Azok számára, akik különféle okokból szeretnék korlátozni az étrendjükben lévő cukor mennyiségét, literenként 1g-nál kisebb maradékcukor-tartalmú borgyűjteményt készítettünk (0,35 g/l...1 g/l)… 

Ez a fajta bor nagyon ritka és a keresés megnehezítheti a vevő dolgát, mert nem minden bor tartalmaz ilyen kevés maradék cukrot és sokszor a pontos tartalomleírás is hiányzik. Ezért is kerestünk fel közvetlenül több borászt és boraik származási listájának ellenőrzése után sikerült néhányat találni közülük. Fokozatosan bővítjük ezeknek a boroknak a kínálatát. 

Egészségükre!

lavin-cukormentes borok_600 

U.I.: (szerk.): magam is korlátozom a cukorbevitelt. A csodálatos az, hogy ilyen alacsony maradékcukor-tartalom mellett (0,35 ... 1 g/l) a bor még mindig üde, harmonikus, a savai is kiválóak. Csak ajánlani tudom fogyasztásukat. Természetesen, aki a "cukrosat" szereti, van olyan is, ahol a cukortartalom 80…90g/l adathoz közelít. A szárazborkedvelők ezzel azért vigyázzanak! :-).  Saját tapasztalatom szerint a különlegesen száraz borok mértékkel való fogyasztása (főleg 1/3-os fröccsben) picit leviszi a glikémiai indexet. Nem is csoda…!