A Pozsony és Kassa közötti autópálya-kapcsolat hamarosan elkészül – Budapesten keresztül… Északi szomszédunk ugyanis kínosan ügyel arra, hogy még csak véletlenül se fejlessze a déli – jellemzően magyarlakta – régiókat! Nem újkeletű a téma, ez mára gyakorlattá válik, és igazán nem is ütközik meg rajta az „elit”, aki az északi és nyugati régiók fejlesztésével gazdasági értelemben ketté szakítja az országot...

Csak az nem teljesen világos, hogy akkor miért kell nekik a Felvidék… Sajnos ugyanaz a helyzet, mint Kárpátalján, vagy Székelyföldön. De ez az úgynevezett Európában senkit nem zavar.

Előbb nézzük meg, hogy mit is jelent a bevezetőben említett mondat, miszerint nemsokára elkészül a Pozony-Kassa autópálya. A megfejtés egyszerű, Magyarországon keresztül egy éven belül meglesz az összeköttetés az M15-M5-M3-M30 útvonalon. Nem éppen ideális útvonal, hiszen jókora kerülő a két település között egy Dunaszerdahely-Érsekújvár-Losonc-Rimaszombat-Rozsnyó nyomvonalon haladó nyomvonalhoz képest. Igen ám, csakhogy ezek a települések magyarlakta helyek, így pedig – Pozsonyban természetes módon… – errefelé nem épül meg az összeköttetés.

Persze a tervekben benne van igen régóta, de a nagyobb költségű, és nem is feltétlen ésszerű északi autópálya mégis már közvetlenül a befejezés előtt áll, míg délen alig történt valami… Az igaz, hogy a Matovič-kormányt megelőző időszakban a Most-Híd éppen a közlekedési tárcát vitte, és elő is készítettek több projektet is, de azok valamiért mindig késnek, csúsznak, és mindig adódik valamilyen probléma. De a legnagyobb mégis az, hogy a fejlesztési pénzek egyenlőtlenül kerülnek elosztásra. Ezt most Farkas Iván, a felvidéki Magyar Közösség Pártjának (MKP) szakmai alelnöke számokkal is alátámasztotta.

„Egészen elképesztő aránytalanság, hogy míg Eperjes megye idén 158 millió eurót kap közútfejlesztésre, addig Nagyszombat megye csak 98 ezret, Nyitra megye pedig még kevesebbet, mindössze harmincezer eurót.”

Farkas Iván szerint, ha mindezt a következő tíz évre kivetítjük, akkor katasztrofális képet kapunk, hiszen a már most is rendkívüli különbségek olyan szintet érnek el, hogy az ország déli része végleg leszakadhat… Ennek pedig nem „csak” az a következménye, hogy a térségben élők megélhetése is sokkal nehezebb lesz, hanem a már így is megfigyelhető elvándorlás is felerősödik! Ez a két hatás máris megmagyarázza, hogy miért nem foglalkozik a déli régióval a kormányzat, és mi ezzel a célja! Ez a fajta gazdasági nacionalizmus semmivel sem jobb, mint más nacionalizmusok, és egyértelműen megállapítható, hogy kifejezetten a nemzetiség ellen folytatott üldözés az, amit látunk és tapasztalunk.

pozsony-kassa autupalya6x4 

Meg kell jegyezni, hogy a Miskolc-Kassa közti gyorsforgalmi összekötéséhez szükséges fejlesztések is csak azért valósulnak meg, mert ez az útvonal egy sokkal nagyobb régiót összekötő E79-es számú Európa-út része, ami jelenleg Miskolctól indulva 1309 kilométer után éri el Szalonikit. A távlati tervekben szerepel, hogy ez az út Lengyelország felé meghosszabbításra kerül, Varsón keresztül egészen Gdanskig. Ez egy európai projekt, így – mint éltanuló… – persze részt vesznek benne, csak az nem teljesen világos, hogy minek, amikor éppen azokon a részeken halad el a pálya, ahol nem lesz még jó ideig gyorsforgalmi összeköttetés…

De ez már legyen az ő bajuk, nekünk minden esetre az a véleményünk, hogy módszeresen végrehajtott magyarellenes cselekmények sorát követik el, csakúgy, ahogy azt teszik Kárpátalján és Erdélyben is. Nos, erre kellene figyelni Európának!

Fürjes Szabolcs
forrás és kép: itthonrolhaza.hu