Foto: Agárdy Gábor, Duray Zoltán, Vysztavel Csaba  

A Rákóczi Szövetség és a Szenc és Vidéke Társulás együtt köszöntötték az idén a járásunkban magyar alapiskolába beiratkozott elsősöket. A kedves ünnepséget Duray Rezső, a Szenc és Vidéke  Társulás elnöke nyitotta meg…

Városunkat megtisztelte Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke és Csáky Csongor főtitkár, testvérvárosunk Kőszeg  küldöttsége, élén Huber László polgármesterrel, valamint jelen voltak megyénk és városunk önkormányzati képviselői és Szenc város hivatalvezetője is. Képviseltették magukat a járás oktatási intézményei is.
Rövid kultúrműsorral bemutatkoztak az egyes iskolák elsősei. Közben Halzl József felszólalásában ösztönözte a szülőket, hogy gyermekeiknek magyar anyanyelvi műveltséget adjanak. Ugyanígy erre buzdított Németh Gabriella megyei alelnök és városi képviselő, aki minden megadható segítséget megígért az Alapiskoláknak és szüleiknek.
Agárdy Gábor az elnök úrnak megköszönte a Rákóczi Szövetség által nyújtott támogatást a www.szenc.sk  honlap modernizálásához.
Az ünnepség végén sor került az ösztöndíjak átadására, amelyet Halzl József idős kora ellenére személyesen adott át Huber Lászlóval és Csáky Csongorral együtt.
Mivel Halzl József elnök úr szenci származású, az ünnepség után ellátogatott nagyapja, Halzl József sírjához a szenci temetőbe. 

 

Járásunk elsőseinek köszöntése: