Foto: Agárdy Gábor 

Halászi község a Szigetköz egyik települése, ahol Szent István-nap körüli időben már jópár éve megtartják a Szigetközi Hal és Vadfőzőversenyt és Falunapot. Az idén erre augusztus 11-én került sor. A község polgármestere Majthényi Tamás már évek óta meghívja testvértelepülését Fél községet, valamint Szenc városát a Felvidékről a hagyományos falunapra…/ag 075

Ilyenkor már szombat reggel beindul a főzőverseny. Az idén esősen indult az időjárás, majd délelőtt ideális hőmérsékleti viszonyok mellett zajlott a falunap. Jelen volt Pomichal István - Fél község polgármestere  és Pozsony-megyei képviselő a csapatával, valamint Szenc város gulyásfőző csapata is Susla Ferenc vezetésével. A helyi csapatok lángosokkal és különböző kalácsokkal és süteményekkel kedveskedtek az idelátogatóknak. A Felvidékről Jányok csapata is képviseltette magát. A bírálóbizottságot Heveder Zoltán főszakács vezette, a meghirdetett versenyben szoros eredmény született: holtversenyben három hazai csapat végzett 26 ponttal, a szenciek egy pont veszteséggel - 25 ponttal - a körömpörkölttel - lettek a negyedikek. Az ilyen rendezvényeken már szokásos, hogy a focipályán bemutatkoznak az öregcsapatok és a focipályán felállított sátorban neves fellépők adnak esti koncertet.

A helyiek és környékbeliek szívesen jönnek el a rendezvényre, de számos osztrák és szlovák vendéggel is találkozhattunk.

Szigetközi Hal és Vadfőzőverseny és Falunap: