Június 8-án uniós választások lesznek Szlovákiában az Európai Parlamentbe. Szlovákia a részvételt illetően az utóbbi ciklusokban nagyon gyatrán bizonyított, 25-30%-os volt csak a részvétel...

Az utóbbi Európai Bizottság (elnöke Ursula von der Leien) a mandátuma alatt átlépett néhány olyan határt, amelyekről kiderült, hogy a progresszív neoliberális és a baloldali neomarxisták vették át a vezető szerepet. Nem csak a saját pártjaik által! Elég végigtekinteni az Európai Néppárt elnökének, Manfred Weber bajor származású politikusnak a „pálfordulását“, akit keresztény-konzervatívnak tarthatnánk a CSU-CDU hagyományok alapján.

De nem! A pártcsalád teljesen az európai liberálisok és szocialisták kiszolgálója lett. A volt CSU-elnök - Franz Josef Strauss forog a sírjában! Akik ismerték őt, egyetértenek ezzel a morbid állításommal.

Az EU nagyon-nagy hibákat követett el az elmúlt 2-3 ciklus alatt. Kezdjük az elején: az EU azért jött létre az alapító atyák szerint (de Gasperi, Schuman, Adenauer), hogy Európában béke legyen és jólét. Mára mindez mintha csak szlogenekké silányult volna. A háború zajlik – európai fegyverekkel is, a jólét meg tűnőben van a migrációs válság miatt is. Van LMBTQ, Woke, BLM, gender vagy hetvenféle, csak éppen hosszútávú béke és jólét nincs (most ne hasonlítsuk helyzetünket pl. Csáddal, vagy Szudánnal, amely államok „jólétéről“, bizony a volt európai gyarmatosítok tehetnek).

Párszor már kifejtettem véleményemet, hogy ezt az ideológiai áradatot időben kell megállítani, különben végigsöpör Európán és az egész világon az új őrület, amelynek lehet 2 milliárd áldozata. Ez pedig a világot uralni akaró globalista elit szerint nem is sok. Nekik szolgaként elég az 500 millió – 1 millárd földi halandó.

Maradjunk Brüsszelnél: a mostani EU-s politika megint mellbe lőné Európát és kikezdené a kínai kapcsolatokat is. Az USA szerepéről és tartós hanyatlásáról, valamint véges időn belüli összeomlásáról most ne tárgyaljunk. Ellenben beszélni kell arról, hogy mit tehet most a „világcsendőr“, hogy agóniáját minél későbbre halassza.

Ez pedig a jól bevált módszer: Az USA, több mint 200 éves létezése alatt nagyjából 250 háborút indított, most is próbálkozik ezzel. A módszer ugyanaz – ne amerikai katonákat kelljen hullazsákban hazaszállítani, erre ott vannak az ukránok, oroszok meg a Kelet-európaiak, stb., és ha ez nem elég, akkor az EU nyugati népei is.

Fontos a globalogazdiknak, hogy ne jöhessen létre az eurázsiai gazdasági tömörülés.

Az uralkodó ideológia, ami nem a keresztény filozófia bázisán épül fel (ne vallásosságot értsünk ezalatt, hanem a tízparancsolati filozófiát is.), mindenre képes túlélése érdekében. A gyilkolásban, az emberszaporulat drasztikus és kíméletben csökkentésében (ennek egyik „szerszáma“ a gender és a nemváltoztatás évenkénti lehetősége, migráció, stb.), valamint a túléléshez szükséges anyagi dolgok (pl. az ukrajnai ásványi kincsek és mezőgazdasági területek) megszerzésében érdekelt. És még lehetne sorolni...

Hol van a „parancsok“ betartása: szeresd felebarátodat és ne ölj!

Egy biztos: az utóbbi kétezer év történelmében mindig a balliberális, szabadelvű társadalmi csoportok hoztak bajt Európára, majd a jobbközép társadalmak és képviselőik hozták rendbe, nagy áldozatok árán – a jakobinusoktól, a szabadkőmüvesken, a bolsevikokon és kommunistákon át a mai progresszív neoliberálisokkal együtt, szemben a kereszténydemokratákkal, néppártiakkal és a tisztességes szocialistákon keresztül (mert voltak nemrégen ilyenek is – pl. Kéthly Anna vezette szociáldemokraták).

Nem babra megy a játék – pláne most Európában! Aki most nem a tisztességes középjobb és középbal pártcsaládokat és képviselőjelöltjeit választja, az hozzájárul a háborúpártiság, a parttalan gender- és LMBTQ...stb kiteljesedéséhez!

Nem szoktam ijesztgetni a kedves olvasókat, de e sorok íróját vádolhatják huhogó bagolysággal és vészmadársággal - a történelmet ismerőknek nem árt azért kiállni a mostani lehetőség mellett. Kevésszer szoktam ilyen keményen fogalmazni!

AZ EU-ban változás kell!

Mint mindig, most is megírom, hogy szenciként a 4-es listán – a Magyar Szövetség listáján - a 11-es szám alatt induló szenci Klenovics Gáborra szavazok – tehát karikázom, mert 15 éves tapasztalata van a brüsszeli tevés-vevéssel, nyelveket beszél és közgazdászi képzettsége csak segítheti egy új, vagy talán megújuló Európai Unió létrejöttét. Meg karikázok még egy jelöltet a 4-es listán.

Egyelőre nem kilépni kell az EU-ból, hanem megreformálni, jobbá kell tenni (talán még lehet) .

Ehhez kérném mindannyiuk részvételét a választásokon és megfelelő lista kiválasztását a maximum két jelölt karikázásával!

Aki a leírtakat egészében máshogy gondolja alig több mint két héttel a választások előtt, a későbbi – nagyon lehetséges kudarcok után – vessen magára!

                                                                                                                      Agárdy Gábor