Európánk fő döntéshozói úgy lettek azzá, hogy nem választotta meg őket senki…csak a pénz. Kicsit hosszú, de tanulságos olvasmány… (szerk.)

Eljött az ideje annak, hogy a valóban az életünket, az ország és a nemzet életét legnagyobb mértékben befolyásoló és veszélyeztető folyamatokról, továbbá az azokat irányító személyekről beszéljünk végre. Túlságosan is közel van 2030 ahhoz, hogy ezt ne tegyük meg, és ne értsünk semmit abból, ami körülöttünk és nemsokára velünk is történni fog vagy történhet, főleg, ha nem teszünk semmit ellenük.

Úgy gondoltam, először fókuszáljunk egy kicsit az általunk olyannyira kedvelt Európai Unió Bizottságának elnökére, nevezett Ursula von der Leyenre, aki 2019 őszétől vezeti a szervezetet, s döntéseivel befolyásolja a mi életünket is. Ki ő?

ursula v 

A 64 éves, hétgyermekes családanya először családügyi miniszter volt Németországban, majd 2019-ig védelmi miniszter, s ebből a pozíciójából váratlanul az Európai Bizottság élére került. Mentora, támogatója, valójában korábbi irányítója nem volt más, mint a globalista elithez kötődő Angela Merkel kancellár.

Tevékenysége kezdete után nem sokkal, 2020 elején kitört a Covid-járvány, s meglehetősen aktívnak mutatkozott a vakcinák beszerzésében. De ez a tevékenysége botrányosra sikeredett. Kiderült, hogy szoros kapcsolatban áll a Pfizer főnökével, Albert Bourlával, és a nyilvánosság teljes kikerülésével, mobilüzenetek, sms-ek váltásán keresztül jutottak el megállapodásig 2021 áprilisában, melynek értelmében a bizottság az eddigi legnagyobb gyógyszervásárlásáról állapodott meg a multicéggel. Konkrétan 1,8 milliárd vakcinadózist vásárolt a bizottság 35 milliárd euróért, amelyet természetesen az uniós tagállamok, közvetve az európai polgárok pénzéből fizettek ki a cégnek.

Óriási botrányt váltott ki egyfelől az a tény, hogy a szerződést nem hozták nyilvánosságra, másfelől az, hogy a két személy üzenetváltásainak eredményeként zajlott le ez a megállapodás, amely sok millió európai ember sorsát, életét érintette. Sokan követelték az sms-ek nyilvánossá tételét, de erre nem került sor a mai napig sem. Nem véletlen talán, hogy ez év elején egy Christian Terhes nevű, vélhetően magyar származású román európai parlamenti képviselő által szervezett csoport sajtótájékoztatón követelte az elnök asszony azonnali lemondását és távozását, mert megsértette az emberi jogokat.

De további érdekességeket is találunk Von der Leyen előéletében. Egyfelől a doktori dolgozatával szemben felmerült a plágium gyanúja, másfelől 1993 és 1995 közötti, az állítólag a Stanford egyetemen végzett tanulmányai valóságosságával kapcsolatban is felmerültek kételyek – de ezek valamiért „elsikálódtak”.

Talán magyarázatot ad erre az a tény, hogy Ursula von der Leyen meglepően sokszor, összesen négyszer vett részt a globális elit egyik legfontosabb fórumának, a Bilderberg-csoportnak az évente megrendezett összejövetelein. Jól tudjuk, a Bilderberg-csoport arról híres, hogy a világ legbefolyásosabb és legnagyobb hatalommal rendelkező politikusai, bankárai, cégtulajdonosai, közéleti gurujai, tudományos és médiabeli főszereplői gyűlnek össze, s a nyilvánosság teljes kizárása mellett, titokban üléseznek különböző, a világ sorsát meghatározó témákban. Rossz nyelvek szerint még döntéseket is hoznak, amelyek később meg is valósulnak, illetve, a résztvevők a jelenlétük utáni időszakban valami egészen különös módon egyre feljebb kerülnek a politikai, gazdasági és minden más ranglétrákon, egészen a legmagasabb csúcsokig.

Von der Leyen az első két alkalommal 2015-ben és 2016-ban volt jelen a Bilderberg-csoport ülésein, és láss csodát: ezek után a sajtó és a média teljes egészében elhallgatott mind a kétséges, korábban vehemensen támadott doktori címének jogosultságával kapcsolatban, illetve egy csapásra megszűntek a Stanford egyetemi tanulmányaival kapcsolatos kételyek is. Valahogy hirtelen Ursula von der Leyen egy minden gyanú felett álló személlyé vált… De ugyan ki nem érti ezt?

