Foto: Agárdy Gábor 

A Gimnázium szépen felújított épületében volt a Magyar Kormány ajándékának átadása járásunk magyar tannyelvű óvodáinak. Az átadás előtt ovisaink és gimnáziumi diákjaink adták a bevezető kultúrműsort. Az átadáson jelen volt Kiss Balázs, Magyarország pozsonyi nagykövetségének tanácsosa. A komoly ajándékcsomagok nevelési segédeszközöket, játékokat, könyveket, kifestőket és videoanyagokat, meséket tartalmaztak.../ag013 

A Magyar Kormány Kárpát-medencei óvodafejlesztési programja keretében segíteni kívánt az óvodapedagógusok munkájában, hozzá kívánt járulni az óvodai oktatás-nevelés minőségének javításához, a magyar kultúrához kapcsolódó ismeretek és kötődés elsajátításához. Ebben az egész Kárpát-medencét átfogó jelentős programba hazai szakmai partnerként a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége működött közre.

Az SzMPSz hazai óvónők javaslatára jelentős értékű módszertani, szakmai segédanyagokat tartalmazó "Magyar sarok" csomagot állított össze a Magyar Kormány ajándékaként azoknak az óvodáknak, ahol magyar anyanyelvű nevelés folyik.

Ajándékot kaptak járásunk óvodái