Foto: AI

Alapiskolánk diákjai sem maradtak farsangi mókák nélkül, ugyanis február 9-én (pénteken) nagyszabású farsangi mulatságot tartottak…/mm 010 

Előbb a kicsik mutatkoztak be jelmezeikben, néhányan frappáns rigmust is költöttek, majd a nagyok osztályonként egy-egy irodalmi mű színpadi bemutatására vállalkoztak.
Az 5.A rögtön két csodálatos művet adott elő, nagyon kreatívan: az Óz, a nagy varázsló és a Hazudós mese c. előadásokat. Jövőre csak egy előadást várunk, közösen a két csoporttól.
Az 5.B előadása a Fehérlófia volt, a végén csattanóval, az osztályfőnök tanító bácsi királylánnyá változott.
A 6. osztály rendkívüli színpadi előadást tartott a Robinsonból. A 7.osztály történelmi tablót mutatott be, a 8. osztály pedig egy egész regényt jelenített meg: A Szent Péter esernyőjét, kirobbanó humorral.
A 9. osztály egy verset vázolt fel -szavalva- /szönciesen/, Arany János Családi kör c. versét. A szigorú zsűri döntése alapján 1. lett a 9. osztály, nyereményük egy első óra elmaradása. A 2. helyen a 6. osztály végzett, nyereményük egy ötösmentő, a 3. helyezett a 8. osztály lett, nyereményük egy utolsó óra elmaradása tetszés szerint. A bemutatókat a tombolahúzás követte, majd táncos mulatság vetett véget a farsangnak. Az igazgató néni megjegyezte, hogy rendkívül büszke a tanulók kreativitására, csapatmunkájára, ötletességére. Köszönet a diáktanács tagjainak és Sebők Rebeka tanító néninek a nagyszerű szervezésért. 

Diákfarsang az Alapiskolában