy segédmunkás kopejkáitól féltik az orosz rendszer fenntartását. Azoktól az emberektől, akik harminc, negyven éve élnek Németországban. Ezek az emberek, egyik napról a másikra nincstelenek lesznek. Ellehetetlenítik őket a demokrácia és a jog bölcsőjében.

Orosz művészek, karmesterek, balerinák, gyári munkások kerülnek az utcára egyik napról a másikra, mert nem hajlandók napi szinten imádság helyett elítélni a saját hazájukat, ahol ugyan nem élnek, és amit az ember ugyan nem választ. Oda születik. Mint a csiga a folyó egyik partjára. Orosznak, németnek, amerikainak, vagy éppen magyarnak. Ez a ma Európája. A németek azzal voltak különbek, vagy abban lettek mások Hitler bukása után a mai oroszoktól, hogy az amerikaiak nem voltak olyan finnyásak mint most, mert a náci tudósokat, orvosokat, mérnököket sikeresen kiexportálták Németországból, hogy a tudásukkal szolgálják a nagy indiánirtó, pulykafogó amerikai nemzetet, különösen a hadsereget.

Érdekes módon nem éreztek semmilyen morális okot arra nézve, hogy a Hitlert kiszolgáló náci gépezet, most az amerikai gépezetben legyen az olaj. A II. világháború után, nem tiltották be Beethovent, Bachot, Johann Wolfgang Goethet, Schillert ,Heinét. Sajnos Marxot sem. A tőkéjét, meg különosen nem.

Azóta úgy látszik, hogy modernebb lett a világ, meg embertelenebb is. Meg a több pénz több szolgalelkű hivatalnokot etet. Miközben használhatatlan fegyverekkel árasztják el a kis, zöld emberkét Ukrajnában, nehogy valmi rosszat mondjon róluk, az ukrán nagykövet "lemájaskolbászozza“ a német kancellárt , mert nem úgy ugrál, ahogyan Volodymyr fütyül. Jobb időkben, jobb helyeken, ilyenkor egy pitiáner nagykövetet úgy kivágtak volna ezért, még talán Burkina Fasóban is, mint a hasmenős macskát. E helyett, a német külügyminiszter, hason csúszva megy hajbókolni a dülledtszemű, zöld emberkénkhez, akinek a ruházata hiába k(h)aki, ne szépítsük, úgy szar, ahogy van.

Mindeközben a német bankszövetség már kongatja a vészharangot, hogy az olajembargó egy csődcunamit indíthat el Németországban, Európa legerősebb iparával rendelkező országában. Mondanom sem kell, hogy ez magával ránthatja fél Európát, köztük a német iparra épülő beszállítókat is, köztük Magyrországot és Szlovákiát is.

De kit érdekel ez?

A szlovák kormányt biztosan nem. Ők most ukrán napokat tartanak a mi kontónkra.De Ursulánk sem tétlenkedik. Javasolja, nosza gyorsan vegyen fel az Európa Unió 15 milliárd dollár hitelt a kis zöld emberkének kedvezve, melyet ha nem tudna visszafizetni - mondjuk miből is - akkor ezért majd a tagországok kezeskednek. Magyarul, mi fizetjük vissza, amíg élünk, de hogy milyen élet lesz az, még nem tudjuk. Majd kevesebb gyertyát, meg vizet, meg kenyeret eszünk ha lesz. Ha nem, hát úgy járunk mint a székely komák a tehénlepénnyel. Abba maradunk.

Közben a kis dülledt szemű zöld emberke a szlovák legfelsőbb betongyárban tartott beszédet (a Parlamentben, szerk.). Kért helikoptert, meg repülőket, meg hogy legyünk öngyilkosok és dögöljünk éhen, és azonnal szüntessük be a gyilkos, ukrán vérrel festett olaj-, és gázexportot Oroszországtól.

Aki ezt az okádást felállva tapsolta meg, annak a nevét jól jegyezze meg minden választó ebben a kriptalyukban, hogy soha többet a büdös életbe ne engedje döntésközeli helyzetbe ezeket a nímandokat a poltikai térfélen. Mert ha csak egy helikoptert kért volna, megértem. Ha kettőt, még azt is megemésztem valahogy. De hogy mind a hármat, azt már nem tudom tolerálni. A szlovák liberális média állócsillagjai pedig azt tudták kipréselni a fejükből, ahol az agyrágó bogár is éhenhalt már, hogy Orbán megtartotta Putyint pozíciójában, az európai olajgembargó vétójával, miközben Szlovákia az orosz olaj nélkül napok alatt szintén csődbe menne, ha nem lenne egy bátor, józan politikus Európában, az egyedüli, aki ezt ki meri mondani és meg meri tenni.

Az oldalvizen meg szépen eveznek a hamis, kétszínű, amerikai fizetett ügynökök és csicskák. És bólogatnak, mint a juhok a karám előtt. Nem vagyok jós, de ha ebbe nem döglünk bele, talán még a jég hátán is megélünk!

Hrubík Béla (FB-oldala)