Egy X-tipusú napkitörés halad a Föld felé, mely állítólag kommunikációs zavarokat okozhat. Mit okozhat? Már okoz is...

A Rádió Jereván jelentette, hogy nem világválság van, hanem világálság, mert egy Ursula nevű ápolt, aki gyakran az Európai Bizottság elnökének adja ki magát, eltévedt a Kaukázusban, és véletlenül egy keleti diktatúrában ( legalább is tegnap még diktatórikus volt) Azerbajdzsánban kötött ki, ahol az azeri diktárorral Ilham Aliyevvel, aki időközben demokratikus elnökké szelidült, az európába irányuló azeri gázexport kétszeresére való emeléséről állapodott meg 2027-re. Ursulánk, a jó üzlet utáni mámorban, rögtön be is jelentette, hogy megszavazta magának és a léhűtő sleppjének a közel 10%-os fizetésemelést, mert ugye a dolgok jól mennek, meg magas az infláció. Ezentúl havi 31 000 eurót fog keresni, sok fagyi ára kijön belőle.

A gázszállítás mértéke egyébként évi 20 milliárd köbmétert jelentene az EU számára, amivel csak az a baj, hogy még egy olyan kis európai országnak is, mint Magyarország alig elég, de ha itt lesz vélhetően a sparheltokon elég. Olyannak tűnik nekem ez a pótcselekvés, mint a "Cinege cipője“ című kötelező vers az alapiskolában: "Kapkod fűhöz- fához, szalad Aliyevhez is".

Látható, hogy az EU-nak halvány lila fingja sincs, hogyan oldja meg a gázhiányt, amiről oly kevélyen és pökhendien lemondptt, hogy nincs rá szüksége a zöld emberke kedvéért, akinek már a neje is sokkal zöldebb, mint a szomszéd neje. Most éppen Amerikában jelent meg az ukrán "first lady“ kaki zöld terepruhában. Csak össze nem keverjék a kutyák a fűvel vagy a fával. Ursulánk hatalmas biznisze annyi nyomot hagyott az éterben, mint a vaknak a virradás, csak azt nem tudjuk hogy 2027-ig, az előttünk lévő 5 évben, mit fogunk csinálni, mert ez a napkitörés miatti kommunikációs káoszban elsikkadt, mint az orosz LMBTQ közösség jogai.

Európában nem lesz sem elég gáz, sem elég szén, sem elég olaj, és a végén elég rejtekhely sem, ahová ez a tehetetlen és tehetségtelen hazaáruló, tolvaj politikus banda elbújhatna, ha kitör a parasztgyalázat, mint az Etna...

A tél pedig megállíthatatlanul közeledik, napról-napra. Nem baj, mert erre is megtalálták a megoldást a EU szovjet tipusúvá amortizálódott politbüróban: egységesen fogják szabályozni a gázpiacot. Az Európai Bizottság egy új vészhelyzeti felhatalmazással kívánja magát felruházni, amellyel az uniós tagállamok gázfogyasztását szabályozná, kötelező érvényű beleszólása lenne bármelyik tagállam gázfogyasztásába. Ettől kezdve a komunista ötéves tervek csak kiscsoportos óvodai tündérmesének tűnhetnek. Innentől már csak egy lépés a sztálini gondoskodás szeretete, amikor is majd a nagy állam kebleire ölelve, szívja ki belőlünk a maradék szuszt. Meg a vérünket. Nem a zsömle lesz kicsi, hanem a pofánk nagy (Marosán György után szabadon...szerk.) és a mértékét majd meghatározza az EU.

Tehát meg akarják mondani, hogy ki, mennyit fogyaszthat, mielőtt túlfogyasztaná magát. Mondjuk a túlfogyasztás réme nem fenyeget, maximum a túlfagyasztásé. De ne kekeckedjünk folyton. Slussz, passz. Egy gonddal kevesebb. Majd őursulasága kioszt minket, de azt hiszem, hogy ez inkább fosztogatás lesz, mint osztogatás. A zuniós polgárnak tele a hócipője már ezzel a bagázzsal, és a szakszerű intézkedések kevesek már, mint a kommunistákban a hazaszeretet, vagy mint lóistállóban a szamárköhögés. De itt a megoldás. A volt balga belga miniszterelnök, a liberális fogtündér, Guy Verdhosszant rémkirály szerint, az antidemokratikus és a halálcsillag ideológiáját kormányzati szinten működtető Orbán Viktor a hibás mindenért, és kétségbe taszítja az Európai Uniót. Verdhosszant ezért azt javasolja és követeli, hogy meg kell fosztani a tagállami vétó jogától az EU-s tagállamokat, és a többségi diktatúrára kell átállni. Innentől kezdve a jegyrendszer kötelező bevezetése bizonyos termékekre, amit az EU határoz meg, csak az ötlethegyek csúcsa.

A java még csak most jön, mert ha a kommunisták elkezdenek agyalni, az nem túl sok jót szülhet, mert agy nélkül agyalni nem túl biztonságos. Miközben ezeket a sorokat írom, Ursula nincs de Leyyebb bejelentette, hogy két lépésben fogják szabályozni a gázfogyasztást az EU-ban. Első lépésben, minden tagállamnak 15 %-al kell csökkentenie a fogyasztást. Nos, semmi új a nap alatt. Azt mondják, hogy a birodalmak bukásának kezdetét onnan lehet felismerni, hogy szarabbnál szarabb döntéseket hoznak. Nem is tudom, Akkor mi már buktunk?

Minden esetre nekünk is lenne egy két lépésből álló csomagunk az EU vezetői számára Első lépésként lehetővé tesszük számukra, hogy azonnali hatállyal, de lehetőleg tegnapra, takarodjanak el, amíg lehet. A második lépéstől még én is megijedtem.

Hrubík Béla(FB-oldala)