A könyvek Könyvében írva vagyon: „… az új bor új tömlőbe való…“ Tudjuk miért. Ezért kellene egy kis alázat az Aliancia-Szövetségbe is, úgy általánosan . Papp Sándor is felveti a belső (teljesen fölösleges) harcokat, mert így csak egy tákolmány jöhet létre szavazók nélkül. (szerk.)…

Péntek kora este van, lassan elkezdi élni a közösségi oldalakon a társadalmi életét az istenadta nép a majd harminc éves államban. Megjelenik egy hír, és özönlenek a kommentek. Gyerekként mindig jókat kuncogtam néhai nagyapámon, amikor a televízióval veszekedett, de ez a kedves jelenet sokszor már az öregkori demencia jele volt.

Nos, most ugyanezt csináljuk, ép és egészséges fejjel. Kiabálunk, vitatkozunk a képernyővel, mintha nem lennénk teljesen normálisak, hiszen az érintett hírközlő szinte sosem válaszol nekünk, főleg ha az egy hírportál, vagy politikus. Tulajdonképpen az üvegfalnak beszélünk a Facebookon, vagy az egyes oldalak kommentszekcióiban.

Péntek kora este van, már mindenki hallott róla, hogy a szlovák kormány titokban odaajándékozta az S-300-as légelhárító arzenált Ukrajnának. Az emberek túlnyomó többsége megrökönyödve írja a felháborító kommentjeit a politikusok, hírportálok oldalaira, szinte mindenki tiltakozik, legyen magyar vagy szlovák.

A Szövetségünk politikusai ebben a helyzetben napok óta a belső harcokkal vannak elfoglalva, ami persze a pórnépet egyáltalán nem érdekli, ő munkát, eredményt vár, és főleg azt, hogy az összetákolt magyar párt az ő érdekeit képviselje.

(...)

Péntek kora este van. Rigó Konrád, a Szövetség prominens politikusa kinyilatkoztatja, hogy jó és helyes döntés volt a szlovák kormány részéről az S-300-as küldése az ukránoknak! Közben a közvélemény-kutatók megint csak 3,7%-ra mérik az Alianciát.

A felvidéki magyar nép háborog, mert nem akar háborút. Egyetért Orbán Viktor politikájával és elutasítja a szlovák kormány és az államelnök akcióit. A felvidéki magyar nép nem akarja, hogy rigókonrádok szembe menjenek a népakarattal.

Ha Rigó Konrád marad, akkor a nép is maradni fog, otthon, a következő választásokon, mert nem ilyen lovat akart, ahol a farok, vagy más szerve csóválja a lovat!

A nép azt fogja mondani, hogy akkor inkább senki, mint egy olyan párt, ahol az ilyenek nem, hogy nem lettek bedarálva, de ők hajtják kéjes örömmel a darálót és dobálják bele a nemzeti érzelmű választót.

Végszó: vagy kivágjátok ezeket a pártból, mint a ludat nagydolgát végezni, vagy mi megyünk!

(Papp Sándor/Felvidék.ma)