A következő két alkalom 2018 és 2019 volt, s ezzel a négy részvétellel egyfajta csúcstartóvá nőtte ki magát Ursula von der Leyen. És láss csodát: a negyedik részvételének évében, 2019 júliusában őt választották meg az Európai Bizottság élére. Persze jól tudjuk, voltak nála is rosszabb jelöltek, például Manfred Weber vagy az időközben számításba vett Frans Timmermans. Ezzel együtt még a német lapok is meglepődtek ezen a fordulaton, arra hivatkozva, hogy elvileg az európai parlamenti választásokig még csak fel sem merült a neve. De akárhogy is: lássuk be, hogy a Bilderberg-csoport összejövetelein való részvételt sokszor követi az azon részt vevő egyes személyek elnökké, miniszterelnökké vagy egy nemzetközi szervezet vezetőjévé válása. Ráadásul ez a négyszeri részvétel már igazán figyelemre méltó teljesítmény, és ezt a globális elit nem véletlenül engedhette meg Von der Leyennek…

Érdemes arról is szót ejteni, hogy kik állnak közel Ursula von der Leyenhez, kik azok, akik segítik a nehéz és felelősségteljes döntései meghozatalában. Az egyik ilyen ember nem más, mint Peter Piot, aki a legfőbb tanácsadója volt a Covid-témakörben. Peter Piot nagyon befolyásos személy, fontos szerepeket tölt be olyan szervezetekben, mint a pandémiaügyekben leginkább meghatározó súlyú Robert Koch Institut, a Leopoldina nevű cég és persze maga az Európai Bizottság. Ami azonban még érdekesebb, hogy vezető pozíciót tölt be a Bill Gates és felesége által alapított Bill and Melinda Gates Foundationnél. Főállása a London School of Hygiene and Tropical Medicine, ahol igazgató. Gatesszel való jó kapcsolatára bizonyíték, hogy a Gates-féle alapítvány az utóbbi tíz évben 185 millió dollárral támogatta Piot intézményét. Piot ezen kívül dolgozik a Novartis Alapítványnál is.

A másik globalista figura, akivel Ursula von der Leyen közeli kapcsolatokat ápol, nem más, mint David M. Rubinstein, egy milliárdos tulajdonos, aki tagja a globalista Trilaterális Bizottságnak, mely a Bilderberg mellett a másik legfontosabb globalista agytröszt. 1973-ban alapította David Rockefeller és a háttérben a Rothschild család, egyik neves vezetője nem volt más, mint Zbigniew Brzezinski, Jimmy Carter elnök volt nemzetbiztonsági főtanácsadója, a mostanában nagyon gyakran idézett – mert az ukrán–orosz háború valós okait jól megvilágítja – könyv, az 1997-ben készült A nagy sakkjátszma szerzője. Rubinstein úrról azt kell tudni, hogy szoros kapcsolatot tart a politikai és gazdasági élet meghatározó alakjaival és szervezeteivel. Ezenkívül kapcsolatban áll a Council on Foreign Relations (Külkapcsolatok Tanácsa) nevű, 1921-ben alapított, rendkívül befolyásos szervezettel is – melyet többek között a Warburg bankárdinasztia alapított –, és még említeni kell az Atlantic Councillal (Atlanti Tanáccsal) való kapcsolatát is. Utóbbiról érdekes apróság, hogy 2021-ben ünnepelték a 60. évfordulójukat egy nagyszabású rendezvényen, amelyen a pandémia legsúlyosabb időszakában mindenféle maszkviselés és távolságtartás nélkül szórakozott az elit társaság. Vajon nem féltek, és ha nem, miért nem?

Az Atlanti Tanács egyébként a legmagasabb kitüntetést adta egyfelől Ursula von der Leyennek, illetve a BioNtech és a Pfizer vezetőinek. A tanács főszponzorai között találjuk többek között a One American Bankot, a Goldman Sachsot, a Bank of Americát és másokat. De, ami a „legaranyosabb”: Ursula von der Leyen közelről ismeri Klaus Schwabot, a Világgazdasági Fórum (WEF) elnökét, aki mellesleg a Bilderberg-csoport tagja is.

Mindezek után érdemes feltenni a kérdést: vajon kit képvisel igazából Ursula von der Leyen például a pandémia témájában? Az európai emberek vagy a nagy gyógyszergyártó cégek érdekeit? Vajon amikor döntéseket hoz, szuverén módon, az európai szervezetekkel, a választott európai politikusokkal, az állampolgárok csoportjainak meghallgatásával teszi azt, konszenzusos alapon? Vagy netán befolyásolják a migrációval, a pandémiával, az orosz–ukrán háborúval, az LMBTQ-ügyekkel kapcsolatban olyan emberek, mint Rubinstein vagy esetleg netán Klaus Schwab?

S amikor a bizottság Magyarországnak nem hajlandó átutalni a nekünk járó támogatást, akkor vajon ki fogja az elnök asszony kezét a háttérben? Netán azok, akiknek az útjában állunk szuverenista politikánkkal, s akikkel szembemegyünk az elődeinktől örökölt erőteljes akaratunkkal és ellenálló képességünkkel?

És egyáltalán, mit keres ez a hölgy az Európai Unió élén ilyen „bekötött” és fogott állapotban? Ez itt a kérdés.

Fricz Tamás (a szerző politológus, az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója)
Fotó: AFP/Kenzo Tribouillard