Foto: GI

A Csemadok Hegysúri Alapszervezetének szervezésében került sor 2018. március 18-án az 1848–1849-es magyar forradalom és szabadságharc hegysúri emlékünnepségére. A hegysúriak és a szűkebb környékről érkező vendégek a világháborús emlékműnél találkoztak…/gi022

Az ünneplő közönséget Gaucsík István, a Csemadok Hegysúri Alapszervezetének elnöke üdvözölte. 

Az ünnepi szónoklatot Dávid Mónika, a hegysúri magyar általános iskola tanárnője tartotta.

A beszéd után került sor a koszorúzásra. Gujber László a Magyar Koalíció Pártjának, Kállay Ottó és Valacsay Irén a Csemadok Szenci Területi Választmányának, valamint Bors Etelka és Kiss Szidónia a Csemadok Hegysúri Alapszervezetének a nevében helyezték el az emlékezés koszorúit.

A rendezvény a Himnusz eléneklésével zárult. Az 1848-as emlékünnepség után a hegysúri magyar iskolások és óvodások magas színvonalú kulturális műsora következett.

A Csemadok évzáró taggyűlését megtisztelte jelenlétével Fekete Márta, a Csemadok Szenci Területi Választmányának titkára, Kállay Ottó, a Csemadok Féli Alapszervezetének elnöke és Valacsay Irén, a Csemadok Éberhardi Alapszervezetének a vezetőségi tagja.

Az évzáró taggyűlést kötetlen beszélgetés és eszmecsere zárta.

P.S.: (– szerk.) Nem ártana az évtizedekkel ezelőtt levert koronás címert visszaállítani, hiszen kordokumentumról van szó – ez így volt, nincs jogunk változtatani rajta – csak javítani!

Hegysúron történt márciusban