Foto: Agárdy Gábor

A hagyományos kőszegi Orsolya-napi vásáron Szenc városa két csapattal is képviseltette magát. Végre egy sátorban főzött Susla Feri és Polák Zoli csapata.../ag105 

Testvérvárosunkban Kőszegen az időjárás reggel kérdésesen indult, esett pár szem eső, de később már kisütött a nap.  Igaz, erősebb lett a  szél, néhány sátor szerkezetét bizony kézi erővel kellett biztosítani.A szenci csapatok jól szerepeltek, a csülkös pacal- és körömpörkölt, valamint a laskagombás zúzapörkölt hamar elfogyott. Susla Feri csapata különdíjat is kapott a főztjéért:  „Csülkös pacal- és körömpörkölt – hagyományosan kiváló“. Polák Zoli csapata pedig a „ zúzapörkölt laskagombával – a Felvidék legjobb étele“  címet kapta. Ami Szenc városát illeti, ez teljes siker!
A bírálóbizottság tagja volt testvérvárosunk polgármestere  Huber László és a kőszegi kulturális élet mozgatója Pócza Zoltán is. Majd a szenci csapatok tagjai meglátogatták a Decsics-borászat standját a főtéren, ahol az elsők között kóstolhatták a legújabb szőlőfajta - a Fehér Cabernet borát (a Cabernet és a Rajnai Rizling keresztezéséből). Láthatóan a csapatok jól érezték magukat egy kiváló őszi testvérvárosi kikapcsolódás után. Kőszegiek: jó volt nálatok!

 


Szenciek a kőszegi Orsolya-napi vásáron: