Ennyi finom irónia mellett – ha nem lenne – Bélát ki kéne találni: Mert aszongya: „…miközben az Európai Unió vezetése újabb szankciós csomagot hirdet majd meg, de még megvárja a francia elnökválasztást, nehogy Macron anyja, pénz híján, sminkes nélkül maradjon az elkövetkező négy évre, egész Európa és Franciaország totális megrökönyödésére, addig tovább folyik a véres orosz olajjal való üzletelés minden lehetséges módon, és minden lehetséges szankció megkerülésével...“

Lehet, hogy erről csak Doktor Bubó nővérkéje, Ursula, az EU béna kacsája nem tud, vagy nem akarja látni. Arra a képmutatásra és parasztvakításra, ami itt folyik, már nincs szó a normalitás szótárában, és a "Z” betű likvidálásának okán, már nem is lesz.

Lassan már mindenki, kivéve a jól fizetett hasznos idiótákat és ügynököket, rájött, hogy az olaj embargója semmilyen formában nem Oroszországot bünteti, hanem egyenesen világgazdasági válságot okoz, ugyanis jelentős mértékben megemeli a nem orosz (arab) kőolaj világpiaci árát, ezen belül persze az oroszt is, ami még több jövedelemhez juttatja a világ diktátorát és ügyeletes ördögét Putyint is, aki köszöni szépen a lehetőséget, ezt még ő sem tudta volna jobban elintézni.

Erre mondják Brüsszelben, hogy aki hülye, az is marad. Mert valljuk be, arra, hogy az orosz kőolaj raktáron marad - mind a himalájai rózsaszínű kősó, amely ugyan hatvanmillió éve keletkezett, de a szavatossági ideje az üzleti zacskókon két év, és láthatóan az utolsó percekben bányászták ki, mielőtt végképp tönkrement volna - annyi az esély, mint a kommunisták bérmálkozására, bár már erre is akadtak próbálkozások.

Kína, India, és Ázsia, már be is jelentkezett az orosz olaj minden egyes hordójára, akinek esetleg még nem világos. Tehát hiába cserélnénk le a gyilkos és véres orosz kőolajat másra, nem segítünk magunkon, mert a piac egyszerűen úgy működik, hogy ha kereslet van valamire, és pedig az olaj, pont ilyen valami, akkor annak az árát is felsrófolja ez a kiszámítható tényező. Tehát ez az értelmetlen intézkedés, mely csak a leghülyébb európai államok, leghülyébb vezetői fejében kering megoldásként, mint az eltévedt szputnyik a Tejútrendszerben, és amely maximum a gazdag arab országokat teszi még gazdagabbá, mindenre alkalmas, csak Oroszország megbüntetésére nem.

Már az olajembargóról szóló hír megjelenése után sem maradt el a tőzsdei reakció, mert a júniusi leszállítású Brent árfolyama néhány óra alatt nagyot ugrott, jelenleg 1,5 százalékos pluszban van a jegyzés, 110 dollár fölött, és folyamatosan emelkedik, mint az emberek idegállapota és vérnyomása, amikor egyenes adásban nézik a komplett idiótákat az Európai Parlamentben, akik egymást fölülmúlva licitálnak a saját országaik ellehetetlenítésére.A britek is titokban olajat vásárolnak az Orosz Föderáció mezőiről, indiai cégeiken keresztül, mint a háttérben mindenki, aki a saját maga módján próbálja feltölteni a stratégiai készleteit odahaza, hogy ha bekövetlkezik a krach, legalább még három hónapra fenn tudja tartani a tartalékaikból az országa működését. De a hátom hónap nagyon gyorsan el fog szaladni, majd ezt követi a politikusok futása is a népharag elől, mely hasonlóan gyors lesz, mint ahogyan anno Forest Gump futott két évig egyfolytában a keleti parttól a nyugati partig az Oscar–díjat nyert filmben, mint az igazi futóbolondok általában.

Közben a barátságtalan orosz kőoljavezeték helyett, Oroszország kőolajszállító tankerekbe tankolja az embargós olajat, amit hol a nyílt tengeren, hol egyéb más félreeső kikötőkben szivattyúznak át olyan, már szankciók alá nem eső cégek tankerjaiba, akik az így tisztára mosott olajat, már vígan és dalolva szállíthatják az EU-ba, vagy éppen az USA-ba. Mindenki tudja , hogy így van, csak az ukrán Netflix-strómannak nem meri ezt senki elmondani Kijevben, az ottani kilincseket egymásnak adó képmutató politikusok közül. Apropó Netflix...

A Netflix amerikai streaming szolgáltatás részvényei 37%-ot zuhantak a heti kereskedés során, ami hatalmas, 40 milliárd dolláros piaci tőke veszteséget jelent. Ez persze azért van, mert a cég, eleget téve a szankcióknak, kivonult Oroszországból. A vállalat elmúlt egy évtizede alatt az első ügyfélcsökkenéséről számolt be. Erre mondják Oroszországban hogy nem baj, van másik, volt Netflix és van Nyetflix és Internyet.

A nagy "píszí” világban mára oda jutottunk, hogy már putyinistának lenni sokkal nagyobb bűn, mintha az ember antiszemita lenne, mert most főleg az elsőre van nagyobb igény, bár a másik sem avult el teljesen. Ki gondolta volna ezt néhány évvel ezelőtt? Szegény Mózes, ha ezt tudta volna annak idején, amikor negyven évig vándoroltatta a kiválasztott népét a sivatagban, és végül letelepítette őket az egyetlen olyan helyre, az egyébként olajban gazdag sivatagok közül, ahol nem egy hordó, de még egy csepp olaj sincs.

Erre mondják, hogy Ön most nem nyert, de nincs semmi veszve, mert van olyan érzése az embernek mostanság, hogy fognak még újra égni a csipkebokrok arrafelé is.

Hrubík Béla FB-oldala