Fontos, hogy a Szlovákiában élő magyarok hangja is hallatszódjon a köztársasági elnöki kampányban. A Magyar Szövetség kongresszusa Forró Krisztiánt, a párt országos elnökét javasolja köztársasági elnökjelöltnek. Az aláírásgyűjtő nyomtatvány és más fontos infó itt érhető el

Egy magyar valószínűleg most még nem lesz Szlovákia köztársasági elnöke, ugyanakkor ez kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a magyar közösséget érintő problémákra terelődjön a figyelem. A kormányprogram is megmutatta, a dél- és kelet-szlovákiai régió, a magyarok által lakott területek csak a Magyar Szövetség számára fontosak. Szeretnénk a fókuszt és a médiafigyelmet tartósan közösségünk alapkérdéseire ráirányítani.

Vannak kérdések, amelyek csak nekünk fontosak, és minden lehetőséget meg kell ragadni, hogy ezekre ráirányítsuk a figyelmet. Ilyen például a kettős állampolgárság kérdése vagy a Beneš-dekrétumokra hivatkozó földelkobzások, melyek – sajnos – máig zajlanak.

Az eddigi tapasztalatokból kiindulva, az első fordulóban valószínűleg nem fognak köztársasági elnököt megválasztani. Így annak végeredménye tárgyalási alapot képezhet a második fordulóhoz.

Megkezdtük az indításhoz szükséges 15 ezer aláírás gyűjtését is, a petíciós ív itt letölthető.

Kérjük, írja alá, és bíztassa erre barátait, rokonait, ismerőseit is, hogy minél többen csatlakozzanak. Ezt követően, kérjük, küldje el az íven megadott címre a kitöltött íveket. Együtt erő vagyunk.

link a petíciós ívre: https://szovetseg.sk/hirek/forro-krisztian-koztarsasagielnok-jeloltunk-peticios-iv-letoltheto?fbclid=IwAR1CPTuiB7hdeXkUEpKEqr4diGNypvQzD-ec6BoJGfnFMer3qcws7rezMhA