Fotó: Duray Zoltán

Duray Rezső t.k. március 19-én magasrangú állami kitüntetést kapott Magyarország köztársasági elnökétől…/nt022 

Mai napig aktív szereplője és alakítója Szenc város, a szenci járás és Pozsony megye közéleti, társadalmi, kulturális és politikai életének.

Egyik alapítója, majd szóvivője volt a Szenci Magyarok Kereszténydemokrata Klubjának, amely meghatározó szerepet töltött be a Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom, illetve annak jogutódja, a Magyar Koalíció Pártjának létrejöttében az egész szenci járásban.

1990-től az MKDM, majd az MKP Országos Tanácsának tagja, és Szenci járási elnök, valamint a Szenci Helyi Szervezet elnöke 2021-ig.

A Szenc és Vidéke Társulás vezetőjeként a mai napig koordinálja a Rákóczi Szövetség közösségmegtartó tevékenységét. A szenci és környékbeli magyarság egyik meghatározó személyisége, aki sokszor szinte egyszemélyes intézményként szervez megemlékezéseket, klubesteket, koncerteket, illetve tanulmányi körutakat nemcsak a Felvidéken, hanem az egész Kárpát-medencében.

A Csemadokban több évtizede tevékenykedik, tagja a Szenci Egyházi Énekkarnak. Szerzője és szerkesztője a „Múltunkról a jövőnk érdekében” címmel megjelent nagy sikerű könyvnek. Szerényen, hű krónikásként elgondolkoztatja a könyv olvasóit, vajon eleget tettünk-e egyéni vagy közösségi vállalásainknak.

több infó itt: https://ma7.sk/video/kommentar-nelkul/a-magyar-erdemrend-erdemkeresztjeit-het-felvideki-szemely-vehette-iden 

Rezsi biztosan megérdemelte, szerkesztőségünk is gratulál az elismeréshez és további jó munkát, valamint erőt és egészséget kíván a kitüntetettnek! 

Duray Rezső kitüntetése - 2024.03.19.