Csak erős, és betonacél szilárdságú idegzettel rendelkezőknek ajánljuk az Európai Uniós tagállamok miniszterelnökeinek, valamint tisztségviselői nyilatkozatainak napi szinten való meghallgatását...

Ajánlatosnak tartjuk, hogy kéznél legyenek olyan nyugtatószerek, mtnt a xanax, fenex, és nem utolsó sorban a spaszmoveralgin, ami ugyan szívgyógyszer, de egye fene, ne spóroljunk legalább ezen, hiszen a világhírű gyógyszergyárak mégis csak a mi, és nem az oroszok kezén vannak.

Nem hittem volna sosem, hogy 57 évesen még egyszer azon fogok nosztalgiázni, hogy milyen jó hangulata volt az egykori május elsejei felvonulásoknak. Talán azért, mert akkor még fiatal voltam és szép, ma már csak szép vagyok.

Sokszor fáztunk, éhesek voltunk, hosszú, tömött sorokban álltunk a méregzöld banánért, és a citrom-savanyú kubai narancsért, meg azért a pár virsliért, amit még útközben, a következő sorban állásba menet megettünk, de mégsem tűnt az egész olyan szürreálisnak, mint a mai kor. A propaganda részét persze utáltuk, mint az örökké élő szovjet vezetőket, de vajon a mostani EU-s agyament propaganda nem szárnyalja–e túl az egykori szocialista demagógiát?

De, igen! Többszörösen.

Hallgatom a cseh, és a lengyel miniszterelnökök közös nyilatkozatát, ahol is a cseh ,,ibolya” Petr Fiala, - aki kankalinnak is kevés lenne - felszólítja Orbán Viktort, hogy nyilatkozatban ítélje le az oroszok rémtetteit Ukrajnában. Egyben nyilatkozik arról is - mert közben egy maga mellett lévő alfelet is ki kell nyalnia -, hogy a Lengyelország ellen indított EU-s jogállami eljárást át kellene értékelni, de a Magyarország elleni eljárás az egészen más. Nos értékeljük akkor együtt, ennek a takonyelvű liberál-fasisztának az eszmerendszerét.

Tehát ha valaki magától, tisztességesen, teljesen meghülyül - mint ahogyan ezt a jelenlegi lengyel kormány tette, előttük ismeretlen okoknál fogva, mielőtt őket is hamarosan, minden hajbólogatás ellenére, lecseréli majd Soros György gépezete, a Donald Tusk nevű hithű, szolgalelkű, őskommunistára, amire nálam lehet nagy tételben fogadni - akkor tulajdonképpen már bármit tehet.

Lophat, csalhat, akár elvei is lehetnek - az se baj, ha azok nem egyeznek a fősodor kirekesztő demagógiájával – ők már a csapat részei. Nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor, aki elsősorban a saját nemzetének megválasztott vezetőjeként, a saját nemzetét, és nem az USA-t, vagy Ursula van de Leyyebb nevű ripacsot szolgálja, nem hajlandó feladni elveit, ezért a jogállamisági eljárás Magyarország ellen jogos. A jelenlegi amerikai-orosz háborúban - amit megtévesztően Ukrajnában vívnak, és ukrán katonákkal harcoltatnak az amerikaiak, és ez a harc folytatódni fog, ha kell, az utolsó ukránig, abban biztosak lehetünk - sok szörnyűség történik.

Mert ne legyen senki naiv, aki úgy gondolja, hogy az az Amerika, amely már több mint 5 milliárd dollár értékben szállított és folyamatosan szállít fegyvereket Ukrajnába, nem részese ennek a háborúnak. És igen, a háborúk már csak ilyenek, nem kevésbé mocskosak, mint az USA által, az elmúlt harminc évben vívott bármelyik. Az EU, és benne Magyarország kormánya is, a háború kitörésekor elítélte az orosz agressziót és elismerte Ukrajna területi integritását. Amit mondtunk, megmondtunk.

Olyan ez, mint az öreg székely, amikor szemére vetette neki az asszony, hogy kend soha nem mondja nekem, hogy szeret. Az öreg székely erre így felel: egyszer mondtam, ha majd valami változik, szólok. Hát így vagyunk ezzel mi is valahogy. A normális ember, még ha politikus is, bár ebből egyre kevesebb van, nem azzal kezdi a napot, hogy megmosakszik, megissza a kévét, majd minden reggel elítéli az oroszokat, mert kötelezően ezt várja tőle valaki. Persze tudjuk, hogy nem ez a baj. Az a baj, hogy nem szállítunk fegyvereket Ukrajnába, amelynek nagy részét egyébként még a harcvonalra szállítás előtt, célzott csapásokban kilőnek az orosz rakéták. Erről kussol mindenki, legfőképpen a liberál-fasiszta sajtó. Ez elvi kérdés, Mert látjuk, hogy csak egy új, mindent elpusztító világháború rémképe közeledik felénk, és a jövőnk felé, miközben a világbéke fehér galambja új galaxist keres magának fészekrakásra.

Mi nem ellenezzük, ha valaki komplett barom, még akkor sem, ha az illető adott esetben a cseh miniszterelnök. Mi itt Szlovákiában, ehhez az állapothoz, már erőst hozzászoktunk. De azt azért engedtessék meg nekünk, hogy egy olyan ország kormányfője, amely a mai napig nem vonta vissza az egykori Csehszlovák államfő Eduard Benes jogfosztó, kisebbségellenes, nemzeteket kollektív bűnösként megbélyegző rendeleteit, melyek a mai napig kísértenek és fosztanak itt Közép-Európában, ne oktasson ki olyan országot, melyet nem nagyhatalmi igények alapján hoztak létre, mások kiszolgálása céljából, mint az egykori Csehszlovákiát.

Az ilyen csicska, szolgalelkű aparatcsikok miatt van Európa ott, ahol van, és ezen nem változtat az sem, ha naponta elítélik az orosz rémtetteket, még ha azok valósak is. A dolgok jelen állapotában elmondhatajuk, hogy aki nem a béke, de a háború oldalán áll - márpedig úgy néz ki, hogy az EU tagállamok többsége ezzel így van - az sokkal nagyobb bűnt követ el az emberiség ellen, mint azok az államok, akik csendben, az egyszerű, kiszolgáltatott emberek és a menekültek oldalán állva, csak teszik a dolgukat anélkül, hogy mások kapcarongyává kelljen lealjasodniuk.

Hrubík Béla
(Az írás megjelent a www.piros7.es hírportálon )