Foto: Neszméri Tünde 

Rétén tartották meg a Csemadok Szenci Területi Konferenciáját július 8-án. A konferencia elején Bodnár Beáta, Metzner Dóra és Szitka Lea adtak műsort.../nt066

Hornyák István, a választmány alelnöke köszöntötte a küldötteket, majd Metzner Zoltán Réte polgármestere üdvözölte az egybegyűlteket, elmondta: sajnos a helyi magyar iskola megszűnt, de igyekeznek a magyar kultúrát tovább adni, hiszen Rétén jól működik a Csemadok.

Bárdos Gyula, a Csemadok Szenci Területi Választmányának elnöke köszönetet mondott a kifejtett munkáért. A küldötteket Duray Rezső, Mézes Rudolf, Jégh Izabella, Pomichal István és Görföl Jenő is köszöntötte.

Megválasztották a Területi Választmány elnökét, Bárdos Gyula és alelnökét Hornyák István személyében. A választmány elnökségének további tagjai: Kállay Ottó, Gyurcsi Pomichal Mária, Galambos Erzsébet, Edmár Katalin, Gaucsik István, Litkei András és Neszméri Tünde lettek.

Az országos elnöki pozícióra Bárdos Gyulát, a nyugat szlovákiai regionális alelnöki tisztségre Mézes Rudolfot, további elnökségi tagnak Hornyák István javasolták a küldöttek.

Neszméri Tünde

Csemadok - Szenci Területi Konferencia: