Foto: Agárdy Gábor, Neszméri Tünde

A Magyar Kormány és a Bethlen Gábor Alap segítségével a Felvidéken felépült 31 új magyar óvoda és 150 magyar óvodát újítottak fel. Ma volt Egyházfán, Hegysúron, Félben és Vőkön a felújított óvodák átadása…/ag133 

Az átadásokon jelen volt Pánczél Károly, a Magyar Országgyűlés képviselője, a Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke, Dr. Sándor Tamás a Nemzeti Összetartozás Bizottság titkárságának a vezetője, továbbá Horváth Éva és Németh Edina a Bethlen Gábor Alap felvidéki irodájából, Menyhárt József a Magyar Közösség Pártja országos elnöke és Duray Rezső-az MKP járási elnöke és a Szenc- és Vidéke Társulás elnöke. A vendéglátók a helyi polgármesterek voltak. Az átadások ún. „teljes üzem“ alatt történtek, az ovisok előadták karácsonyi műsoraikat is. 
A felújított óvodák valóban megszépültek, még tágasabbak is lettek, fűtés- és padlócserék  valamint megújult a melegvízellátás is, pl. Hegysúron a melegvizet napkollektorok termelhetik. Járásunk polgármesterei és MKP-s vezetői kifejezték köszönetüket a támogatóknak.

 

Járásunk felújított magyar óvodái: