Fotó: Neszméri Tünde

 Június 29-én nyári időben, csodálatos környezetben, az éberhardi vadászháznál ismét megtartották az Éberhardi Nyarat, a Csemadok szervezésében, ahol Író Erzsébet köszöntötte a résztvevőket, és bemutatta az előadókat.../nt060

A Csemadok Szenci Területi Választmánya és Éberhardi Alapszervezete járási rendezvényének elején fellépett a Möggyes Gyermek Néptánccsoport kicsi és nagy csoportja. Ismét bizonyították, hogy tehetséges táncosok vannak a szenci magyar alapiskolában. Köszönettel tartozunk a Strešňák házaspárnak a tanításért.

Az egyházfai Šillo Dominik népdalokat adott elő, Alt István és barátai népdalokat játszottak és a Möggyest kísérték. A népművészeti előadások után a Dóka Zsuzsa – Bősi Szabó László nótapáros nótákat, operetteket és örökzöld slágereket adott elő. Utánuk Varga Miklós és Varga Szabolcs énekeltek. A dalok választásának üzenete is volt, szeressük vén Európánkat és fogjunk össze mi magyarok itt a Kárpát-medencében.

A Csemadok Éberhardi Alapszervezete ismét átadta a Talantum-díjakat is azoknak az éberhardi végzős diákoknak, akik magyar iskolába jártak és kitűnő tanulók voltak. Díjat kapott Kenderessy Dávid, Merva Laura és Sziegl Laura. Gratulálunk és a további tanulmányokhoz sok sikert kívánunk!

Éberhardi nyár - 2024