Nyakig vagyunk a háborúban, a szlovák kormány 9 hónapos (rekordnak számító) hosszabbítást akar úgy, hogy a parlament megvonta tőle a bizalmat. Továbbra is kérdés a szlovák MiG-ek sorsa, dübörög a háborús propaganda, a NATO Katonai Bizottságának elnöke szerint az USA vezette szövetség készen áll a háborúra Oroszországgal, az ukránok vadászgépekért és nagyhatótávolságú rakétákért lobbiznak... 

A szlovákiai sajtót cenzúrázzák, a nem háborús retorikát folytató portálokat kiszorítják a közösségi oldalakról.

Közben a MKP platformjának sikerült rájönnie, hogy konzervatív platform akar lenni. És két és fél év után arra is rájött, hogy benne kell lennie a Szövetség-Aliancia nevében a “magyar” jelzőnek.

Tehát rendkívül “fajsúlyos” döntések születtek a világháború küszöbén.

Nem akarom én elvitatni az MKP Platform döntésének jelentőségét, csak épp ezeket a dolgokat már jóval korábban meg kellett volna lépni.

Főleg, mert hónapokig tartó önfelfedezésre nem nagyon van időnk. A fizetett propagandisták rongybábukként hajtják bele egy potenciális háborúba a szlovák közvéleményt. Ha végül kudarcot is vallanak, akkor is iszonyatosan ijesztő, milyen könnyen, mennyire ellenállás nélkül jutottunk el idáig. Lásd a népszavazáson résztvevők nagy, de nem elég nagy számát. És ebben minden politikai pártnak felelőssége van. A Szövetség-Alianciának is.

A magyar vagy magyarnak hazudott pártok politikusai végig csöndben voltak, vagy épp rásegítettek a liberális ámokfutásra. Már így is a magyar közösség a célpontja a liberális gyűlöletkeltésnek, és ha beüt a ménkű, először minket pécéznek majd ki. Az ötödik hadoszlopot, a belső bomlasztókat, a revizionistákat, az irredentákat. Merthogy a progresszívek ennek tartanak minket, az egész közösséget, kollektíve. Hogy a választók többségének akaratát követve, mediális és liberális ellenszélben az MKP Platform magyarnak és konzervatívnak meri vallani magát, kiváló dolog. De az a zászló, amit most mindannyiunk érdekében a legmagasabbra kellene emelnie, az a békevágy és a háborúellenesség zászlaja.

Komjáthy Lóránt

forrás: https://korkep.sk/cikkek/velemeny/2023/01/30/az-mkp-platform-ugy-dontott-hivatalosan-is-valallja-hogy-magyar-es-konzervativ/