Foto: Herics István

A féli (Tomášov) 24. számú Szent László cserkészcsapat idén egy különleges alkalommal kötötte egybe a cserkészévzáró ünnepséget. Közel 15 hónapos munkálatok után, végre elkészült a cserkészház belterének felújítása, mely hivatalosan is átadásra került. /hi

A program zászlófelvonással indult, ami után a cserkészek köszönetet mondtak a felújításban résztvevőknek és a szponzoroknak. Ezt követően hivatalosan is megnyílt a cserkészház ajtaja, az átadási szalagot Lépes Laci bácsi vágta át, aki különösen szívén viseli a cserkészház sorsát. 

A felújított beltér átadása mellett, az újonnan épített kültéri, bakonyi típusú sütőkemence is ki lett próbálva. A cserkészek ínycsiklandozó kenyérlángost és finom lepényt sütöttek a vendégeknek.

Később a jelenlévők átvonultak a templomba a Péter-Pál napi szentmisére, amely a cserkészek számára egyben hálaadó szentmise is volt.

A misét követően újra a cserkészházban gyűltek össze a cserkészek és a vendégek – Zsidó János atya ünnepélyes keretek között elvégezte a házszentelést, amit közös áldással zárt. /hi

Fotógaléria - Herics István shphoto.sk