Fotó: Duray Rezső

Rómában a Santa Maria Maggiore bazilikában április 23-án kezdődött a magyar nemzeti hálaadó zarándoklat a Szentatya magyarországi látogatásának első évfordulója alkalmából…/dr034 

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Rákóczi Szövetség meghívására Duray Rezső részt vett ezen a hálaadó nemzeti zarándoklaton.

A Santa Maria Maggiore bazilikában működik a volt magyarbéli plébános, Meló atya, aki külön gyóntatószékben a magyaron kívül további hat nyelven szolgálja ki a bűnbánat szentségét. Örült a megkeresésnek, és érdeklődéssel hallgatta a tájékoztatást Magyarbélről, Szencről és a dunasápújfalui új templomról. Szerdán a városnézés alkalmával Sulyok Tamással, Magyarország köztársasági elnökével, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel és Csáky Csongorral, a Rákóczi Szövetség elnökével volt Rezsőnek lehetősége beszélni. A zarándoklat csúcspontja április 25-én délelőtt volt - Ferenc pápa fogadta a magyar zarándokokat a vatikáni VI. Pál teremben. A Szentatya beszéde elején magyarul köszöntötte a zarándokokat: „Isten hozott benneteket!” Beszédében arra buzdított, hogy az imádságban megtalált erő révén kövessük népünk szentjeinek példáját.

Római zarándoklat: