Az önkormányzati választásokra való felkészülés időszerűsége miatt az MKP lakossági találkozót hívott össze a Somorja mellett fekvő, de még a szenci járáshoz tartozó Gútor községben, amelynek lakosainak száma az utolsó húsz éveben megháromszorozódott…/dr041 

Duray Rezső, az MKP szenci járási elnöke köszönetet mondott az alapszervezetnek az elvégzett munkáért, és azért, hogy az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója által indított Minority SafePack, egymillió aláírás a kisebbségi jogokért elnevezésű kezdeményezésből kivették részüket, és szép számmal gyűjtöttek aláírásokat.

Pomichal István, Pozsony megyei képviselő, köszönetet mondott a rá leadott szavazatokért és mint frakcióvezető, tájékoztatta a jelenlevőket a megyei önkormányzatban kialakult helyzetről.

Németh Gabriella, az MKP OE alelnöke az ellőttünk álló önkormányzati választásokon való jó eredmény érdekében felhívta a jelenlévők figyelmét a minél nagyobb összefogásra és bebiztosítani a szavazáson a magyarok maximális részvételét.

Schnobl József, az MKP tagja, - aki már negyedszer polgármestere a községnek - kijelentette, hogy ötödször is vállalja a megmérettetést, de szükséges, hogy az MKP a Csemadokkal megtalálják a megfelelő képviselőjelölteket akik hajlandók az együttműködésre és mindent megtesznek a siker érdekében.

Földes György, az MKP helyi szervezetének elnöke a támogatásáról biztosította a polgármester urat, és
elmondta a lakossok által is tapasztalt problémákat. Miután a jelenlévők megbeszélték az előttük álló feladatokat, megtekintették a Régi Gútor című fényképkiállítást. 

MKP-s lakossági fórum Gútoron